Hvorfor podcasts er nødt til at blive mere digitale

I min sidste kolonne opfordrede jeg blandt andet til podcast-formater til at udvikle sig. Bortset fra tale, reportage, radioafspilning, funktion og dokumentation.

Jeg “krævede” de formater, der allerede var kendt fra radio nicht bland igen, samles igen og bring derefter resultatet som en podcast i starten. Målet skal efter min mening være nye, digitale, innovative og intuitive eller interaktive formater.

Vi er i 2019! Det burde være muligt at skabe noget, der går ud over en podcast med forskellige historiefortællere, historielinjer og Co.

Kritik er ikke nødvendig

Og før nogen føler sig “angrebet” og vil sende mig utallige modeksempler: Jeg bashserer ikke podcasts, kolleger og deres formater. Overhovedet ikke! Alle disse formater har deres berettigelse, deres fans og entusiastiske producenter i baggrunden, der er der med en masse lidenskab og lidenskab. Og det er godt! Jeg er ikke uvidende om nogen af ​​disse podcasts og deres tilgange. Men – for at sige det stumt: Dette handler ikke her.

udstilling

Det handler om firmapodcasts

Hvorfor? Fordi jeg kun bruger firmapodcaststale! Så podcasts, hvis afsender mærker, produkter eller virksomheder.

Denne note skal ikke rigtig være nødvendig, når alt kommer til alt, denne kolonne vises i et medium, der beskæftiger sig med digitale trends og markedsføring. Men det ser ikke ud til at være ankommet overhovedet, og det er helt sikkert.

Voicetrend uden podcasts?

I alle aktiviteter på virksomhedsniveau er kunden altid i fokus. Alt går ud af ham. Målet skal være at give værditilvækst relevans og i bedste fald problemløsning for ham. Det er derfor “tænkt på kunden”. Dette er ikke rigtig nyt i disse dage og burde være kendt overalt. Og alligevel: podcasts minder om “de gamle dage” – radioen.

Efter min mening gør dette ikke retfærdighed for mediet på nogen måde. Vi oplever i øjeblikket en tendens mod lyd, smarte højttalere og det bredeste udvalg af interaktionsindstillinger via stemme. Men alt dette tages ikke i betragtning Lydformat timen: podcasten. Hvordan kan det være?

“Generationshovedtelefoner” forbruger lyd som altid og overalt. Som navnet antyder, bl.a. via hovedtelefoner. Flere og oftere ved hjælp af Bluetooth-hovedtelefoner, hvilket betyder, at smartphonen (den mest populære podcasts-afspiller) ikke engang skal tages ud af tasken for at interagere med. Fordi det går via stemme!

Så hvorfor skulle du ikke også være i stand til at interagere via tale med et lydmedium, podcasten, i 2019?

Podcasts på Smart Speaker

Lad os forblive med en konkret brugssituation: lytte til podcasts via Smart Speaker. Hvorfor har jeg, når jeg har hørt podcasten over for eksempel shoutotes, tilbage til smartphonen og gravet gennem mine fingre og vist gennem shownoterne? Hvorfor er det ikke muligt via Voice og Smart Speaker Skill – eller mere konkret: Hvorfor tilbyder ingen (endnu) det ikke? Teknisk muligt, som eksperter har forsikret mig.

Min opfordring til mere mod og nye formater inkluderer udtrykkeligt at inkorporere alle de nye, vidunderlige digitale værktøjer og evner, vi har til vores rådighed. Vi er bare nødt til at tænke det igennem, tilpasse og anvende igen.

Podcasts og stemmestyrede annoncer

Et andet spændende anvendelsesområde for podcasts er efter min mening “Stemmestyrede annoncer”. Men ikke i forbindelse med reklame, men som merværdi for lytterne. Inspireret af et gæstepost af Maximilian Simon i W & V online Jeg kom med følgende ideer: Kunne denne teknik ikke også bruges til podcasts? For eksempel ved hjælp af nøgleord at give oplysninger i podcasten? Eller er der en mulighed for at personalisere podcasten, tilbyde nye historielinjer i formatet? Kort sagt: Lad lytteren beslutte, hvordan man går videre?

Det ville være direkte, øjeblikkelig interaktion med formatet, mærket og / eller virksomheden. Reel merværdi og reel relevans kan opstå fra kundens synspunkt. Og det stigende ønske om at blive personaliseret, personaliseret også.

Mulighederne er der

Den gode nyhed er, at dybest set alt kan realiseres. Med et par tekniske begrænsninger, men at løse dem er som så ofte kun et spørgsmål om tid. Især da det ikke er ved at tilbyde et slutresultat på dette tidspunkt, og det skal først og fremmest ikke handle om “hvorfor noget ikke fungerer”!

Men det handler om muligheder og ideer til, hvordan lyttere / lyttere kan samles i den respektive brugssituation, og hvordan de kan bindes stærkere til formatet og dermed til mærket og virksomheden. Det handler om at tilpasse teknikker og muligheder for at skabe nye oplevelser.

Dette koster penge og kræver mod til at stille spørgsmålstegn ved og prøve ting væk fra den slagne vej. Men efter min mening er denne indsats vigtig.

Fordi: Et lydformat uden auditiv interaktion er i mine øjne som en schnitzel uden pommes frites. Det smager ikke så godt, som det kunne!

Stephan Schreyer rådgiver virksomheder om lyd og podcasts. For lydapostlen er strategi og koncept målet for alle ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *