Forretningssucces: Bliv ikke Master of Disaster

Gør det ikke som Klaus Fischer. Ejeren af ​​Fischerwerke, der hovedsageligt er kendt for Fischer-dyvlerne, ønskede allerede i 2012 at vide, om firmaets rækkefølge inden for tør klude. Hans søn Jörg Klaus Fischer overtog derfor ledelsen af ​​virksomheden i 2011. Men et år senere kastede han ned og forlod virksomheden – skylden var sandsynligvis forskelle mellem far og søn i den videre ledelse. Selvom en medarbejder nu har overtaget den operative ledelse af virksomheden, ejer Klaus Fischer stadig Fischerwerke, og hans ord vil bestemt fortsat spille en stor rolle i virksomhedsafgørelser. En vellykket virksomhedsoverførsel ser anderledes ud.

Slip, men ret!

Et stort antal forretningsejere har svært ved at give slip på deres “baby”, når overleveringstidspunktet til en efterfølger er forbi. Forståeligt. Når alt kommer til alt har de fleste investeret en masse hjerte og sjæl for at komme til det sted, hvor virksomheden befinder sig på tidspunktet for overdragelse. Derfor er det ekstremt vigtigt at tage sig af virksomhedens rækkefølge i tide, for det første at sikre, at virksomheden fortsætter med at eksistere på markedet og for det andet også fortsætter i interessen for den tidligere ejer.

udstilling

Familietvister ofte forprogrammeret

I perioden fra 2018 til slutningen af ​​2022 ifølge Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) vil ca. 500.000 små og mellemstore virksomheder (SMV’er) og dermed omkring 14 procent af alle SMV’er i Tyskland skifte hænder eller allerede have ændret sig. Fra 2023 til 2027 forventes det at være yderligere 11 procent ifølge KfW. Med hensyn til antal giver virksomhedsopfølgning ikke Gud et lille problem – at finde en efterfølger vil ikke være lettere. Selvom 54 procent af de tidligere ejere bestræber sig på at udlevere til et familiemedlem, men dette fungerer ikke altid, da Fischerwerkes eksempel er klart. Selvom blod på den ene side forbindes, er der på den anden side også de mest voldelige skænderier i familier. For patriarken eller Matriarken er som regel mindre tolerante over for deres egne børn (eller andre nære slægtninge) end efterfølgere uden for familien, hvor det i det mindste er sandt efter reglerne om høflighed at bevare.

På udkig efter nye måder

Men hvordan kan en virksomheds succession lykkes? Hvis børnene eller andre pårørende skal overtage virksomheden, er det under alle omstændigheder fornuftigt at involvere eksperter, der involverer alle pårørende i successionsprocessen. Allerede, så det kommer til en aftale, hvem der overtager den operationelle ledelse af virksomheden, og hvordan de andre familiemedlemmer er involveret eller fratræder.

Hvis overdragelse til en pårørende er ude af spørgsmålet, skal den tidligere ejer finde en anden løsning. Mange betragter ifølge KfW som en ekstern køber. Ideen om at overdrage virksomheden til en tidligere medarbejder betyder, at knap en fjerdedel af virksomhedens ejere er involveret. Dette kan være en fornuftig løsning, ikke mindst fordi mange års medarbejdere med deres store know-how kender virksomheden med sine klæbepunkter og muligheder og dermed kan fortsætte med at operere i interessen for den tidligere ejer. Men hvordan kan potentielle efterfølgere identificeres?

Ganske enkelt ved at styrke virksomhedsejere med gensidig feedback – ikke kun en gang om året gennem en feedback-session, men ved hjælp af mobilindlæste apps, der giver ledelsen mulighed for specifikt at spørge de ansatte om muligheder for forbedring eller kreativt engagement Idéer udgør. Efterhånden dukker talenter op, som kan fremmes yderligere og forberedes til en mulig rækkefølge. Alt dette koster dog tid, og det er grunden til, at virksomhedsejere, der ønsker at gå på pension om få år, skal begynde at ansætte deres personale i god tid. Denne virksomhedsopfølgning vil være en succes og ikke en katastrofe!

Nora Heer er grundlægger og administrerende direktør af Loopline Systems, en spin-off af Human Resources-divisionen i Project A Ventures. Hun er certificeret medieøkonom og uddannet i systemisk coaching, ledelsesudvikling og human resource management. I podcasten på LEAD snakker hun om, hvordan hun arbejder for retfærdighed, empowerment og livslang læring.

Bly 4 Cover 1200X1200

Hvordan tak?

Der har aldrig været så mange måder at kommunikere på. Hvordan klarer virksomheder at kommunikere deres budskab med succes? LEAD Bookazine 4/2018 indeholder tip til brug af stemmekompetencer, UX og ændringsstyring i arbejdslivet. Sådan lykkes kommunikationen – uden misforståelser.

Bestil nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *