Hvad betyder … en direktør for brugerundersøgelser?

Jobtitel: Director of User Research & Data

Navn: Michele Burigo

Alder: 44

Uddannelse: MA-psykologi, ph.d.-kognitiv videnskab

Virksomhed: ecx.io – til IBM Company

Hvad gør du som direktør for brugerundersøgelser?

På ecx.io er jeg leder af teamet User Research & Data med i alt tre ansatte. Vi henter værdifulde oplysninger fra data og giver vores kunder indsigt om deres kunder, slutbrugere og brugere. For at forstå dette forhold endnu bedre fremhæver vi tre hovedaspekter: brugernes behov, brugerens opførsel og konteksten, dvs. den situation, hvor brugeren handler.

Et af mine opgaver er at forklare vigtigheden af ​​brugerundersøgelser for klienten. Vores kunder har ofte klare ideer om en teknisk løsning, som ecx.io skal implementere for dem. Imidlertid er de ofte uvidende om fordelene og nødvendigheden af ​​brugerundersøgelser.

Hvordan kom du til denne opgave?

Fordi jeg ville forstå, hvordan den menneskelige hjerne fungerer, studerede jeg psykologi. Så begyndte jeg at blive interesseret i, hvordan folk behandler information. Derfor vendte jeg mig ind på dette forskningsområde, og efter at have afsluttet mine psykologestudier deltog jeg i et ph.d.-program i kognitiv videnskab. Fokus var ikke kun på, hvordan mennesker behandler information, men også hvordan de bruger dem til at interagere med andre mennesker og kunstige systemer.

udstilling

Efter at have afsluttet min doktorgrad arbejdede jeg på Cognitive Interaction Technology Research Center (CITEC), hvor jeg blev ekspert i interaktion mellem mennesker og mennesker og computere. Efter at have brugt et par år på dette emne, ønskede jeg at bruge mine forsknings- og dataanalysevner mere direkte og udvikle produkter eller tjenester, der har en mere umiddelbar indflydelse på mennesker. At lede brugerforskningsteamet på ecx.io var den perfekte mulighed for at omsætte mine færdigheder i praksis.

Hvilke færdigheder har du brug for til dit job?

For det første har jeg brug for teknisk forståelse, så jeg er nødt til at vide, hvordan vores analyseværktøjer fungerer og anvendes. Derudover skal jeg være i stand til at vælge de passende metoder afhængigt af kunden og deres krav. Som brugerforsker har jeg også brug for en særlig interesse i data og evnen til at genkende spor, mønstre og tendenser. Jeg skal klassificere og fortolke resultaterne af analyserne korrekt. Til det har jeg brug for en høj grad af præcision. Vi undersøger trods alt, og det betyder ikke noget, om det er akademisk eller markedsundersøgelse.

Bortset fra den tekniske knowhow er bløde færdigheder som empati og empati meget vigtige for at få en dybere forståelse af brugeren. For uden disse færdigheder bliver det vanskeligt at forstå brugerens perspektiv. Og selvfølgelig har jeg brug for kommunikationsevner, fordi vi er nødt til at kommunikere med kunder og kolleger nøjagtigt og præsentere resultaterne af vores arbejde. Når alt kommer til alt, er vores fund grundlaget for kolleger, der programmerer eller udvikler prototyper.

Hvad er det sjoveste?

Jeg kan godt lide forskningsdelen i starten af ​​et projekt, når vi identificerer kundens faktiske problem. Kunder kommer ofte til ecx.io med en særlig bekymring, såsom et websted, der ikke genererer nok indtægter. Men kunden ved normalt ikke årsagen. Vi indsamler de nødvendige data og indsigt, sporer årsagen til problemet og løser det. Hvert projekt er forskelligt, og vi skal tilpasse os behovene og forstå kundens behov, inden vi vælger værktøjerne.

Det er sjovt. Det er også dejligt at arbejde sammen med andre. Vi samarbejder virkelig tæt med områderne User Experience (UX) og Our Interface (UI). Vi deler et kontor med nogle af strateger og kolleger fra UX og UI. Det er fantastisk, fordi samarbejdet er så meget lettere. Du behøver ikke at hente telefonen, men kan arbejde ansigt til ansigt. Jeg har arbejdet på universitetet i lang tid, og denne nye tilgang er meget spændende for mig. Jeg nyder at arbejde på denne måde.

Hvad er den vigtigste opgave i dit job?

At finde og definere de afgørende forskningsspørgsmål. De skal besvares for at forbedre vores kunders forretning. Og definer den passende forskningsmetode til at besvare spørgsmålene. Hvis kunder for eksempel kæmper for at øge indtægterne, fordi de ikke er fokuseret på det rigtige publikum, hjælper vi dem med at opnå bedre brugersegmentering. Eller, hvis de ikke forstår, hvorfor deres digitale platform ikke konverterer som forventet, analyserer vi brugeradfærd ved at kombinere eye-tracking, webanalyse og andre brugerundersøgelsesmetoder til at levere datadrevet indsigt, der hjælper med at forme vores kunders digitale forretning.

Beskriv så klart som muligt et projekt, der især har imponeret dig.

Vi fik i opgave at udvikle et digitalt medarbejderværktøj. Inden vi begyndte at implementere, var vi nødt til at definere de detailprocesser, der har størst indflydelse på forretnings- og brugertilfredshed. Virksomheden har et enormt netværk på mere end 1.500 butikker i 11 europæiske lande. Vi udførte først en online-undersøgelse for at prioritere brugernes behov, samtidig med at vi fik et overblik over internationale krav. Disse krav blev analyseret i workshops og senere på basis af prototyper. Prototyperne blev oprettet på baggrund af vores fund. For at sikre, at de matcher processerne i butikkerne, lavede vi også eksempler på test med brugerne. Det var et meget spændende projekt.

Mit job er uundværligt, fordi …

… digitale løsninger skal være brugercentriske for at arbejde. Mit team giver information om disse brugere, så de digitale løsninger kan tilfredsstille deres behov. Vores arbejde er derfor grundlæggende for alle digitale projekter. Ethvert produkt, der lanceres uden brugerundersøgelser, er et tilfældespil, fordi du ikke ved på forhånd, om det vil imødekomme brugerens behov og hente ham, hvor han er. Med brugerundersøgelser kan vi teste nøjagtigt det, inden et produkt lanceres på markedet. For hurtigt at finde og redigere smertepunkter foretager vi brugerundersøgelser i begyndelsen af ​​hvert projekt. Når projektet går online, løses alle problemerne, og brugerne får en god brugeroplevelse lige fra starten. Det koster tid og penge at løse problemerne, når produktet allerede er lanceret.

Hvad ville du være, hvis du ikke var Director of User Research?

Jeg tror, ​​jeg ville arbejde i en position, der kræver evnen til at analysere, model og fortolke data. Jeg ville sandsynligvis være dataforsker.

Mere om: Hvad gør … en Ubevidst Bias-træner?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *