Hvad sker der … en start-up Scouting Analyst?

Navn: Florian Ebel

Alder: 27

Position: Start-up Scouting Analyst

Uddannelse: Master of Science – MS, Business Administration, University of Regensburg

Virksomhed: TechFounders

Hvad laver du?

Jeg blev medlem af Startup Scouting Analyst på TechFounders i oktober 2018, UnternehmerTUMs 20-ugers acceleratorprogram. Programmet forbinder etablerede virksomheder med innovative tech-start-ups og indleder samarbejde.

Mit job er at identificere de mest lovende tech-virksomheder i hele verden inden for vores partnerfirmaers interesseområder, såsom ALDI og Miele. Jeg ledsager udvælgelsesprocessen med vores partnerfirmaer for at lave hundreder af applikationer til hver batch (halvårlig programrunde) vælg de mest spændende opstart til vores acceleratorprogram.

Hvordan kom du til denne opgave?

Under mine studier kunne jeg få den første indsigt i opstartsscenen. I et konsulentfirma hjalp jeg et tysk forsyningsselskab med at evaluere innovative forretningsmodeller og derefter slå nogle af dem ud.

Derefter vidste jeg, at det ville være en stor fornøjelse at arbejde med nystartede virksomheder. Sådan kom jeg på tværs af UnternehmerTUM som et økosystem for iværksætteri og innovation og stillingen hos TechFounders. En uge efter interviewet startede det straks.

udstilling

Beskriv så klart som muligt et projekt, der især har imponeret dig

Anvendelsesfasen er spændende hver gang. Først gennemgår vi ansøgningerne om kvalitet og egnethed til vores program. Derefter foretager vi et nærbillede af interviews for at stille vigtige spørgsmål om produkt, forretningsmodel og potentielle pilotprojekter med vores tilknyttede selskaber og til sidst få et personligt indtryk af stifterne.

Det sidste trin er at invitere de bedste start-ups til begivenheder hos vores partnerfirmaer, hvor nystartede virksomheder kan glæde sig over en fem-minutters pitch. Det er altid spændende at se, hvilke startups der gør løbet.

Hvilken funktion hjælper dig mest i din hverdag? Hvorfor?

Meget nysgerrighed og min begejstring for innovationsemner hjælper mig meget. De markeder, hvor jeg spejder nystartede virksomheder, er ekstremt forskellige og meget teknologiorienterede. Funktionerne hjælper dig med hurtigt at blive bekendt med nye emner og identificere, hvilke startups der er relevante og lovende.

Venlighed er en anden nyttig funktion. Man skal selvfølgelig ikke være genert for at komme i kontakt med stifterne på messer og begivenheder og opbygge et netværk i opstartsscenen.

logo

Find dit top job!

LEAD-jobmarkedet er jobmarkedet for marketing, reklame, salg og medier. Her søges og fundes marketingbaserede talenter. Uanset om marketing manager i branchen eller konsulent med sociale medier med et trendy agentur – på LEAD jobmarkedet finder du den rigtige position for din fremtid.

Klik ind

Hvad er det vigtigste for dig ved dit job? Hvad er det sjoveste?

Det er vigtigt for mig at arbejde i et innovativt miljø. Den teknologiske udvikling kan i øjeblikket ses for alle, det være sig deres eget arbejde, mobilitet eller kommunikation. Min arbejdsplads er et sted, hvor jeg kan opleve dette hver dag på tæt hold.

Jeg er især glad for at følge den positive udvikling, som nystartede virksomheder går igennem under vores program. Derudover er udvekslingen og kontakten med stiftere, der brænder for deres innovative ideer, meget inspirerende.

Mit job er uundværligt, fordi …

… etablerede virksomheder og startups ellers ville gå glip af enorme muligheder.

Påhviler har den store udfordring at konstant skulle genopfinde sig selv på trods af deres markedsledelse. Start-ups har denne mulighed, fordi de er smidige og arbejder med de nyeste teknologier. På grund af deres begrænsede ressourcer har nystartede virksomheder imidlertid vanskelighederne med at skalere. Samarbejde skaber win-win situationer. Start-ups får adgang til distributionskanaler, domæneviden eller data, mens etablerede virksomheder drager fordel af innovative impulser fra start-ups.

Hvis du ikke var en Start-up Scouting Analyst, hvad ville du være?

Jeg ville sandsynligvis have et håndværksopgave – såsom tømrere. Jeg har allerede prøvet et par møbler. Start-ups vil snarere kalde den MVP.

Også interessant: Hvad gør man faktisk … Leder af bæredygtighed og velvære?

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *