På Apple’s lønningsliste

Fra i dag er millioner af brugere på Apple. Betaling er mulig hos deltagende købmænd, der ejer NFC-aktiverede kasseapparater – eller på websteder med Apple Pay-tegn.

NFC står for Near Field Communication. Denne transmissionsstandard bruges bredt internationalt. Data udveksles kontaktløst ved hjælp af elektromagnetisk induktion.

Tim Cook: “Kunden er ikke produktet”

Grundlaget for NFC er RFID (radiofrekvensidentifikation). Denne teknologi bruger radiobølger til at interagere med læseren på kasseapparatet og en passiv sender eller modtager (transponder), der identificerer og autentificerer de betalende kunder.

Men hvor sikker kan du som kunde være, at dine data er i gode hænder med Apples mobile betalingsløsning?

Apple har de højeste standarder for sikkerhed. Først og fremmest gælder koncernens forretningsfilosofi, som Apple CEO Tim Cook gentager mantra-lignende til enhver passende lejlighed. At holde brugernes liv privat er højeste prioritet hos Apple, da det er “en grundlæggende menneskerettighed.” Apple har ingen kommerciel interesse i data: “Kunden er ikke produktet.”

udstilling

Også interessant: “Problemet er det meget fragmenterede marked for mobilbetalinger”

Apple’s sikkerhedsprincipper hos Apple Pay

Apple overholder også disse principper hos Apple Pay for at sikre sikkerhed:

  • Apple Pay gemmer ikke kortnummeret på enheden eller endda på Apple-servere.
  • Forhandlere, du køber, ser ikke kortnummeret, når de betaler.
  • Individuelle data for en transaktion, for eksempel om køb, gemmes ikke af Apple. Konklusioner om købsadfærd er derfor ikke mulige.
  • Selve betalingen er ikke autoriseret med et (af fagfolk til at revne) PIN-nummer, men via fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse (Face ID).
  • Hvis du mister din iPhone, er det ikke muligt for finder (eller tyven, der stjal den) at bruge iPhone til at betale.

Apple Pay View 1
Apple Pay View (billede: Apple)

Hvad skal jeg gøre, hvis enhedstab?

Ikke desto mindre bør du som Apple Pay-bruger have kortene spærret eller fjernet fra Apple Pay, hvis du mister enheden.

Forudsætningen for at deaktivere Apple Pay er at “Find min iPhone” er tændt. I tilfælde af tab kan enheden derefter indstilles eksternt på computeren via det tilsvarende Apple-websted i “mistet” -tilstand. Kortene i sig selv behøver ikke at blive blokeret i dette tilfælde. De trækkes tilbage fra cirkulationsudstederen, dvs. fjernet. Hvis enheden derefter kommer frem igen, aktiveres Apple Pay simpelthen igen.

Den anden måde giver dig mulighed for at deaktivere betalinger foretaget med Apple Pay-baserede betalingskort via Apples ID-kontoside. Den klassiske måde er naturligvis et opkald til din kortudsteder. Han kan låse kortene venligst.

Google er interesseret i dataene

Andre udbydere kører lignende veje, når det gælder sikkerhed som Apple. Google Pay fra Google gemmer heller ikke kreditkortdataene på (Android) enheden. Selv erhvervsdrivende får ingen adgang, fordi Google bruger et token, der omdanner de faktiske kortdata til et stort antal serier. Tokenet er deaktiveret, hvis Android-smarttelefonen går tabt. Således behøver kortene ikke blokeres af dig som bruger.

I modsætning til Apple Pay er Google imidlertid bestemt interesseret i brugerens brugsadfærd. Selvom Apple generelt undlader at evaluere sådanne data som beskrevet, har Google erkendt, at dataene vil blive evalueret, men i henhold til de specifikationer, der kræves i databeskyttelsesforordningen. Man kan tro det, men det kan ikke kontrolleres i individuelle tilfælde. Det er derfor vigtigt at stole på Google på dette tidspunkt.

Google Pay
Google Pay er modellen til projektet X-Pay (Image: Google)

Garmin Pay lover de højeste sikkerhedsstandarder

Som et alternativ til Apple Pay og Google Pay er virksomheden Garmin, udbyder af smartur og sportsur, for nylig begyndt at tale med sin egen betalingsløsning Garmin Pay.

Der er det officielle tema, du tager sikkerheden ved kundeoplysninger i betalingstransaktioner meget alvorligt. Garmin Pay er også afhængig af symbolerne og lover, at kortdataene “hverken gemmes på Garmin-serverne eller landes hos forhandleren”.

Garmin Pay
Garmin Pay (Billede: Garmin)

Samsung Pay er stadig ikke tilgængelig i Tyskland

Naturligvis er Apples største konkurrent inden for smartphonesektoren også involveret i mobilbetalingsbranchen. Samsung kalder sin egen løsning Samsung Pay. Tjenesten startede i Sydkorea i august 2015.

Efter USA (september 2015) fulgte lanceringer i 18 andre regioner eller lande. Selvom Samsung Pay kan bruges af vores schweiziske naboer siden maj 2017, er der stadig ingen officiel startdato i Tyskland.

Restrisiko forbliver

På trods af al indsats for sikkerhed forbliver resterende risici stadig ved elektroniske betalingssystemer. Hackere kunne med stor indsats demonstrere, at data fra betalende kunder kunne tappes over en afstand af 50 meter. Hverdagsscenarier er ikke heldigvis. Ikke desto mindre konkluderer en meget anset rapport, der er udarbejdet under vejledning af videnskabsmanden Siamak Solat fra Sorbonne Universitet i Paris:

“Resultatet (gennemgang af større elektroniske betalingssystemer) viser, at alle typer elektroniske betalingssystemer har nogle vigtige mangler og svagheder med hensyn til sikkerhed, brugernes privatliv, anonymitet og ydeevne. Det er vigtigt at forstå det aktuelle sikkerhedsniveau i finansielle transaktionssystemer. at bygge videre på og yderligere forbedre alle de nødvendige funktioner for at opnå et sikkert og pålideligt betalingssystem. “

Også interessant: kontantrepublikken Tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *