Hvad der virkelig betyder noget ved rekruttering og branding af arbejdsgivere

LEAD: For nylig fandt den første “Svar kreative udfordring” sted – hvad kan du forestille dig?

Julia Saswito: The Creative Challenge er en global teamkonkurrence for studerende og kreative, men vores egne medarbejdere kan også deltage. Under udfordringen måtte holdene, der hver bestod af to til fire medlemmer, udvikle en kreativ løsning inden for social, video, branding, kundeoplevelse eller branding af arbejdsgivere inden for 48 timer.

Ud over kreativitet er evnen til co-create også efterspurgt i holdene. I mellemtiden har vi allerede set de første indlæg og er virkelig imponeret. Finalisterne bliver nu valgt af en jury af eksperter og vil præsentere deres projekt live på scenen i juli under Svar Xchange 2019 i Milano. Umiddelbart bagefter annonceres vinderne.

LEAD: Hvor høj er interessen for sådanne konkurrencer – og hvad bringer en sådan udfordring for deltagerne?

Saswito: I 2018 og 2019 havde vi allerede testet dette konkurrencedygtige format som en kode- og cybersikkerhedsudfordring med mere end 30.000 abonnenter. Men vi kunne ikke vurdere, om en kreativ variant ville mødes med interesse. Vi er desto mere tilfredse med hvor meget respons Creative Challenge har genereret: der har været 350 indsendelser fra 561 hold over hele verden.

udstilling

I sådanne konkurrencer handler deltagerne ikke kun om at være kreative eller kode sammen med andre, men også om at lære sammen. Derudover sættes individets og teamets potentiale på prøve. Viden, praksis og en spændende konkurrencemæssig følelse afrunder rigdommen af ​​erfaring.

Du er måske også interesseret i dette: Om interaktion mellem mennesker og mærker

LEAD: Rekruttering kan åbenlyst ikke starte hurtigt nok: Svarkodeks-udfordringen har nu endda et problem for teenagere …

Saswito: Vi ønsker især at komme i kontakt med unge talenter så tidligt som muligt inden for programmering. Vi har haft et almindeligt format kaldet “Code for Kids” i et stykke tid, der sigter mod at svare medarbejdernes børn. For at adressere aldersgruppen mellem børnene og eleverne sammen med vinderne af Code Challenge 2018 har vi udviklet en teenagerudgave rettet mod teenagere mellem 14 og 19 år gamle.

Formålet med disse programmer er at vække de unges interesse for programmeringen og at hjælpe dem med at kanalisere deres motivation, kreativitet og teamwork. Dette er bedst i en praktisk udfordring: Du skal løse et problem i et team og arbejde meget tæt sammen. Vi mener, at dette er den bedste måde at opleve, hvad disse job virkelig er.

FØRELSE: I hvilket omfang står feltet for digital skabelse inden for rekruttering over for særlige udfordringer?

Saswito: Svar rådgiver virksomheder om digital transformation – så vores forretning er stærkt påvirket af teknologiinnovationer, men også af ændrede brugerforventninger. Digital skabelse kræver mennesker, der ikke kun er hjemme i design og brugeroplevelse, men som lige så medbringer forståelse og entusiasme for teknologi såvel som nye forretningsmodeller.

Denne holistiske opfattelse er krævende, og talentene efterspørges ikke kun hos os, men også med alle andre markedsdeltagere, såsom tjenesteudbydere, konsulentfirmaer, kreative agenturer og virksomheder.

Du er måske også interesseret i dette: “Medarbejdere vil tro på noget større”

Cyber ​​Security Challenge 3
I 2018 blev konkurrenceformatet først testet som en kode og cybersikkerhedsudfordring (image) – i år fandt den første kreative udgave sted. (Billede: Svar)

LEAD: Rekruttering og fastholdelse af talent og erfarne mennesker er lige så vigtigt som nogensinde på dagens jobmarked. Din virksomhed er kommet med nogle ideer.

Saswito: The Answer Digital Experience bygger på en omfattende vifte af træning og videnoverførsel: vi deltager i møder i forskellige byer, samarbejder med universiteter i konkurrencen “Svar Student Tech Clash” og arrangerer også international kode og kreative udfordringer Rekruttering speed dating.

På den åbne dag giver vi studerende muligheden for at få et billede af os på stedet og lære bedre at kende individuelle svarfirmaer. En anden god ting er vores “Åben øl-dag”, hvor uformelle medarbejdere og studerende lærer agenturets lokaler at kende under en afslappet samtale.

LEAD: Hvad skal være standarden for en virksomhed i dag, når det kommer til branding af arbejdsgivere – og hvilke fejl kan en virksomhed efter din opfattelse ikke begå?

Saswito: Det vigtigste ved mærke til arbejdsgivere er ægthed. Det skal derfor starte indefra og ud. En fejl ville f.eks. Være som en virksomhedsgiver, der udelukkende mærker at operere udad, f.eks. I form af konkurrencer, men ikke det samme eller et sammenligneligt tilbud, der skal være internt.

I det første trin handler det bestemt om at finde ud af, hvordan en arbejdsgiver står sammen med medarbejderen, og om det hænger et eller andet sted – for eksempel ved videnoverførsel, uddannelse eller samarbejde. Dette skal derefter arbejdes på, hvorved denne proces også kan kommunikeres eksternt. I sidste ende er selvfølgelig medarbejderne de bedste ambassadører, dem, der kan bringe nye medarbejdere til virksomheden gennem en anbefaling.

LEAD: Incentivisering er også et emne i denne sammenhæng – hvad er poenget i sidste ende?

Saswito: Ud over en belønning – for eksempel i form af penge eller videreuddannelse – skal et incitament skabe en positiv oplevelse, der forbinder medarbejderen med virksomheden. I bedste fald bør incitamentsprogrammer støtte medarbejderen i hans personlige udvikling og forbedre sit professionelle perspektiv i virksomheden.

Her bruger vi vores medarbejderuddannelsesmodel til medarbejdere: Workshops eller forelæsninger for andre medarbejdere samler point, der kan udveksles, for eksempel til videreuddannelse eller deltagelse i globale konferencer, såsom for en tur til SXSW i Texas , Det er dog vigtigt, at medarbejderen vælger, hvordan han indløser point – således at han kan få et indtryk i incitamentet.

Finalisterne af Creative Challenge udvælges af en jury i de forskellige kategorier og annonceres på svarwebstedet den 31. maj. De fem bedste hold præsenterer deres respektive projekter live på scenen den 3. juli under Answer Xchange 2019 i Milano. Derefter annonceres det vindende hold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *