God indholdsmarkedsføring skal være magisk

Lad os starte med ordets indhold. Hvilken frygtelig kold betegnelse for hvad så mange hjerter brænder. Tidligere på School for Journalistik kaldte vi stadig vores produktrapportage, interview, glans, funktion, kommentar eller bare historie, historie eller artikel. Vores historier var varme. Inspirerende. Inciterende. Champagne for sindet og hjernen.

I dag er alt indhold. Koldt, køligt, gråt indhold. Det journalistiske arbejde er blevet en del af Grabbelkiste. Lidt adskillelig. Udskiftelig. Det kan måles ved at købe afdelinger og controllere. Et kilo indhold, tak …

Vi kalder det Content Marketing …

Resultatet af denne holdning til håndtering af journalistisk indhold kan ses overalt på nettet. Indholdskorps lurer overalt i indholdshubber og firmablogs. Sjælefrie tekst- og billedørkener, der er skrevet mindre for læseren end for nogen der kontrollerer og selvfølgelig altid for Google. I værste fald clickbaiting uden fornuft og grund. Derefter udfylder de dem med en passende mængde Google voodoo og betalt distribution, blandes i et par buzzwords som indholdsstrategi og præstationsmåling, bygger fantastiske diagrammer, der sælger det som en succes – og kalder indholdsmarkedsføring.

udstilling

Hvor kedeligt. Hvor trist. Især trist, fordi det er i modstrid med alt, hvad jeg personligt ser inden for marketing af indhold. Fordi det ødelægger mærker i stedet for at styrke og opbygge dem.

Content marketing er en kæmpe mulighed. Brug dem!

Content marketing er en enorm mulighed for mærker, virksomheder og institutioner til at sprede den magi, der udgør et brand på deres egne platforme. Det handler ikke om at skyve mere indhold ind på Moloch Internet, det handler om at skabe relevans: relevant information, der virkelig er nødvendig. Historier, der virkelig inspirerer. Merværdi og værdi, der beriger vores liv såvel som hjælper os med daglige problemer. Derefter bruger du de enorme muligheder, der følger med god indholdsmarkedsføring.

Indhold bliver magisk, når et samfund opstår

Naturligvis skal god indholdsmarkedsføring være datadrevet. Behøver du ikke planlægge alt, hvad du gør, ikke kun strategisk langs dine personas kunderejse, men også måle, analysere og konstant optimere. Men det er kun halve slaget. Teknologi, strategi, platform er bare de gader, hvor vores indhold går til brugeren. Ægte magi sker, når vores indhold når brugeren. Når vores historie udløser noget i hans hoved. Når han begynder at interagere, når han bliver fan og en del af vores samfund.

Godt indhold viser kompetence og holdning

Og du kan ikke gøre det med tre kilo indhold, ikke vilkårlighed. Du kan gøre det med indhold, der udstråler alt, hvad en læser elsker: kompetence, vidd, attitude, information, inspiration – og en klar positionering. Klassiske KPI’er kan kun måle dette utilstrækkeligt. Derfor elsker jeg konstruktioner som et afbalanceret scorekort eller den såkaldte “artikel score”, som verden beskriver det i denne 2015 artikel. Dette er et forsøg på at måle, hvor tilfreds og “engageret” en læser var.

Alt dette er ikke let. Det er ikke altid muligt at fremstille magisk indhold. Jeg har skrevet til journalistiske medier i mere end 20 år nu. Jeg tror ikke, at mere end tre procent af det indhold, der blev produceret af mig selv i løbet af denne tid, ville falde ind under mit kritik “magisk”.

Indholdsmarkedsføring har brug for klasse i stedet for masse

Men hvad betyder det for god indholdsmarkedsføring? Frem for alt betyder det at lægge større kræfter på kvaliteten og relevansen af ​​indholdet. Og klart, en afvigelse fra masseproduceret indhold, der kun dækker internettet og ikke leverer reelle resultater. Men på ingen måde henvende sig til historiefortælling alene – det ville være meget, alt for kort. Der skal selvfølgelig fortsat være værdien og SEO-historier, meningsstykkerne og undertiden bare underholdning. Men ethvert indhold skal have en sjæl. Så magisk, som jeg kalder det.

Først når du har fortryllet dine brugere, skabt et dedikeret samfund og langvarig organisk rækkevidde og interaktion, kan du alvorligt overveje at nå det økonomiske mål med indholdsmarkedsføring, der kaldes konvertering.

Til forfatteren: Enhver, der beskæftiger sig med markedsføring af digitalt indhold, kan næppe ignorere Karsten Lohmeyer. 45-åringen arbejdede i mange år som journalist, grundlagde den kendte medieblog LousyPennies.de og byggede u.a. et datterselskab med indholdsmarkedsføring af Deutsche Telekom. I dag udvikler og implementerer han som konsulent komplekse strategier for indholdsmarkedsføring og beskæftiger sig med sin yndlingshobby, væksthacking.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *