Nyt arbejde: Hvordan eventyret om kulturelle forandringer bliver virkelighed

Bill Gates sagde engang i et interview med Washington Postat folk har en tendens til at overvurdere teknologi på kort sigt og undervurdere den på lang sigt.

I Tyskland overvurderes for eksempel den destruktive indflydelse fra digitalisering, hvis faldet af hele branchegrener ses i hver nye app. I de fleste tilfælde skaber transformation nye markeder snarere end at ødelægge gamle. Der kører stadig hoteller og taxaer. Men hvad mange mennesker i dette land har undervurderet i årenes løb er virkningen af ​​digital transformation på den måde, virksomheder skal arbejde og organisere deres processer – og hvordan værdier skabes i fremtiden.

Transformation i stedet for videreudvikling

Digitalisering ændrer den økonomiske fysik grundlæggende. For virksomheder er blot videreudvikling ikke nok. Efterhånden som vi udvikler os, lærer vi nye færdigheder, men vores forståelse af os selv og verden har ikke nødvendigvis ændret sig. Men transformation er, når den grundlæggende opfattelse af vores miljø ændres markant. Hvis den fysik, som du definerer dit miljø med, findes der ikke længere, og du kan ikke fortsætte som før. Digitalisering er dette grundlæggende skift i den økonomiske fysik, og det kræver ændringer, der er vanskelige at tænke over du skal opleve. Dette forudsætter internt en arbejdskultur, hvor ideer kan sprede sig.

udstilling

Selv små ændringer i arbejdskulturen viser stor effekt

Kommunikation er kernen i enhver forretning – og dårlig kommunikation er den største fjende for transformation. Selv små tilpasninger på tværs af afdelingerne i arbejdsmetoden er nok til at udløse betydelige ændringer.

Ansvarlige mennesker skal involveres i følgende eksperiment: Et specifikt projekt tildeles et separat rum, hvor projektgruppen samles og arbejder sammen – vi kalder det et legerum. Væggene bliver en arbejdsoverflade, og rummet bliver en “walk-in hjerne af projektet”. Fordelen er, at information nu ikke længere har brug for en oversættelse, som normalt spiser en gigantisk del af arbejdstiden: Afdeling A oversætter for afdeling B. Team-Lead oversætter, hvad bestyrelsen ønsker fra teamet, og så videre. Men hvis teamet nu fører andre afdelinger, teamledere, administrerende direktører og interesserede parter regelmæssigt gennem projektet baseret på de arbejdsresultater, der er præsenteret i rummet, skabes noget stort. Nemlig en reel, tværfaglig udveksling. Faktisk simpelthen fordi du skaber plads til det. Sådan finder ideer lettere ind i virksomheden og forstås af alle på et tidligt tidspunkt.

Vejen er målet

Internt at placere virksomheder i tilstanden eksperimentering er ofte en vanskelig hindring, hvilket tvinger dem til at opgive mange års velprøvede metoder og arbejdsstrukturer. Producent Lego, for eksempel, beviser ved implementering af sine Design Sprint-projekter, at morgendagens arbejdspraksis kan integreres i traditionelle forretningsmodeller. I fire til fem dages intensive arbejdssessioner udvikles stien fra hypoteseudvikling, problemformulering og løsningsskitser til prototyper og live tests eksperimentelt og legende i små grupper af tværfaglige teams. Tilsyneladende fungerede “transformation gennem gør” så godt, at Lego-medarbejdere nu arbejder i Design Sprints i hele virksomheden. Lige så simpelt læser succesfuld transformation som tilpasning til en ny økonomisk fysik.

Få Labs tilbage i virksomheden

I mange år outsourcerede virksomheder projekter til rumligt adskilte laboratorier. Dette går på bekostning af kommunikation i virksomheden. De ideer, der er så vigtige for transformationsprocesser, kan ikke udfolde sig frit inden for virksomheden, fordi kritik, misforståelser og ros for det meste automatisk outsources. At få Labs tilbage i virksomheden er derfor et fornuftigt skridt. Boehringer Ingelheim implementerer denne viden i sit datterselskab, der blev grundlagt i 2017 – det digitale laboratorium BI X. Det udvikler innovative digitale løsninger til sundhedsområdet. Det blev bevidst besluttet at bringe de talenter, der kræves til digitale produkter lokalt, ind i virksomheden.

”Selvom vi samarbejder med eksterne partnere som nystartede virksomheder og universiteter, har vi vigtige kernekompetencer internt. På denne måde forbliver vores viden og vores akkumulerede erfaring også efter færdiggørelsen af ​​et produkt i virksomheden, ”forklarer Manuel Dahm, Senior UX Designer hos BI X.

Med hensyn til den nye gennemsigtighed inden for kommunikation siger Dahm: “Sammen med projektet overfører vi også vores arbejdsmetoder og metoder ved at integrere det team, der fortsætter projektet med os tidligt.” Den store “aha” -effekt for os var vigtigheden af ​​tæt samarbejde Samarbejde med forretningsenhederne for succes med projekter. “

En oplevelse, der lyder forståelig, men sjældent bruges i praksis. Med denne strategi bekræfter Boehringer Ingelheim, at digitale ledere med fremsyn skal uddannes og udvikles uafhængigt og ikke blot ansættes med kort varsel. Det er netop dette punkt, der adskiller digitalt udviklede virksomheder fra underudviklede virksomheder i henhold til “MIT SMR / Deloitte Digital Business Global Executive Study 2018”.

Systemirritation viser effekt

Digitale forretningsmodeller er hurtigere, mere tilpasningsdygtige og mere decentrale og følger ånden i en anden forretningsfysik. Derfor handler ændring ikke om ren udvikling. Ville aviser og udgivere være i stand til at stoppe omsætningsnedgangen med en smidig måde at arbejde på? Sandsynligvis ikke. Men de ville have været i stand til hurtigere at udvikle nye fortællingsformater og indtægtskilder. I sidste ende er stien afgørende, ikke resultatet. Og stien går fra planlægning til oplevelse og fra en stor ændring til mange små ændringer, der irriterer systemet, indtil det ændrer sig.

Til forfatteren: Marcus Naumann ver ansvarlig for strategien og indholdsstyringen af ​​klienterne til strategstudiobarnet i Frankfurt / Main med fokus på organisatorisk rådgivning, detailinnovation og e-handel. Tidligere arbejdede han bl.a. som strategechef på Razorfish.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *