Hvordan kvindelige perspektiver fremmer teknisk innovation

1. menneskekenderen bygger Robo Assistant

Forskeren Justine Cassell observerer mennesker til at designe algoritmer. Hun gør det så godt, at hun siger, at hun altid kan fortælle, hvem der sov med hvem. Fordi hun tror: Kun de, der forstår mennesker, kan bygge kunstige intelligenser, der virkelig interagerer med os på en meningsfuld måde.

Billedet af de “bløde færdigheder”, hun ønsker at polere, fordi ikke “blødt”, men vigtigt er denne rapport mellem to mennesker, eller bare mand og maskine. SARA, hendes socialt bevidste robotassistent, afspejler stemningen hos hendes kollega.

Kunstig intelligens analyserer ikke kun tale, men også ikke-verbale signaler, som vi ubevidst sender til mennesker. For ifølge Cassells fund ændrer folk deres mål og stil i løbet af samtalen. AI er nødt til at genkende det og tilpasse sig i realtid.

Hvorvidt Justine Cassell også lærer hendes algoritmer at genkende, hvem der sov med, er stadig uklart.

2. Algorithmic Justice League kæmper mod urimelig ansigtsgenkendelse

Joy Buolamwini, en studerende i MIT Media Lab, opdagede software til ansigtsgenkendelse genkender ikke hendes mørkere hud. Den kønsspecifikke opgave er ofte forkert.

udstilling

I USA gemmes hver anden amerikaner i en database med ansigtet. Især afroamerikanere og latinos kæmper allerede med etnisk profilering. Forkert tildeling af lovovertrædere er en reel fare, og selv virksomheder bruger den mangelfulde AI-ansigtsanalyse i jobsamtale.

Den software, der bruges til dette, kommer fra branchegiganterne IBM, Microsoft og Face ++. Joy Buolamwini satte hende på prøve. I deres undersøgelse blev det klart, at jo mørkere hudfarve det er, jo mere upålidelige ansigtsgenkendelsesfunktion. Selv kønnen kunne ikke længere tildeles pålideligt i disse tilfælde.

Hun kalder sin løsning “Algorithmic Justice League”: Med hashtaggen #codedgaze ønsker hun at henlede programmører og interessenters opmærksomhed på problemet. På hjemmesiden kan du rapportere om defekt software og deltage som tester. Derudover fungerer den studerende som et figurhoved for at rekruttere kvindelige, farvede Coderinnen.

Fordi hvem der sidder bag maskinen, bestemmer, hvordan den fungerer.

3. Start bare nye energiløsninger

Som hjemmearbejde præsenterede Jessica O. Matthews sin første opfindelse: “Soccket”, fodbolden, der bliver en generator gennem bevægelse. Hun blev inspireret af sin familie i Nigeria, hvor elektricitet ikke er noget, der siger sig selv.

Som amerikansk og nigeriansk statsborger designer hun stadig små, geniale opfindelser til private husholdninger såsom springtovet, der bliver til en lampe.

Hun er nu en Harvard-kandidat og ifølge Fortune en af ​​de 10 mest magtfulde kvindelige iværksættere. Som grundlægger og administrerende direktør af virksomheden “Uncharted Power”, pakker hun nu også generatorer i større projekter, såsom gadeplader eller fortove. Konceptet genererer vedvarende energi i hverdagens genstande og infrastruktur.

På konferencen “Grace Hopper – Celebration of Women in Computing” i slutningen af ​​september i Texas sagde hun, at det var hendes største aktiv at være en sort kvinde: “Undervurdering var det bedste, der nogensinde er sket med mig. Ingen generede mig. ”

Mere om: Ingen kvinder, ingen gråd

Så hun ved ikke selv, hvordan hun kom på vejen, som hun baner vejen i dag. Men det giver andre kvinder mod: “Nogle gange er du bare nødt til at genkende, når skæbnen åbner en dør. Du skal leve din autentiske sandhed. ”

4. Kunstig intelligens filtrerer stereotyper af historier

Bechdel-testen er allerede en god indikator for, om film forvrænger den kønsspecifikke opfattelse. (1. Har filmen mindst 2 kvindelige karakterer med et navn? 2. Taler de? 3. Taler de om noget andet end en mand?)

Nu træner forskellige virksomheder kunstig intelligens til at opdage sådanne ubalancer. Google analyserede 2017 de 100 mest succesrige film efter en kønsbalance. Startups “Demografy” og “Scriptbook” bekræfter også resultaterne af undersøgelsen med yderligere AI-analyser.

Kun en tredjedel af skuespillerne i film er kvindelige, kun i en tredjedel af tiden har de deres mening. Film med kvindelige blykvinder genererer 16 procent mere indkomst.

En løsning er nu opstarten “Storify” fra Texas. Holdet omkring administrerende direktør Monica Landers byggede en kunstig intelligens, der søger i enhver tekst efter kønsubalance. Manuskripter eller romaner kan kontrolleres for egnethed, også før de offentliggøres.

En analyse af 2.000 film og mere end 25.000 roller afslørede, at algoritmen kun blev genkendt af rollen i historien, hvad enten det var en kvinde eller en mand, selv uden at kende navnet eller eksterne egenskaber.

Derudover præsenteres kvinders roller normalt som elskelige, men mænd har dog alle mulige egenskaber. Faktisk registrerer værktøjet sårbarheder, der påvirker historiens økonomiske succes.

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter linjen, Alexa sekretæren. Den digitale verden er længe siden blevet en med den virkelige verden. Men alle ønsker ikke at tro på virkeligheden. Hvor bevidst bevæger du dig i netværkslivet?

Gør testen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *