Tidssporing: Vigtigt for nyt arbejde

Med nyt arbejde står virksomheder over for mange spørgsmål: Hvordan designer jeg den perfekte arbejdsplads for at tilføje værdi til mine mennesker? Hvordan ændres kerne-arbejdstid, fremmøde og arbejdsorganisation?

En hindring er bestemt Generation Y. I stedet for en firmabil foretrækker de en sabbatsdag. De vil snarere se mening i deres arbejde end at samle påkostede bonusser. Derudover værdsætter de en afbalanceret balance mellem arbejde og liv. I stedet for at tilbringe deres daglige arbejde på kontoret, flytter de hjemmekontoret til caféen rundt om hjørnet og tildeler varierende arbejdstid. Nogle af dem rejser rundt i verden som digitale nomader, mens de arbejder på fuld tid. Denne selvbestemmelse og den skabte frihed motiverer og skaber dermed plads til kreativitet.

Nyt arbejde er stigende, som de nuværende undersøgelser viser. Men når selvbestemmelsen vokser, er virksomheder og medarbejdere nødt til at håndtere spørgsmålet om, hvordan man skal håndtere det stigende ansvar for selvorganisation?

udstilling

Er tidsporing nonsens?

Mange mennesker kritiserer tidssporing – især i det kreative arbejdsmiljø. Arbejdstidsregistrering, så den fremherskende mening, er ingen garanti for at måle kvaliteten af ​​en idé. I teorien kan en god idé oprettes i bruser inden for ti minutter. Bare fordi en annonce bruger ti timer på et specifikt emne, såsom at udvikle et nyt logo, betyder det ikke nødvendigvis, at resultatet er bedre eller værre. Timekeeping måler kun den tid, der flyder ind i en aktivitet – intet mere, intet mindre.

Nyt arbejde: Ydeevne ≠ Erhvervsmæssig tilstedeværelse

En af de store ting ved nyt arbejde er, at medarbejdernes præstation ikke længere bare handler om at være på arbejdspladsen. Hvis resultatet er korrekt, er den brugte tid (næsten) tilfældig. Medarbejdere kan fleksibelt dele sin tid og tilpasse sig deres koncentrationsfaser. Planlægning og tidsregistrering er desto vigtigere. De er vigtige for at organisere dig selv og for at koordinere med teamet. Hvor der tidligere var kontrol med fremmøder, kommer i dag selvorganisationen og ansvaret for egne indtægter i forgrunden.

Selvbestemmelse i stedet for kontrol

Generelt er tidoptagelsen forud for et dårligt omdømme. Ingen medarbejdere kan lide det, hvis man overvåger ham – i det mindste efter følelsen -. Virksomheder bør ikke længere bruge tidssporing som et værktøj til kontrol af præstationer. Når alt kommer til alt er der et menneske bag ethvert nummer. Og dem, der føler sig konstant overvåget, fungerer ikke selvbestemt. Imidlertid er denne selvbestemmelse den vigtigste drivkraft for nyt arbejde.

Tidsporing giver mening både for medarbejdere og virksomheder

Men hvor er betydningen af ​​tidsoptagelsen, hvis den har fungeret som et kontrolinstrument? Nogle fordele er længe blevet kendt og intet nyt:

  • Tidsregistrering hjælper virksomheder og medarbejdere med at skabe og vedligeholde juridiske rammebetingelser.
  • Den tid, der kræves til et projekt eller en opgave, kan estimeres realistisk og forhindre mulig overdreven belastning.
  • Tidsspildere kan identificeres og arbejdsgange tilpasses i overensstemmelse hermed.
  • En detaljeret dokumentation af den faktiske arbejdsbyrde for hvert projekt er nøjagtigt sporbar, og behovet for menneskelige ressourcer er realistisk at vurdere.
  • Virksomheder kan benytte sig af gebyrbaserede forhandlinger med kunder eller tilpasse deres egen strategi.
  • Styring sammen med en detaljeret tidsregistrering er nødvendig for at kunne fungere rentabelt.

Nye applikationsfelt med tidsregistrering

Det, der først og fremmest er nyt, er det aspekt af selvorganisation, der kommer frem gennem former for nyt arbejde. For eksempel kæmper medarbejdere på hjemmekontoret ofte med den fordomme, de ikke fungerer. Ved at “visualisere” projektets fremskridt drager du også fordel af tidsindspilningen.

Generelt ændrer nyt arbejde medarbejdernes rolle i virksomheden. De fungerer som underentreprenører, så at sige, og skal mere eller mindre uafhængigt sikre, at deres arbejde betales til tiden og på budgettet. I stedet for “Jeg har endnu ikke taget tidspunkter, så jeg kan se, at jeg har gjort noget,” kommer tanker op i tankerne, såsom: “Åh, jeg har spildt så meget tid, hvorfor var det? Hvordan kan jeg redde min dyrebare Brug bedre tid? ” Selvansvar over den værdifulde arbejdstid erstatter tredjeparts tilsyn.

Konceptet skal passe til virksomheden

Hvis virksomheder ønsker at implementere emnet tidsregistrering i sammenhæng med nyt arbejde på en meningsfuld måde, skal de være opmærksomme på forhånd, at konceptet ikke er egnet for enhver medarbejder. På den ene side er der dem, der føler sig godt tilpas i det traditionelle professionelle miljø, arbejder fra kl. 9 til 17 og ikke ønsker at tage noget ekstra personligt ansvar. På den anden side er der ansatte, der ønsker at leve kreativt og blomstre, når de får frihed og ansvar for deres måde at arbejde på.

Tidssporing som driver af nyt arbejde?

New Work kræver en høj grad af personlig ansvar og stiller høje krav til medarbejderen og virksomheden. For at samarbejde effektivt har virksomheder brug for en passende (teknisk) infrastruktur. Tidsoptagelse bør ikke være en ekstra byrde, men fungere som en driver for en virksomhedsændring.

Håndtering af tidsoptagelsen i forvirrende Excel-lister er ikke særlig effektiv. Ved at integrere passende værktøjer i arbejdsgangen får medarbejderne myndighed over deres arbejdstid. I stedet for at forvirre vagter, arbejdstid og fravær, der skal gennem godkendelseshierarkier, skaber tidssporing nye muligheder for fremtiden. Hvor der tidligere herskede en følelse af heteronomi, får medarbejderne nu en meningsfuld håndtering af den disponible tid. Når alt kommer til alt ved de bedst, hvordan de bruger deres tid mere effektivt og målrettet.

Konklusion: Betydningen af ​​tidsoptagelse øges

Virksomheder har ikke længere råd til at bruge tidssporing som et rent kontrolværktøj. Det bliver dog vigtigere end nogensinde – selv når det kommer til at kontrollere, hvor produktivt dit eget arbejde er. Tidsregistrering og værktøjer til lokationsuafhængigt, mobilt samarbejde er drivere og søjler for virksomheder, der ønsker at gøre deres vej til nyt arbejde vellykket.

Anna Schüler har studeret kommunikationsstyring og rådgiver virksomheder inden for online marketing. Hun arbejder ofte på hjemmekontoret eller eksternt fra udlandet. Derudover er hun redaktør u.a. ansvarlig for magasinet kunstværk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *