Droner: papegøje i erhvervsklasse

Denne bærbare papegøje flyver særlig højt. Det franske firma Parrot (tysk: papegøje), der blev grundlagt i 1994, har etableret sig i Europa med hensyn til salg som himmelens konge. Efter den vellykkede lancering af Anafi quadcopter-generation i sommeren, vil den nye Parrot Anafi Extended Edition for begyndere og fagfolk være tilgængelig i tide til jul.

Air Berlin, men professionel: LEAD har piloteret premium dronen gennem Berlins parker og gader.

Den gode nyhed på forhånd: Ingen blev såret.

Specifikationerne

Vejer kun 320 gram. Manuel, automatisk og halvautomatisk flytilstand. 4K HDR-cam med 21 megapixelsensor, tabløs 2,8x zoom (3x i standardtilstand), stabiliseret på tre akser med lodret hældning på 180 grader. HDR + til fotos og videoer. Område op til fire kilometer (prøv ikke, da det er ulovligt i Tyskland). Tophastighed op til 50 km / t.

Leveringsomfang

Ud over dronen er der yderligere to batterier i den nye udvidede udgave, som forlænger flyvevarigheden af ​​Parrot Anafi fra 25 til 75 minutter. Foruden startguiden er alle de nødvendige kabler og selvfølgelig den controller, som dronen via smartphone-appen styres med.

udstilling

Smartphone-skærmen kan fungere som kontrolcenter. Medfølger også: et 16 GB microSD-kort, to ekstra batterier og en praktisk skuldertaske, hvor jeg kunne transportere alt dette sikkert til landingsbanen.

Parrot Anafi controller
Controlleren af ​​papegøjen Anafi (Billede: Parrot)

Enheden

Anafi minder lidt om Apple-produkter: det er næsten selvforklarende at lancere dem inden for få minutter.

For en gadget i denne prisklasse er dette næsten et mirakel. Overrasket over at jeg tidligere havde raidet ind i pakken og søgt efter den 120-siders manual. Forgæves. Der er kun en lille kartonmappe, “Super hurtigstartguide”: I otte letforståelige trin kan papegøjen sættes i drift. Små piktogrammer frygter frygt for at flyve i løbet af få minutter, selv for drone-noviser.

Så lad først dronen op til 100 procent, før den første start med det inkluderede USB-C-kabel – fire lysdioder viser Tower of Power. Trin 2 kører parallelt med trin 1: oplad også controlleren 100 procent. Trin 3: Download Parrot Free Flight 6-app gratis fra Google Play Store eller iOS App Store. Sæt derefter smartphonen i controlleren, og tilslut smartphonen til controller via det medfølgende kabel. Det genoplades controlleren undervejs.

Hvad der allerede fungerer fint, så fungerer det. Fire vinger af Anafi, der en gang er vendt udad, og allerede er Anafi klar til flyvemødighed. Nu skal du bare trykke på tænd / sluk-knappen på dronen – og derefter tænd / sluk-knappen på controlleren. WiFi-koden til Anafi-netværket er bekvemt placeret i bæreposen. Med smartphone-kameraet scannes koden. Så vises pushmeddelelsen på smartphonen, hvis jeg vil forbinde Anafi med deres netværk – og så starter den.

Grossmotoriker og anden dristighed bør starte flyvningen nødvendigvis udendørs, ikke i lejligheden. Medmindre du arbejder i Berlin og dit kontor er en gammel bygning med 4,80 meter høje lofter. Jeg nød det sjove på kontoret, dronen hvirvede fra kontoret til badeværelset – selvom Parrot kraftigt frarådede det …

Flyvefølelsen

Indvendigt brummer papegøjen og spænder udenfor. Midler: Rotationen af ​​de fire vinger kan høres i lejligheden. Mens en standardstøvsuger ville være 70 decibel, og tordenvejr ville være 120 decibel, er dronen fra dronen i det indre ikke målbar. Ikke i parken, med lydene fra den store by, alligevel.

På en af ​​testdagene sejler dronen over en gruppe fodboldspillere, mellem to frisbee-spillere eller over parkens kiosk. Hun er en tavs spion, næsten ingen tager Anafi var, ingen kraner deres hoveder. Er ikke kun et flyselskab (140 decibel).

Papegøje Anafi i Berlin Kreuzberg centrum
Papegøjen Anafi i Berlin sentrum (Foto: Gronau)

Kontrolenheden

Efter de første foreløbige forsøg formår controlleren først at starte dronen i luften og derefter lande den igen. Oprindeligt stadig i 80 centimeter højde, senere i godt over 20 meters højde. Frem, tilbage, højre, venstre: Konsolbrugere ved alt dette. Efter kort tid udføres bevægelserne allerede mekanisk uden at se på controlleren, men med Wim-Wenders-look i dagene, snarere grå himmel over Berlin.

Prisen

Hvem vil dyrke Anafi Extended med selve dronen og de nye to ekstra batterier, er i øjeblikket med 799 euro her. Det ene eller det andet tilbud lige før jul vil sandsynligvis skrue prisen ned til ca. 700 euro i de næste par uger (hub). Konkurrenten DJI Mavic Air er i øjeblikket på eBay for at have 650 euro.

Konklusionen

Med den nye software og batterisætudvidelsen vil det være vanskeligt at finde grunde til, at Parrot Anafi ikke ønsker at tilføje til ønskelisten, hvis det formodes at være en drone med de beskrevne funktioner. Med et batteri og “kun” 25 minutters flyvning, ville vi have anbefalet forsigtighed. Sjovet ville simpelthen være for kort til prisen.

Anafi’s controller ligger godt i hånden, men er stadig lidt for plastisk. Smartphones på op til 6 tommer passer ind i det. For at indsætte min iPhone XR måtte jeg først fjerne det tynde beskyttelsesdæksel.

WiFi-forbindelsen viste ingen crash i mine test. Hvis forbindelsen til fjernbetjeningen en gang er forstyrret, kan Anafi derefter vende tilbage sikkert til deres startsted. Så du behøver ikke at vandre.

Behandlingen af ​​dronen: stabil, men ikke titan. Et mindre styrt med et træ, Anafi overlevede uskadet. Den dag det skete, havde jeg de forkerte briller med mig.

Resultatet: sensorer til detektion af forhindringer og automatisk detektion af flyvezoner mangler på enheden. Prima men: Udskiftningspropeller er inkluderet i Anafi-kittet, mere tilbehør fås i butikken.

Billedet og 4K videooptagelser fungerer overraskende godt. De var skarpe og ekstremt rige på kontrast. Især den dolly zoom-effekt (inspireret af Alfred Hitchcocks “Vertigo”) og de 120 FPS slow motion-billeder overbevist. I slutningen af ​​denne måned kommer der en softwareopdatering til appen, der giver de nye panoramatilstande.

Den udvidede udgave koster 799 euro med dronen og to ekstra batterier, der forlænger flyvetiden til 75 minutter. En stolt pris, ja. Men for bundlinjen flyver du også business class.

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter linjen, Alexa sekretæren. Den digitale verden er længe siden blevet en med den virkelige verden. Men alle ønsker ikke at tro på virkeligheden. Hvor bevidst bevæger du dig i netværkslivet?

Gør testen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *