Kom i! Når Alexa åbner døren for dig

Mange, mange farverige smarties. Næsten alt i lejligheden eller huset er nu smart: højttaleren, tv-apparatet, vakuumrobotten, lyset, køleskabet og endda græsslåmaskinen. Selv foran lejligheden eller hoveddøren stopper det intelligente netværk ikke. Flere og flere udbydere presser på for dette følsomme sted. Den smarte dørlås (engelsk: Startlock) er – selv uden en nøgle – en nøgleoplevelse: Du kommer hjem, og døren åbnes som ved magi eller i mobilappen. En nøgle (bundt) er ikke længere nødvendigt.

Hvordan fungerer smarte dørlåse?

Den gammeldags nøglering erstattes af intelligent netværksteknologi. Første mulighed: Du åbner og lukker din dør med en svejsebevægelse i den tilhørende app (iOS og Android). Sådanne gestus har længe været kendt og lært af smarture og selvfølgelig fra iPhone & Co.

En anden mulighed: Smart dørlåse åbner også døren automatisk – og låser døren bag dig. Smarttelefonen forbliver udenfor og behøver ikke at rives ud af tasken. Hvilket er især fordelagtigt, hvis du handler med tunge indkøb fra købmanden.

Derudover kommer såkaldte videodørklokker, som bliver mere og mere standard i nye bygninger: På skærmen i lejligheden kan du se, hvem der er dernede og vil besøge dig.

udstilling

Danalock V3 Foto 1
(Foto: Danalock)

Kan jeg også montere en smart dørlås med to venstre hænder?

Ja, det fungerer normalt fint. Mange modeller er næsten et essay om det normale låsesystem. Hverken skruer eller en bor eller en stor dygtighed er nødvendig for at fastgøre smarte dørlåse.

Eqiva 2
(Foto: Eqiva)

Har jeg brug for en tilladelse fra min udlejer?

Som husejer er det naturligvis frit at beslutte, hvilket låsesystem du bruger. Selv som lejer får du installationen af ​​Smartlocks fra et juridisk perspektiv, ingen problemer, fordi en udlejer ikke kan forbyde en installation. I tilfælde af et ekstrakt skal en sådan lås dog demonteres. Der er ingen problemer på dette tidspunkt, fordi en restfri fri fjernelse er mulig på ethvert tidspunkt. Du kan derefter bruge den smarte dørlås i den næste lejlighed. Den tyske lejersammenslutning råder dog til at få “forsigtighedsforhold” den skriftlige godkendelse af udlejeren for at være på den sikre side.

Også interessant: mit køleskab lytter til mig! 12 sikkerhedstips til det smarte hjem

Hvad taler for samlingen af ​​en smart dørlås?

Alle familiemedlemmer behøver aldrig at bekymre sig om at miste nøglen igen. Fordi sådan en Smartlock kan genkende flere mennesker. Sådan kan endda venner komme ind, når du er på ferie, og dine planter skal vandes. Venter på rengøringsdame har gjort. F.eks. Kan den smarte dørlås programmeres, så rengøringsdame altid slås ind og ud i et bestemt tidsvindue.

Er der nogen ulemper ved smarte dørlåse?

Jo nyere modellen, desto mindre følsomme er Smartlocks. Men det kan stadig ske, at sensorer ikke reagerer på beskidte, våde eller fedtede hænder – eller døren åbnes efter flere forsøg. Mindre og mindre kommer det sammen med trådløs til uønskede døråbninger. Her har udbyderne investeret mere i de seneste måneder i problemløsninger.

Det er også vigtigt at kontrollere batterierne på dørlåsen regelmæssigt. Hvis batteriet er tomt, låses den smarte dør. Det samme gælder apps, hvis opkald også er afhængig af smartphone-batteriets niveau. Har du valgt en Smartlock-app, skal iPhone og Co.’s opladning være godt synlig. Og især med billigere modeller kan det bemærkes, at den smarte dørlås lejlighedsvis kan give høje motorlyde og ikke stille brummer.

Også interessant: Hvilke smarte hjemmeprodukter har vi virkelig brug for?

Hvor sikre er Smartlocks generelt?

I sammendrag kan intet netværksprodukt ifølge Stiftung Warentest sikres fuldstændigt mod angreb udefra. I 2015 lykkedes det med sikkerhedsforskere at revne hver dørlås i august i en test af alle modeller fra august. Dette var et klart vågne opkald til de første udbydere af sådanne smarte låse til at investere mere i sikkerhed.

Men når du køber, skal du være forsigtig med ikke at købe ukrypterede dørlåse – og bestemt ingen Smartlocks, der tilbyder ikke-udskiftelige standardkombinationer som en adgangskode. Grundlæggende skal du foretrække kendte udbydere, når du køber. Disse er normalt tilgængelige til regelmæssige sikkerhedsopdateringer. Dette er normalt ikke tilfældet for angiveligt billige løsninger fra udbydere uden navn.

Hvilke aktuelle modeller er i øjeblikket populære i Smartlock-serien?

Den østrigske leverandør Nuki Home Solutions har i mellemtiden integreret alle velkendte smarte økosystemer og lanceret sin nye optimerede Smart Lock 2.0 i november. En forbedret processor fremskynder godkendelsen. Med Apple HomeKit kan dørlåsen nu også styres via Apples stemmeassistent Siri. Bluetooth 5.0 sikrer en stigning i rækkevidde. Også en dørsensor er nu integreret. Det viser både status for låsen (ulåst) og status på døren (åben eller lukket). Ud over Smart Lock 2.0 (229 euro) er Nuki Bridge nødvendig for installation (99 euro). I kombination er Smartlock og Bridge tilgængelig for 299 euro. Alternativt tilbyder Nuki også en billigere løsning, Nuki-tastaturet (79 euro). En smartphone er ikke nødvendig til tastaturet. Adgang sker via en 6-cifret kode. Installationen er trådløs.

Også populær er ringvideoen Doorbell 2. I mellemtiden hører virksomheden til Amazon. Onlineforhandleren købte opstart, som blev grundlagt for fem år siden, i foråret 2018. Om købsprisen var stille Amazon. Men det skulle handle om den næst dyreste erhvervelse af Amazon-virksomhedshistorien. Det dyreste skulle være køb af den amerikanske økologiske supermarkedskæde Whole Foods med 13,7 milliarder dollars.

Tidligere havde Amazon allerede købt det samme segmentoperatørselskab Blink. Ring Video Doorbell 2 er en WLAN-klokke med et levende billede af indgangspartiet, som du kan få adgang til via appen i HD-opløsning. I mellemtiden er en natsynsfunktion implementeret såvel som et udskifteligt batteri, der kan oplades separat. Den smarte sjov koster 199 euro (på Amazon), den udvidede Pro-version med dørklokkeslæt og transformer til 280 euro (også Amazon).

Nuki og Ring konkurrerer hovedsageligt med Danalock. Den nuværende Danalock V3 med Z-Wave og HomeKit support bevæger sig omkring 180 euro. Nests produkter bliver også mere og mere populære. Videodørklokken Hello koster omkring 300 euro.

Gode ​​tilbud til smarte låsesmede, selv med produkter som Google Home, kan du finde oftere på tink.de

Hvilke smartlocks er der foran i test?

Magasinet c’t (12/2018) anbefaler Eqiva eQ-3 som en “billig prisindgangsenhed” (50 euro). Mens Eqiva tilbyder få bonusfunktioner, scorer Danalock V3 (ca. 150 euro) point med mange ekstramateriale. Danalock kan nu også styre via Siri, også med genveje (ekstra kommandoer). Hos Connect var Nuki Smart Lock den eneste testkandidat, der opnåede en “meget god” vurdering. Den eneste “gode” modtog eQ-3 HomeMatic KeyMatic (ca. 150 euro). Eqiva blev kun bedømt som “tilfredsstillende”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *