Hvad gør en maskinlæringsingeniør egentlig?

Hvad laver du?

Som maskinlæringsingeniør ved ulighed beskæftiger jeg mig med dataanalyse. Hovedsagelig undersøger jeg spørgsmålet om, hvordan man får viden fra store, ustrukturerede datasæt. Jeg kan bruge den viden, der er opnået til udvikling af intelligente algoritmer, til at fremsætte fremtidige forudsigelser.

Maskinlæring er et af de fremtidige emner ved underligt. Min tidligere opgave var at forankre problemet mere i agenturet og opbygge viden inden for virksomheden, men også hos kunden. I øjeblikket er vi i tæt samarbejde med en af ​​vores kunder. Sammen realiserer vi et projekt, hvor en ny, datadrevet marketingstrategi skal udvikles ved at analysere kundedata.

Hvordan kom du til denne opgave?

For at være ærlig, snublede jeg mere eller mindre ved en tilfældighed ind under Machine Learning-forelæsningen under min kandidatgrad. Emnet greb mig, men straks, fordi det er utroligt spændende og et meget lovende emne. Derudover har jeg altid været interesseret i matematik, som selvfølgelig ikke kommer kort på dette område.

Jeg var meget glad, da jeg kort efter modtog en meddelelse fra mærkelighed på Xing og efter en kort samtale fik tilbudt en studerendes studerende i maskinlæring. Jeg skrev også min speciale der og har været fast ansat siden begyndelsen af ​​dette år.

udstilling

Beskriv så klart som muligt et projekt, der især har imponeret dig

I øjeblikket er vi i en spændende læringsfase, hvor vi ønsker at styrke brugen af ​​maskinlæringsteknikker i vores virksomhed og blandt vores kunder. Især ønsker vi at skabe større gennemsigtighed for vores digitale kampagner og udvikle et datadrevet beslutningsgrundlag for nye strategier.

Jeg er begejstret med momentumet og den store interesse fra alle sider for at skubbe emnet frem. Det er simpelthen spændende at se, hvordan nye innovative projekter kan realiseres sammen med vores kunder. Frem for alt er jeg nysgerrig efter at se, hvor dette emne vil føre os i fremtiden.

Hvilken funktion hjælper dig mest i din hverdag? Hvorfor?

Udtrykket dataanalyse lyder måske meget tørt for nogle, men jeg tror, ​​at kreativitet er efterspurgt her. For at komme fra A til B i en maskinlæringsopgave er det utroligt vigtigt at kende domænet for en bestemt brugssag.

Derefter skal der udvikles kreative ideer og hypoteser, der hjælper os med at forstå årsagsforhold. Kreativitet kræves også, når det kommer til at nærme sig den rigtige løsning og udvikle algoritmer. Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at præsentere resultaterne for kunden så tydeligt og omfattende som muligt.

logo

Find dit top job!

LEAD-jobmarkedet er jobmarkedet for marketing, reklame, salg og medier. Her søges og fundes marketingbaserede talenter. Uanset om marketing manager i branchen eller konsulent med sociale medier med et trendy agentur – på LEAD jobmarkedet finder du den rigtige position for din fremtid.

Klik ind

Hvad er det vigtigste for dig ved dit job?

Specielt vigtigt for mig er samværet. Vi har et meget behageligt arbejdsmiljø med gensidig udveksling og konstruktiv feedback på dagsordenen. Jeg værdsætter også, at vi har plads nok til at give frie tøjler til vores ideer. Sådan oprettes altid de bedste løsninger.

Mit job er uundværligt, fordi …

… vi lever i en tid, hvor vi har utrolige mængder data, der repræsenterer stort potentiale for virksomheder. Uden dataforståelse og datadrevne strategier vil det sandsynligvis blive stadig vanskeligere i fremtiden at forblive konkurrencedygtig. Dette gælder især for digital markedsføring, hvor det er vigtigt at kende deres kunder godt og ledsage dem effektivt og passende på deres kunderejse.

Hvis du ikke var maskiningeniør, hvad ville du være?

Alt, hvad der har med kreativitet at gøre, har altid interesseret mig. Hvis jeg ikke havde besluttet at programmere, ville jeg sandsynligvis være blevet tømrer og ville have åbnet min egen lille møbelbutik.

Også interessant: Hvad betyder faktisk … en teknologispionør?

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *