De fire vigtigste tendenser inden for online marketing

For nylig sluttede den største konvention for den digitale industri i Europa og fremhævede de nyeste tendenser i branchen. Dette års motto for DMEXCO i Köln var “Tillid til dig”. Og faktisk spiller tillid i øjeblikket en nøglerolle på mange niveauer i den digitale industri. Det forbinder brugere med de virksomheder, der indsamler deres data, men også med mærker, udgivere, agenturer og Adtech-udbydere. I modsætning til de foregående år, hvor branchen handlede om helt nye teknologier, er den i øjeblikket og sandsynligvis også kendetegnet ved mere realisme i fremtiden. Sikkert, alle har indsamlet deres egne erfaringer på dette emne indtil videre, og digital markedsføring går ind i en ny modenhedstid lige nu.

Lad os se på de særligt dybe tendenser og store ændringer i Adtech-rammen for de kommende måneder:

1. Personalisering er konge, programatisk er nøglen

Ifølge en DMEXCO-trendmåling i 2019 betragter 56 procent af de adspurgte programmatiske reklamer som en af ​​de vigtigste internationale tendenser. Dette synspunkt bekræftes af den imponerende vækstrate. IAB Europas seneste rapport om programmatisk annonceudgifter viser, at udgifterne i 2018 er steget til 16,7 milliarder euro.

udstilling

Øverst på listen var personaliseringen med 64 procent. Personalisering og automatisering er nøgletendenser for marketingfolk. Forbrugerne kræver i stigende grad personlige oplevelser, fordi de ved, at mærker kan eller bør bruge deres data. Programmatic ankommer langsomt i den “virkelige verden”. Med nye digitale billboards og tv-adresser, der kan adresseres, kan mærker nu automatisere deres hjemmefra og tv-kampagner. Nu skal vi stille os selv spørgsmålet: Vil det lykkes i fremtiden at skabe personlige tværkanaloplevelser?

I mellemtiden bliver meget af branchen opmærksom på den stigende skrøbelighed i cookie-baseret reklame. For nylig blev der sendt vigtige signaler, såsom Googles beslutning om at blokere tredjepartscookies. Dette tvinger industrien til at tænke over nye måder at bruge reklame, måling og frem for alt at tilpasse den til at skabe en ny, DSGVO-kompatibel sti til personlig identitet.

Mere om: Gennemsigtighed er ikke en hype, men en selvfølge

2. DSGVO skaber forbindelsen mellem tillid og databeskyttelse

I lyset af den europæiske GDPR-lovgivning vil databeskyttelse være en stor udfordring for GAFA-virksomheder. Forbrugerne vil shoppe når som helst og hvor som helst, men har kun lidt tillid til Facebook og co. Hvad angår privatliv. Hvordan bruges mine data der? Spørgsmålet vedrører enhver forbruger, fordi der er så meget, at de ikke ved om GDPR.

Data er et meget værdifuldt aktiv, og virksomheder ved det, og derfor er gennemsigtighed og databeskyttelse i fokus. Ifølge GlobalData vil databeskyttelse være den første trussel for GAFA-virksomheder, og det er derfor, det bliver nødt til at håndtere nye regler i de kommende år. Dermed vil brugerens privatliv være det centrale element. Ud over GAFA er databeskyttelse et globalt problem, der generer alle aktører. Brugernes tillid står på spil.

3. Kraften i dataene

Flere og flere virksomheder intensiverer deres strategi for markedsføring af data inden for digital marketing: deres potentiale er kritisk for at forstå, hvad forbrugerne ønsker at se og høre på hvilket tidspunkt. Spørgsmålet er stadig: er virksomheder villige til at tackle disse udfordringer, og i bekræftende fald, hvad er den rigtige vej? Ud over at anskaffe nye værktøjer er flere og flere mærker klar til at slå sig sammen med erfarne Adtech-udbydere for at genvinde kontrol over deres digitale marketingfunktioner.

For flere år siden talte vi om data som vores tids gas. Alle ved vigtigheden af ​​big data i e-handelstiden. Men nu handler det ikke kun om data mining, det handler om at skære driftsomkostninger gennem produktinnovation og forbedre effektiviteten af ​​digitale kampagner gennem intelligent, datadrevet marketing.

Mere om: “Alle er enige om, at marketing skal være datadrevet”

4. Kunstig intelligens er fortsat toptrend

Ja, der bliver konstant annonceret nye trends, men kunstige intelligenser er efter os alle. AI er designet til at transformere e-handelsprocesser, forbedre brugeroplevelsen og øge indtægterne i slutningen af ​​dagen. Anvendelse af kunstig intelligens i e-handelssektoren åbner en række spændende muligheder for onlinebutikker. I henhold til en undersøgelse foretaget af Gartner vil 60 procent af e-handelsvirksomhederne i 2020 bruge AI-løsninger.

Men vil AI forbedre digital reklame? Mærker og agenturer ser denne teknologi som en stor mulighed for industrien. Imidlertid er kunstig intelligens indtil videre kun begrænset intelligent og på mange måder endnu ikke moden. Det viser sig imidlertid, at debatten om AI i 2019 vil være meget mere realistisk end i de foregående år.

Bestemt er ikke alt helt nyt, fordi emnerne er kendte, men de har ikke desto mindre udviklet sig i år. Ændringen i alle brancher finder sted hurtigt. Vi vil med spænding følge med, hvordan branchen håndterer disse muligheder og risici, og hvilke nye emner der vil komme på dagsordenen for digital økonomi i det kommende år.

Mere om: Automatiske marketingkampagner med data

Jonathan Nerbe er landechef på Berlin-lokationen for Programmatic Solutions Partner Tradelab, hvor han er ansvarlig for DACH-regionen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *