Podcasts: Det betyder ikke noget i længden

Det er en ting med længden. Hun spiller en betydelig rolle i vores liv. Start med: Hvor længe kan babyer have napp? Om: Hvor lang tid kan du overleve uden mad, eller hvor lang tid tager det at opdage cannabis i blodet, og hvor længe er et godt liv? Fra vuggen til graven – det handler altid om: længde, længde, længde.

Er der overhovedet den ideelle længde?

Så det er forståeligt, at spørgsmålet om optimal længde også spiller en vigtig rolle i podcasts. Utallige undersøgelser og vurderinger af podcastlængden giver os forkælet efter valg. Nogle taler op til 20 minutter, andre op til 10 minutter som et ideelt mål – meget populær er specifikationen på maksimalt 15 minutter. Fordi det angiveligt er den gennemsnitlige afstand til arbejde tysk. Dette viser alt: Faktisk er det ingen der virkelig ved. Men det er ikke tragisk. Som så ofte: Længde betyder ikke noget (lige) med podcasts. Og det er godt!

Hvorfor jeg bare kan sige det forklares hurtigt. På den ene side spurgte jeg (ikke repræsentativ) via Twitter “community”. Og på den anden side arbejder jeg dagligt med det tilbagevendende spørgsmål om længden.

udstilling

Længden er sekundær – målgruppen tæller

Grundlæggende er længden sekundær. HVIS indholdet er korrekt og relevant. Derefter høres alt fra 5 minutter til 3 timer.

Dette kræver dog, at du handler med dine lyttere, kunder, interessenter. Sæt dig selv i din målgruppes position. Hvad kunne interessere ham / hende? Og hvorfor? Hvor og hvordan forbruges podcasten? Se på Customer Journey. Pas på de mennesker, der betyder noget for dig, din virksomhed, dit brand og dine produkter.

Ja, det er ofte skrevet og sagt – og alligevel implementeret for lidt. Dette er desværre virkeligheden. For med den “dialogiske udveksling” er det sådan en ting. De udfordringer og problemer, der følger med det, er allerede velkendt for de fleste af os fra vores private liv. Jeg nævner kun mand / kvinde eller far / datter-kommunikation som et tegn.

Spørgsmål fører til svar. Ofte for at arbejde. Og ikke bare for at rose og klappe på respondenternes skuldre. Det er forståeligt, at det er mere praktisk – og angiveligt lettere – at orientere sig til det eksisterende og at fjerne alle lyttere og lyttere. Det tilbagevendende spørgsmål om den “optimale” podcastlængde efterlader mig efter min mening kun to konklusioner: Vi er bange! Vi ønsker, at nogen skal tage beslutningen fra os. Nogen tænker på os og giver os en form, hvor alting kan presses på en eller anden måde.

Vi er “respektløse” over for Vores kunde, Vores lytter, Vores lytter. Vores målgruppe! Dine ønsker og behov interesserer os ikke som de burde. Men det er nøjagtigt, hvad der betyder noget.

Relevans sikrer succes

Afgørende og meget vigtigere for succes med en podcast er noget andet end længden. Det er relevant! Relevans for målgruppen og relevans for målgruppen. Denne “dobbelt relevans” bestemmer, om en podcast er vellykket eller forsvinder i synkningen. Ikke længden! Og hvad der fører til manglende relevans i målgruppen, eksemplet på, at SPD bare ser bedst. Relevans er det intensive engagement med vores kunder, lyttere, vores interessenter. Relevansen er “kundecentricitet” ren.

Relevans er ikke raketvidenskab eller troldmand. Det handler om sund fornuft. Og det starter med det faktum, at jeg simpelthen spørger min målgruppe, hvad der interesserer dem. For eksempel, hvor længe de gerne vil have det. “Rheinische Post” gør det regelmæssigt og – tror jeg – ret succesrig. Få spørgsmål er nok til at forbedre eksisterende podcasts eller få ideer til nye formater.

Spor kunderejsen

Hotelportalen HRS har efter min mening gjort eksemplarisk. Det tilbydes ikke en podcast, men et kurateret valg. Under kunderejsen så HRS på de situationer, hvor kunderne har tid til podcasts, og hvor længe. Også, selvfølgelig, hvilke emner der interesserer kunderne. Perfekt tilgang. Sådan skal det være.

Sæt dig selv i din lyters position. Tænk på deres kunderejse. Spørg dig selv, hvilken merværdi din podcast kan tilbyde disse mennesker forskellige steder konkret. Hvorfor skal din podcast høres? Hvad er hans tilbud? Tag lytteren, lytteren, kunden, kunden, interessenterne alvorligt. Pas på hende, pas på hende og svar på hendes ønsker. Pas på relevans! Så er længden – som så ofte – bare ikke afgørende.

Stephan Schreyer rådgiver virksomheder om lyd og podcasts. For lydapostlen er strategi og koncept målet for alle ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *