Tre gange forbrændt: Mobil betaling

Mens du ofte kan finde tegn, der siger “Ingen kontanter, kun kort” i udenlandske butikker og restauranter, er kontanter stadig den mest populære betalingsform i Tyskland. Kreditkort accepteres ikke mange steder. Mobil betaling har også været vanskelig i Tyskland, men det kan ændre sig i år. Med lanceringen af ​​Google Pay i juni og den planlagte lancering af Apple Pay i september, tappes det tyske marked endelig. Det er på høje tid, at detailhandlere og marketingfolk overvejer indvirkningen af ​​mobilbetaling på shoppingoplevelsen.

Brugen af ​​mobilbetaling er stadig ubetydelig i Tyskland

Bedstemor, vi skal tale. Hvorfor holder du så meget på dine elskede kontanter og er så tilbageholdende med nye betalingsmetoder? Har du sikkerhedsproblemer? Frygten for internet-svindlere og bekymringen for databeskyttelse er sandsynligvis den afgørende årsag i Tyskland til, at mobilbetaling endnu ikke har været en succes. Mobil betaling er hidtil blevet brugt til små penge med lav risiko såsom købmandsforretning eller offentlig transport.

Eller er din modvilje mod, at du endnu ikke anerkender merværdien af ​​mobilbetaling for dig? Ganske vist giver muligheden for kontaktløs betaling med check- eller kreditkort i en stationær detailhandlers kasseapparat de samme fordele som mobilbetaling: hastighed og komfort.

udstilling

Uanset hvad dine grunde til at give mobilbetaling en chance, er du ikke alene. Ifølge en undersøgelse foretaget af Oliver Wyman (2017) har kun syv procent af de tyske respondenter nogensinde betalt med deres smartphone på salgsstedet. Den positive nyhed: En tredjedel af ikke-brugere kan forestille sig at bruge mobilbetaling i fremtiden.

I Asien er mobilbetaling længe nået masserne

Mens vi stadig diskuterer det kommende gennembrud inden for mobilbetaling i Tyskland, har betaling med smartphone i Asien længe været en del af hverdagen. Sidste år betalte 70 procent af de mobile internetbrugere i Kina for deres mobile enheder (CNNIC 2017) og udgjorde ifølge en undersøgelse fra den tyske forbundsbank mere end halvdelen af ​​det samlede betalingsvolumen. De førende udbydere er instant messenger WeChat (WeChat Pay) og onlineforhandleren Alibaba (Alipay). Det er enkelt at bruge de to mobile betalingsapps. Til en transaktion er det kun nødvendigt med en QR-kode og den respektive app. Du skal bare scanne QR-koden og betale inden for appen. Alipay og WeChat Pay fungerer ikke kun i store butikker, men også for at betale en melon til en lille gadesælger.

Endnu mere spændende er udsigterne til ikke engang at skulle bruge din smartphone til at godkende betalingsprocesser i fremtiden.

I den kinesiske storby Hangzhou kan kunder i fastfoodkæden KFC betale med et smil. Ansigtgenkendelsessoftwaren “Smile to Pay” tager et til to sekunder at oprette en 3D-scanning af ansigtet og identificere kunden. Af sikkerhedsmæssige årsager verificeres ordren yderligere ved at indtaste mobiltelefonnummeret.

Har udviklingen inden for mobilbetalingssektoren indflydelse på agenturets arbejde? I en overskuelig fremtid sandsynligvis ikke. Men i fremtiden kan det være muligt at booke siden Efter betaling som et reklamemedium og spille annoncer, der er skræddersyet til brugerprofilen – alder, køn, region og forbrugeradfærd.

Hvordan kan købmænd bruge mobilbetaling til sig selv?

Mobil betaling er blevet behandlet af stationære købmænd temmelig stedmor. Digitale trends som augmented reality, virtual reality og voice assistenter var meget mere spændende. Men mobilbetaling er en vigtig del af digitaliseringen af ​​detailhandel med mursten og mørtel og bør ikke ignoreres. Fordi mange kunder allerede bruger deres smartphone under offline shopping. Som butiksminder, til produktundersøgelser eller til navigation i butikken ved hjælp af augmented reality-apps. Det næste logiske trin er nu digitaliseringen af ​​købet.

Når stationære detailhandlere understøtter mobilbetaling som betalingsmetode, tilbyder de deres kunder to fordele, nemlig tidsbesparelser og bekvemmelighed. Med forbrugernes stadig hurtigere og mobile livsstil i tankerne er disse faktorer kritiske for kundeoplevelse og kundetilfredshed.

En pioner inden for mobilbetaling i Tyskland er mode stormagasinet Breuninger. Breuninger er det første tyske stormagasin, der tilbyder Alipay og WeChat Pay som en betalingsmetode rettet mod økonomisk stærke og shoppingglade kinesiske turister.

Hvorvidt tyske shoppere betaler mere mobil i fremtiden, viser. Under alle omstændigheder skal stationære detailhandlere allerede overveje, hvordan man integrerer mobilbetaling i kundeoplevelsen.

Altid ajour med de nyeste digitale trends. Efter en klassisk økonomistudie i Frankfurt am Main og Amsterdam er Anna Seidel flyttet ind i den digitale industri, hvor hun arbejder som seniorkonsulent Digital Trends & Insights hos Plan.Net Rådgiver kunder og kolleger om nye teknologier og forbrugertendenser. Nysgerrighed og tørst efter viden er deres største allierede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *