“På lang sigt vil alle samtaler blive samlet i en app”

Tendenser kommer, tendenser er tændt: Online marketing ændrer sig konstant; uden influencer-markedsføring findes der ikke længere en kampagne i dag. Men der er også nye tendenser, som marketingbureauer, påvirkere og mærker tror på. En af dem: messenger marketing. LEAD talte med Reachhero-stifterne Philipp John og Christian Chyzyk om emnet.

Vil du vide mere om markedsføringsstrategier? På dag to i München Marketing Week lærer du hvad der er muligt med eller på trods af online-giganterne.

LEAD: Sammen med din tredje grundlægger, du Tuber Aaron Troschke, leder du ReachHero. Hvad ligger der bag?

Philipp John: ReachHero er først og fremmest en teknisk platform, der bringer mærker og påvirkere sammen på en slags markedsplads. Vi sætter brandkampagner online, og påvirkere kan ansøge om dem. Virksomhederne har på den anden side adgang til påvirkernes KPI’er og kan vælge deres passende samarbejdspartnere.

udstilling

RE2
Philipp John (COO) Foto: Reachhero

Hvordan vælger du influencere?

Christian Chyzyk: Fra 1.000 følgere kan influencere registrere sig hos os. Først tjekker vi kvaliteten af ​​profilen, indholdet, KPI’erne og den efterfølgende kvalitet. Dette gøres gennem en kombination af forskellige maskinlæringsalgoritmer parret med manuelle anmeldelser fra vores erfarne team. Med forskellige engagementscores scorer vi også publikums kvalitet, så vi øger sandsynligheden for, at de påvirkere, der er registreret på vores platform, producerer kvalitetsindhold og bringer publikumrelevante målgrupper ind.

Hvor mange påvirkere har du på ReachHero?

Philipp John: Der er i øjeblikket 80.000 kanaler fra YouTube via Instagram og omkring 55.000 influencer-profiler fra DACH-området såvel som internationalt. På grund af den mangfoldighed, vi opererer med ReachHero, ikke kun som en markedsplads, men også som et kreativt agentur, hvor vi så forestiller os og implementerer klassiske kampagner. Som en del af MEDIAELEMENTSGRUPPEN arbejder vi tæt sammen med to partnerbureauer, der har stor erfaring med at designe og levere influencer-kampagner og medieplanlægning. Vi når to milliarder visninger om måneden på tværs af alle kanaler.

re
Christian Chyzyk (CEO + CTO) Foto: Reachhero

Din speciale er: Messenger-marketing bliver vigtigere.

Christian Chyzyk: Absolut. En stejl afhandling, som vi tror på. Brugerens opførsel er mere og mere væk fra skrivebords- eller mobilbrowser til deling af links og produkter i WhatsApp og Facebook Messenger. Især unge målgrupper bruger Messenger meget mere end sociale netværk. WhatsApp er den mest populære app blandt 14- til 18-årige. Her har du de relevante samtaler ét sted. På lang sigt ville det være nyttigt, hvis samtaler af nogen art blev kombineret i en app. Men: På den vestlige halvkugle er udvalget af budbringere, der bringer alt sammen, ikke så veludviklet som for eksempel i Asien.

Hvilken app er der?

Philipp John: I Asien er appen WeChat totalt populær. Det kombinerer flere apps i én – endda spil er muligt i det – så brugerne bruger hele deres tid i denne app.

Også interessant: hvordan lokale marketingkampagner kan tilsidesætte Amazon-effekten

Ville det også fungere for os?

Christian Chyzyk: Vi tror det. Hvis vi husker, da Facebook outsourcede Messenger, var forvirringen enorm. I mellemtiden er vi næsten kun i messenger og meget mindre i selve Facebook-appen. Når alt kommer til alt sker det vigtigste i Messenger: vores kommunikation. Vi tror, ​​at på lang sigt vil alle WhatsApp-, Facebook- og Instagram-samtaler samles i en app, så brugerne kun bruger en app til at kommunikere med venner, virksomheder, sider og påvirkere.

Hvordan kan man forestille sig en marketingkampagne med en influencer inden for en messenger?

Philipp John: For eksempel har du en gruppe, hvor en influencer kommunikerer med sine fans. Her poster han derefter sin egen kampagne og kan kommunikere, for eksempel, der foretager et køb direkte via appen, får en goodie. Dette skaber et incitament til at reagere direkte på kampagnen.

“Annoncering fungerer altid, hvor mængden sidder”

Men ikke hver kampagne er velegnet til messenger?

Christian Chyzyk: Her skal du selvfølgelig se de forskellige reklameformater i messenger-marketing igen. Traditionelle reklameformater – som bannerannoncering i foderet – er naturligvis ikke særlig attraktive og derfor ikke særlig effektive. Men: Annoncering fungerer altid, hvor mængden sidder – som i Messengers. Du har altid et minimum af rækkevidde, ligesom med klassisk tv-reklame eller bannermarketing.

Men andre annonceformater ville fungere bedre?

Philipp John: Absolut. For eksempel tager du en stor influencer, der samarbejder med en fastfood-restaurant og lader hans fans bestemme over ingredienserne i messenger-chatten. Sådan når du målgruppen direkte og autentisk.

Men er det ikke “reklame i dit ansigt”?

Christian Chyzyk: Sikker på. Men vi må ikke glemme, at især de unge målgrupper er ekstremt oplyste og også ved, at influenceren får penge til det. De er åbne for det og ser deres influencer som et salgsfremmende ikon. Det er vigtigt, at reklamen ikke er inauthentisk, men bare underholdende. Det skal være veludviklet underholdning. Åben og gennemsigtig kommunikerer.

Kan så klodset reklame nogensinde virke?

Philipp John: Ja, nøglen er relevans. Det kan også være et uklart tilbud, hvis det virkelig er et godt – og dermed for det brugerrelevante tilbud.

“Du kan ikke bare skære reklame ud”

Men du er stadig nødt til at annoncere eftertænksomt – især i messenger?

Christian Chyzyk: Absolut. Du kan ikke bare skære reklame ud. Messenger-marketing er en helt anden, ny marketingkanal. Du får den stærkeste nærhed til dine følgere eller kunder. Her skal du handle omhyggeligt.

Philipp John: Det faktum, at messaging-marketing i øjeblikket stadig er meget på vej op, nærheden er meget stor. Brugeren modtager straks en push-besked på sin mobiltelefon, klikker på beskeden og får i bedste fald direkte feedback. Denne nærhed er ekstremt værdifuld, men den skal også være et gennemtænkt samspil mellem kommunikation og reklame.

Vil messenger være interessant for et yngre reklamepublikum?

Christian Chyzyk: I gennemsnit når jeg en yngre målgruppe, hvilket ikke betyder, at selv ældre målgrupper ikke kan nås. Skiftet i gennemsnit betyder kun, at der er yngre målgrupper, der ikke findes andre steder. Som brand kan jeg nå både yngre og ældre målgrupper. Milliarder mennesker verden over bruger allerede de førende messenger-apps månedligt. Nummeret taler for sig selv.

Stadig er de stemmer, der ser messenger-marketing som en ny tilgang meget stumme?

Philipp John: Det er normalt. Med e-mail såvel som de sociale mediekanaler var man meget forsigtig både på brugersiden og markedsførersiden. Så kom hype, så blev stemmerne hørt og sagde, at dette annonceformat ikke fungerer. I mellemtiden kan vi ikke forestille os influencer marketing mere. Der vil også være langsigtede standarder inden for messenger-marketing. I øjeblikket er vi stadig i den første fase af testning, afprøvning af samtaler og opsætning af et første publikum. Tidlige adoptører har her chancen for at sikre en værdifuld position. SEO, Facebook-grupper, Twitter: Hvis du begyndte her tidligt, kunne du hurtigt opbygge et enormt publikum for at håndtere fordelene ved denne udvikling og har lanceret deres egne koncepter.

Ctab karriereportaler indholdsbillede

Vis din ekspertise!

Se og blive set! Karriere netværk hjælper med at forblive på det digitale arbejdsmarked. LEAD Bookazine 1/2019 forklarer, hvilke portaler der er vigtige, og hvorfor karrieren med mere væsen end udseende går bedre.

Bestil nu

Så ændrer Messenger 2.0 sig?

Christian Chyzyk: Selvfølgelig vil der på længere sigt være yderligere elementer i Messenger, der giver dig mulighed for at kontrollere mangfoldigheden af ​​dine egne samtalehistorier. På et tidspunkt kan der også være algoritmer her, når det kommer til betalte kanaler. Regulering inden for messenger er meget sandsynligt. Hvordan dette vil se ud, gjenstår at se. Sammenlægningsalgoritmer à la Instagram og Co. er ikke nødvendigvis den bedste løsning og ikke rigtig tilpasningsdygtige til en messenger. I øjeblikket har vi imidlertid store afkast her, fordi rækkevidden i øjeblikket er endnu billigere, og en Visibilitäts-begrænsning, såsom i Instagram-feedet, ikke er tilgængelig.

Philipp John: Derfor tror vi, at messenger-marketing bestemt er det værd. E-mail-marketing er stadig en effektiv kanal i dag – messenger-marketing ville kun være en videreudvikling.

Hvorfor er Asien så meget længere her end Europa?

Christian Chyzyk: Selvfølgelig er Tyskland mere konservativ med hensyn til sådanne emner, kun på grund af det store behov for databeskyttelse. USA er lidt mere afslappet her, men den asiatiske region er ofte meget fremadskuende og nysgerrig efter sådanne innovationer.

Tilbyder du allerede messenger-marketing i dine kampagner?

Philipp John: Ja, vi har allerede messenger-marketing på tilbud. Denne del er endnu ikke standarden som reklamer inklusive sociale medier-andele, men selvfølgelig prøver vi at integrere denne nye marketingløsning mere og mere ofte.

Er der stadig ingen databaseret teknologi i influencer-marketing?

Philipp John: Jeg tror, ​​at hvis du virkelig ønsker at planlægge vellykkede kampagner, der også fungerer bæredygtigt, kan du ikke gå uden det. Så har du brug for en teknisk infrastruktur.

Christian Chyzyk: Du skal bare se det på denne måde: Vi har gennemgået forskellige udviklingsniveauer inden for influencer-marketing. Først og fremmest er det bare at prøve en reklamekampagne, så vil du se, hvor meget du kommer tilbage og tage et holistisk syn på projektet. Senere bliver det automatisk datadrevet, fordi du vil vide, hvad brugerens adfærd er. Tidligere var det praktikanten, der valgte influencere, i dag er det bare et databaseret valg. Sådan er industrien blevet mere professionel.

Philip John: Præcist kan vi hjælpe virksomheder som mærker med teknisk support i dag, fordi kampagner i influencer marketing har langsigtede positive effekter.

Også interessant: Tre gange pustet: Seriøst spil – playinstinktet som marketinginstrument

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *