Det fedeste job i verden? Sådan fungerer en yacht-ferie tester

LEAD: Hvordan fandt du ud af jobbet med Sailsquare?

Alyzée Joy Monatana: Om Facebook. Venner gjorde mig opmærksom på det, fordi de var overbeviste om, at det ville være det perfekte job for mig.

LEAD: Du har det også. Er der noget som en arbejdsdag i dette job?

Monatana: Mit job består af to dele: på den ene side fra verdensomspændende sejleture på højhavet, på den anden side fra produktionsarbejdet på Sailsquare-kontorer i Paris og Milano. På højhavet er mine dage meget intense: Ved hjælp af fem forskellige kameraer prøver jeg at fange de bedste øjeblikke.

Dertil kommer produktionen af ​​Instagram-historier for at vise folk, hvordan en dag på sejlbåden ser ud, flere aktiviteter på sociale medier og føre journal. Om aftenen, når besætningen slapper af, bliver det også lidt lettere for mig: Så koncentrerer jeg mig om at redigere billederne og forberede mig til den næste dag.

LEAD: Hvordan klarer du at fokusere på arbejde på de smukkeste steder i verden?

Monatana: Miljøet er virkelig idyllisk, men dagene på båden er lange og koster en masse energi. Fra juni til september er jeg ved Middelhavet, men fra december til marts er jeg i Caribien og Det Indiske Ocean.

udstilling

I højsæsonen om sommeren bliver adrenalinet pakket og giver mig mulighed for at hoppe fra tur til tur. Men når jeg sejler i tre måneder i træk, kommer jeg ikke sammen med det vidunderlige miljø, da jeg er fokuseret på at udføre alle mine opgaver. Når jeg er tilbage på land og ser på billederne roligt, er jeg ofte klar over, hvor smukke var de steder, jeg lige kom tilbage fra.

Du er måske også interesseret i dette: Find et job i tider med Google Jobs

Cuba Alyzeuee
I dette job skal du være meget spontan og eventyrlysten. (Billede: Alyzée Joy Monatana)

LEAD: Har dette job sin ulempe?

Monatana: Som alle job har denne ubehagelige aspekter. For eksempel planlægning, hvilket ikke altid er let. I de mest intense perioder skal jeg være særlig fleksibel, da lanceringer i sidste øjeblik er normale.

Jeg skal være klar til enhver tid, for hvis der stadig er et sted tilbage ombord, er jeg nødt til at pakke og gå. Det er ikke altid nemt at koordinere dette med mit privatliv. For eksempel, da jeg havde min første dag på Milanokontoret den 1. marts 2018, spurgte teamet mig, om jeg var klar til at rejse til min første tur til Cuba dagen efter. Det var meget kortsigtet, men den bedste måde at komme ind på dette jobeventyr på.

FØR: Hvad er de største udfordringer på båden?

Monatana: Tag billederne og videoerne uden at forstyrre gæsterne. Jeg er nødt til at finde den rigtige balance, kommunikere godt og integrere mig selv i din gruppe. Selv hvis der er en fristelse til at tilpasse mig til en gruppe, forbliver jeg tro mod mig selv og min personlighed. Når alt kommer til alt er den centrale del af mit job at dele en særlig oplevelse med andre mennesker. Indtil videre har det fungeret godt.

Det betyder også, at jeg altid er i godt humør – uanset hvad der bare suser gennem mit hoved. Jeg kan ikke lade mig trække ned af dårlige tanker, fordi jeg således ville have negativ indflydelse på gæsternes ferie. Jeg skal altid være professionel. Og sidst men ikke mindst: farvel. Jeg tilbringer 24 timer med hver besætning pr. Dag på båden, så de mennesker, som jeg ikke kendte før, vokser til mit hjerte. Farvelet gør altid ondt – og fører pålideligt til et par tårer.

LEAD: Hidtil, hvad var den underligste begivenhed, du nogensinde har oplevet?

Monatana: Sidste år fløj jeg fra en tur i Norge direkte til den næste på Seychellerne. Min bagage gik tabt. Så jeg endte i troperne med snestøvler og en tyk vinterjakke. For at gøre tingene værre, ankom jeg sent lørdag aften, som lukkede alle butikkerne på øen, og jeg kunne ikke holde på sommertøj.

Et besætningsmedlem i flyet var så venligt at give mig en badedragt og en T-shirt. Det mest irriterende var ikke engang kjoleproblemet, men det faktum, at batterier og opladere til kameraerne var i min manglende kuffert. Så jeg kunne ikke engang arbejde. Det tog mig tre dage at hente min bagage via vandtaxi til en lille ø på Seychellerne.

Du er måske også interesseret i dette: Den digitale industri som jobmotor

Bag kulisserne 2
Et normalt job er ude af spørgsmålet for yachtferietesteren. (Billede: Alyzée Joy Monatana)

LEAD: Hånd på hjerte: Er det virkelig det “fedeste job i verden”?

Monatana: Hvis du mener cool “funky”: ja. Men ikke cool i betydningen “let”. Det er et komplekst projekt, der har brug for forskellige kvaliteter, konstant kreativitet og meget energi. Derefter er det også et spørgsmål om perspektiv: For mennesker, der bliver syge på det åbne hav, vil det aldrig være drømmejobbet.

Mange mennesker, der taler med mig, fortæller mig også, at han er ude af spørgsmålet for dem, da han ville bringe for mange privatlivsunderskud. Jeg kan sige, at han er cool, fordi jeg er ung, fri og en eventyrer. Som kvinde fra Franco-Caribien elsker jeg havet – selv mit navn Alyzée kommer fra den caribiske vind med samme navn. Så det passer mig perfekt.

FØR: Hvor vil det tage dig i fremtiden? Er der tale om et normalt job?

Et normalt job? Jeg? Ingen chance! Jeg ser mig ikke i et normalt kontorjob. Jeg tror ikke, jeg ville være i stand til det i den nærmeste fremtid.

LEAD: Hvad er det næste?

Måske noget lignende, kun på land? Stadig forbundet med rejser og opdagelse. Verden er så stor, det ville være spildt at udforske kun havene og kysterne. Jeg vil se alt! Vores tid er så hurtig, at der på grund af de nye teknologier konstant skabes job af denne art. Måske er dette job for mig udgangspunktet for lignende i fremtiden.

Der er masser af nye perspektiver, nye historier til fortsat at sælge drømme. Jeg er meget ambitiøs og har lært, at alt er muligt, så længe jeg virkelig tror på det og gør alt for det. Jeg er nysgerrig efter, hvad livet har næste for mig på lager. Jeg vil gerne vise folk, at enhver kan gøre det, hvis en som mig kan gøre det. Walter Elias Disney sagde engang, ”Alle dine drømme kan gå i opfyldelse, hvis du har modet til at forfølge dem.” Derfor holder jeg mig til mine skøreste drømme for at opfylde dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *