Hvordan Kochbox kom sin vej fra offline til online

Friederike Klasen, ansvarlig for Marketing i Kochhaus, afslører i et interview med LEAD, hvordan Kochhaus vinder og holder kunder.

Hoved: Den tyske fødevarehandel er vanskelig at knække. Så hvorfor sprang du bare på dette område?

Friederike: Fødevarehandelen i Tyskland er ret konservativ. Og i 2010 havde vi et meget spændende koncept, der bare var i modsætning til verdens belønninger, Aldis og Pennies. Vores idé var: at tilbyde færre produkter, men komplette opskrifter, som alle ingredienser allerede er pakket nøjagtigt til – hver for to, fire eller flere mennesker. For bare fordi du har brug for en knivspind kanel til en opskrift, ønsker du måske ikke at købe 100 gram kanel.

BEDRE: Først og fremmest var alt stille for dig, dine grundlæggere kom fra detailhandel. Så kom online. Hvad er fordelene ved multikanal for dig?

Friederike: I 2011, et år efter grundlæggelsen, overførte vi dette butikskoncept online. At vi allerede havde butikker, var og er stadig vores fordel. Så vi kan reducere frygt for kontakt på markedet. Kunder, der allerede kender os, bestiller ofte online. Og de har det godt med det, fordi de allerede har set konceptet og har tillid til det.

udstilling

FØRSTE: Markedsandelen for køkkentøjskøbere i Tyskland er temmelig lav. Ikke desto mindre boltrer nogle Kochboxenanbieter på markedet. Hvordan gør du opmærksom på dig selv?

Friederike: I øjeblikket tager vi en præstationsorienteret tilgang. Vi er afhængige af Facebook, Google og tilknyttede partnere. Vi har også et aktivt samfund på Facebook og Instagram. Fra tid til anden arbejder køkkenhuset også med madbloggere som Sophia Hoffmann eller med virksomheder som Pop Popcorn og promoverer passende opskrifter. Vi er dog ikke afhængige af influencere i stor skala.

LEAD: Hvordan opbyggede du din marketing?

Friederike: Vi er afhængige af indhold. I vores tilfælde betyder det opskrifter. Vi bundter opskrifterne i temarverdener og disse temaverdener, vi spiller i nyhedsbrevet, på markedet og når vi reklamerer for vores madkasser. På markedet, dvs. i vores butikker, kombinerer vi opskrifter og egnede produkter såsom den rigtige flaske vin eller den rigtige kniv.

Friederikeklasen kogehus
(Billede: cookhouse)

LEAD: Hvilken rolle spiller dit nyhedsbrev i marketingmixen?

Friederike: Vores nyhedsbrev er vokset. Hver fredag ​​er der tre nye opskrifter. Og vi spiller nye emner. Vores eksisterende kunder har lært dette system og ser frem til de nye opskrifter. Vi inkluderer ikke eksterne partnere i vores nyhedsbrev. Dette betyder, at vi ikke sælger reklameplads i vores mailinger. Af og til præsenterer vi kun samarbejdspartnere.

LEAD: Hvem er dine kunder?

Friederike: Cookhouse er rettet mod enhver, der nyder at lave mad, f.eks. til familier, der vil lave mad til sig selv. Kunderne får tid, fordi de ikke behøver at shoppe på tre forskellige fødevaremarkeder. Målgruppen arbejdende mennesker leder efter inspiration, og mange studerende køber i køkkenhuset, fordi de stoler på vellykkede opskrifter. Aldergruppen for køkkenhuskøbere ligger mellem mellem / sene 20 og 40 år.

LEAD: Har digitalisering også nået dig?

Friederike: Digitalisering giver mange muligheder for at kommunikere forskelligt med kunderne. Indtil for nylig har vi etableret kundeloyalitet ganske traditionelt via et stempelkort. For nylig har vi et kort med stregkode. Kunden kan bruge kortet anonymt eller registrere. Hvis han registrerer online, kan han linke sin lokale konto på markedet til onlinekontoen. Dette er en dejlig mulighed for os at kommunikere direkte med kunden. Vi er stadig i etableringsfasen. I fremtiden vil der dog også være særlige kampagner for registrerede kunder.

LEAD: Og spiller digitalisering også en rolle i opskriftudviklingen?

Friederike: Vi har nu knyttet QR-koder til opskriftsflyveblade. Så vi kan måle, hvilke opskrifter der kommer bedst, og vi lader det strømme ind i nye opskrifter.

LEAD. Så håber vi på mange flere gode opskrifter. Held og lykke til dig!

Også interessant: Start-ups: Hvordan tjener man det store guld med kundedata – Start-up Foodist får det til at ske

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *