TechTäglich: Historien om gedemord Zuckerberg

Historien om gedemorder Zuckerberg

Zuckerberg ged
Løb, I børn, løb – inden Mark Zuckerberg kommer med kniven! (Foto: Wikipedia)

Den bisarre og underholdende historie om formiddagen leveres af Twitter-chef Jack Dorsey. Han husker i et interview med Rolling Stone ved en mindeværdig middag med Facebook-kollega Mark Zuckerberg, som tilsyneladende fandt sted i 2011. Ifølge Dorsey spiste Zuckerberg en ged ved middagen, som han hidtil havde båret til den anden verden ved hjælp af en kniv og en slags taser. “Der var et år, hvor han bare spiste det, han dræbte selv,” afslører Dorsey. “Han fik mig til at ged til middag, en ged, han havde slagtet før, han dræber hende med en slags laserpistol og derefter en kniv, og så kommer geden til slagteren.” Punch af Twitter-chefen: “Gede stege var koldt, det kan jeg huske, jeg kan ikke huske, om de satte den tilbage i ovnen, jeg spiste kun min salat.” Som en del af hans berygtede årlange udfordringer havde sociale medier-mogulen Zuckerberg besluttet at “blive vegetar”. Undtagelser behandlede han sig praktisk kun med selvpålagte svin, bisoner, geder – og hummer.

Den første smartphone uden knapper, porte og højttalere

En gang en smartphone uden alt! Under dette motto har den kinesiske producent Meizu nu introduceret den første smartphone uden knapper, porte og højttalere. Mobiltelefonen, med passende navn “Meizu Zero”, består næsten udelukkende af en keramisk sag med en glasfront, der ikke længere har nogen åbninger, gennem hvilke støv eller vand kan trænge igennem. For deres radikale smartphone-diæt stoler kineserne på den nuværende teknologi, som CultofMac rapporterer. Opladningen fungerer kun trådløst, og skærmen producerer vibrationer piezoelektrisk ved vibrationer. Fingeraftrykssensoren er forsænket under 6-tommer-displayet, og kontrolknapperne er usynlige sidetrykflader på sagen. Der er heller ingen slot til SIM-kort, kun E-SIM-teknologi bruges. Den praktiske fordel ved den minimale smartphone forbliver uklar, for med iPhone & Co. har de færreste brugere forstyrret knapperne indtil videre. Men kineserne lover trods alt den “pletfri skønhed af en naturlig ædelsten”.

AirPods snart med sundhedsfunktioner

Air Pods19
Den anden generation af AirPods skulle have mere på boksen i 2019 (Foto: Apple)

AirPods betragtes som det mest succesrige tilbehørsprodukt, som Apple nogensinde har tilbudt. Efter at ørepropperne nu er over to år gamle, forventes dette år at være den anden generation. Det taiwanske magasin Digitimes, der er godt netværk med Apples kontraktproducenter, forventer stadig AirPods 2 i første halvdel af 2019. Ifølge Digitimes vil øretelefoner modtage sundhedsfunktioner for første gang. Tænkelig ville være en accelerationssensor, der indsamler konditionsdata, og derudover en in-ear pulsmåler. I sport kunne denne kombination være interessant. Apple risikerer dog at cannibalisere sit eget ur. Helt bestemt kommer de nye AirPods sandsynligvis med en sag til trådløs opladning – som der kunne være for eftermonteringsejere af den første generation.

Jaguaren med den retningsbestemte projektor

Jaguar autodrive
Her går vi! Med sådanne fremskrivninger ønsker Jaguar at sikre mere sikkerhed i trafikken (Foto: Jaguar)

Blinkende var i går. Fremtiden hører til den retningsbestemte projektor, der viser fodgængere meget mere nøjagtigt end før i hvilken retning en bil bevæger sig. Jaguar har nu præsenteret en prototype ved hjælp af denne teknik. Det selvkørende køretøj stråler derefter strimler på vejen, når det drejer eller stopper. Ifølge Engadget kan afstanden mellem strimlerne blive smalere eller bredere for at indikere ændringer i hastighed. Hvor godt displayet om dagen i stærkt sollys stadig kan ses, er hidtil uklart. En anden hindring: Et stort antal bilproducenter er nødt til at stole på et sådant system, så fodgængere modtager sammenlignelige signaler fra alle biler.

55 procent af alle pc’er med forældet software

Adobe shockwave
Ikke at dræbe: Adobes forældede shockwave og flash-teknologi (Foto: Adobe)

55 procent af alle pc’er på verdensplan er forældet software, der truer computerens sikkerhed. Sikkerhedsekspert Avast fandt det ud i en ny undersøgelse. Det betyder en stigning på syv procentpoint inden for et år. Den mest almindelige problemsoftware er Adobes forældede og meget risikable shockwave eller flash-afspiller, som stadig er installeret på 96 procent af maskinerne. Dette efterfølges af forældede versioner af VLC-afspilleren og Skype. Sikkerhedseksperter kritiserer, at brugerne stadig ikke er klart nok til at opdatere eller endda slette forældede programmer. I sin nuværende undersøgelse hævder Avast at have analyseret indholdet af 163 millioner computere.

Slutningen på LEAD: Inde 10 Downing Street

Hvad sker der, når Brexit-beskadigede britiske premierminister Theresa May lukker dørene på 10 Downing Street efter arbejde? En jobportal tilbyder hidtil uset indsigt i hans kommercielle – sammen med råd til fru May om at tænke på en karriereændring. Videoen er lækker, ikke sandt?

Bare strålende #brexit pic.twitter.com/YcUc3t16xM

– Guillaume Maujean (@gmaujean) 21. januar 2019

Forresten: TechDaily er også tilgængelig som et nyhedsbrev og som en færdighed (“Alexa, open LEAD digital Tech”).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *