Tættere på kunden: hvorfor Bluetooth-marketing undervurderes

Nærhed eller Bluetooth-markedsføring beskriver levering af oplysninger på mobile enheder på foruddefinerede placeringer. Den installerede sender søger på kort afstand efter enheder, hvis Bluetooth-interface er aktiveret og synlig.

Applikationen er varieret: Via en push-besked kan popcorn-vouchere ganske enkelt distribueres af biografoperatøren til de besøgende i ventepladsen; indkøbscentret navigerer den spadserende publikum unrringly til den nye butik på anden sal.

Og apotekkæden minder om den matchende hylde på kuponen, der allerede er i appen klar – i bedste fald tilpasset og baseret på kundens købshistorik. Hvorfor har du ikke brugt flere butikker i lang tid?

Eventuelle installationsproblemer

Den tekniske enhed er relativt enkel, omkostningerne kan håndteres: Senderen, der mest bruger Bluetooth Low Energy (BLE) eller Bluetooth Smart-teknologien er, afhængigt af udbyderen i bedste fald, så stor som en to euro stykke og er på eller installeret på flere foruddefinerede placeringer.

udstilling

Dens rækkevidde er normalt mellem ti og 30 meter. Når en smartphone er i dækningsområdet, der understøtter teknologien eller har en passende app og har givet sit samtykke, kan den modtage stationens meddelelser, også kaldet beacon.

Med flere beacons installeret kan positioneringsteknologi bruges, så kunden kan være placeret i butikken – perfekt til at få de relevante oplysninger på det rigtige sted til det rigtige tidspunkt.

I de tidlige dage var problemer hovedsageligt forårsaget af butiksspecifikke omstændigheder: Eksisterende betonvægge og sikkerhedsglasplader ændrede signalområdet, og der kan stadig være overlapninger mellem WLAN og Bluetooth, hvilket forsinker afsendelsen af ​​meddelelser.

Men enhver teknologi og også leverandørernes muligheder er i konstant udvikling – og hvis kunden tænker sammen, tages tekniske udfordringer og den specifikke infrastruktur i betragtning lige fra starten, bør betonvægge ikke være en hindring i det lange løb.

Flere og flere smartphone-brugere har aktiveret Bluetooth permanent

Når vi taler om viden, er dette naturligvis vigtigt med hensyn til Bluetooth-aktivering og viljen til at acceptere og åbne modtagne push-meddelelser. I de tidlige dage måtte potentielle kunder i det offentlige rum aktivt gøres for at aktivere Bluetooth-grænsefladen, så i sendermiljøet måtte enten reklameplakater eller reklamepersonale henlede opmærksomheden.

Bluetooth blev også betragtet som en “batteri-repressor”. Imidlertid bruger dagens lave Bluetooth-energi meget lidt strøm, og i dag har flere og flere (især yngre) smartphone-brugere Bluetooth permanent aktiveret og synlig – for eksempel fordi de koblet deres smartphone via Bluetooth med deres smartwatch, med hovedtelefoner eller andet tilbehør have.

Også interessant: de bedste trådløse hovedtelefoner

Ikke desto mindre bør de potentielle modtagere ikke tilbydes uden deres samtykke eller endda tilfældigt indhold, trods alt er der ingen, der ønsker at blive spammet nu også via Bluetooth.

Valget af den rigtige målgruppe (forbundet til mærket og så mediekompetent som muligt) er lige så afgørende for succes med markedsføring af Bluetooth som træningen af ​​medarbejderne.

Enhver medarbejder i butikken skal være grundlæggende involveret i konceptet og forstå teknologien på dens basis. Enhver sælger skal også vide, hvilke oplysninger og indhold kunder ser på deres smartphone, så spørgsmål kan besvares målrettet.

Beskeden skal ramme en nerve

Kun: Hvad er det rigtige indhold, de vigtige oplysninger, der tilføjer kunden værdi? Hvad der er relevant for kundekredsen, skal hver virksomhed definere sig selv, udvikle og teste kampagner og teste og teste.

Hver branche, hvert brand fungerer forskelligt – og hver kunde har forskellige behov. Dog skal hver kampagne have et krav: Kunden skal føle sig speciel, når han modtager en besked via Bluetooth.

Meddelelsen skal ramme en nerve, vække (eller huske) et behov og sætte deres tilfredshed inden for rækkevidde. Derfor bør det først og fremmest være af værdi for kunden – ikke kun for operatøren og hans salgsmål.

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter linjen, Alexa sekretæren. Den digitale verden er længe siden blevet en med den virkelige verden. Men alle ønsker ikke at tro på virkeligheden. Hvor bevidst bevæger du dig i netværkslivet?

Gør testen her

Hvad ville være det sidste og vigtigste punkt på listen over vellykket Bluetooth-markedsføring adresseret: et sundt mål eller en realistisk forventningsstyring.

Når resultaterne af en ung teknologi skuffer, skyldes det sjældent kun teknologi, dårlige forhold eller uvidende klientel, men frem for alt de overdreven forventninger, der stilles til sådanne værktøjer.

Målene for en Bluetooth-kampagne skal altid bestemmes af kvalitative snarere end kvantitative kriterier, især i starten. Det er meget vigtigere at evaluere processerne og resultaterne af sådanne pilotprojekter, lære af fejlene og justere og finjustere målene – fordi den næste kampagne helt sikkert kommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *