“Kørsel i morgen”: hvad vi kan forvente af den nye IAA

FØRDE: Hr. Koers, IAA ændrer sig. Hvorfor er auto showet i hendeklassisk form ikke opdateret mere?

Martin Koers: Kun dem, der ændrer sig, forbliver stærke. Hele bilindustrien transformerer sig, og den overordnede forståelse af mobilitet ændrer sig mere end nogensinde før – inklusive IAA. Som en afspejling af branchen skildrer vi mobilitet i alle dens facetter, viser teknologier og innovationer og ønsker at diskutere og gøre dem håndgribelige. I 2019 fortsætter vi den klassiske udstilling og skaber en platform, der inspirerer snarere end bare gaver.

Som Europas førende mobilitetsplatform er IAA beregnet til at være en diskussions- og demonstrationsplatform for morgendagens mobilitet. Med det ønsker vi at designe og gentænke udtrykket bil: væk fra den populære, men endimensionelle produktbil – til den udfordrende, multidimensionelle automobilitet og dens betydning for politik, samfund og individet.

LEAD: Også nyt i dette års brand-udseende. Hvad er de vigtigste meddelelser i kampagnen, og hvad var vigtigt for dig?

udstilling

Koers: I de senere år er IAA i stigende grad blevet en netværks-, informations- og oplevelsesplatform. Vi ønsker også at understrege denne transformation fra udstillingen til platformen ved hjælp af et nyt brand image. Dette inkluderer det nye IAA-krav “Kørsel i morgen”. Påstanden om at “forme fremtiden” går langt ud over ren mobilitet, ud over spørgsmålet om, hvordan vi kommer fra A til B. Morgendagens hurtigt udviklende mobilitet har en direkte indvirkning på politik, samfund og individet. IAA 2019 er det sted, hvor vi ønsker at diskutere svar på nye spørgsmål og finde fælles løsninger.

Den nye “Da” -kampagne promoverer IAA som en 360-graders oplevelse. Det Hamburg-baserede designbureau Mutabor, der er ansvarlig for det markante digitale virksomhedsdesign og “Da” -kampagnen, blev ansat til den kreative kampagne.

IAAs nye udseende afspejler også den nye positionering: Det reviderede logo og virksomhedsdesign er yngre og mere digitale. Den nye webside har også en klar ambition om også at besætte de fremtidige mobilitetsemner online og føre dialogen gennem året – ud over begivenheden og over hele verden.

LEAD: Hjemmesiden præsenterer sig selv yngre og hipper. Hvad betyder det for målgruppen for IAA?

Koers: Målgruppen for IAA er ikke ændret, men udvidet. For når vi taler om fremtidens mobilitet, er vi også nødt til at inkludere den yngre generation – det er her vores fremtid ligger. Især med det nye format af IAA-konferencen tilbyder vi alle deltagere og besøgende en platform for udveksling. Vores emner er også interessante for de yngre generationer: I IAA er bæredygtighed og digitalisering, smarte byer og integration alle emner. Men vi forbliver også tæt på vores regelmæssige besøgende med automatisk affine og viser adskillige verdenspremierer og premierer på IAA-udstillingen.

LEAD: Hvad er de største ændringer i IAA, og hvordan er denne nye?“Oplevelsesplatform” den besøgende?

Koers: For at bringe “mobilitets” -oplevelsen tættere på alle IAA-besøgende er den nye IAA baseret på de fire søjler i IAA-konferencen, IAA-udstillingen, IAA-oplevelsen og IAA-karrieren. I de senere år har vi allerede testet disse formater i den nye mobilitetsverden, de blev godt modtaget. IAA-konferencen er derfor vores grundlæggende fundament: top-branchehøjttalere som IBM’s CEO Virginia Rometty, miljøaktivisten Louis Palmer eller Daimler CEO Ola Källenius diskuterer og debatterer fremtiden for mobilitet her.

Du vil måske også være interesseret i: Løbet om bilindustrien

Martin Koers6184
Dr. Martin Koers er administrerende direktør for VDA. (Billede: privat)

LEAD: Hvad kan jeg opdage som besøgende på en fair dag?

Koers: Vi ønsker at bringe mobilitet til live med alle sanser: at se, føle, lugte, diskutere. På IAA kan besøgende ikke kun “se biler”, men også opleve de nye modeller og tage plads ved rattet. Der er også køreoplevelser som E-Move Track med e-scootere og e-scootere på 1500 kvadratmeter eller off-road kursen. En autonom shuttlebus kører besøgende gennem grundene.

Mobilitetens sociale betydning, men også emner som automatisering og tilslutning, eller ren og bæredygtig mobilitet, vil blive drøftet på IAA-konferencen, hvor visionære mødes for at diskutere fremtiden. Her oplever besøgende spændende impulser og er en del af en platform, hvorpå de kan diskutere fremtidens mobilitet og aktivt hjælpe med at forme den.

LEAD: Nøgleord AI og elektromobilitet: Hvordan håndterer industrien transformeringen af ​​mobilitet? Hvordan ser du den aktuelle status quo?

Koers: Udviklingen af ​​autonome køretøjer og elektromobilitet skrider frem. I 2023 vil de tyske producenter fordoble deres række elektriske modeller til over 150. Tyske virksomheder er førende inden for patenter på autonome bilteknologier. Opladningsinfrastrukturen skal dog også udvides hurtigt, bæredygtigt og omfattende. For at nå sine klimamål estimerer National Platform Future of Mobility, at det vil have cirka syv til 10,5 millioner e-køretøjer i sin beholdning inden 2030. Her skal politikken handle hurtigt og skabe de passende betingelser og den nødvendige infrastruktur.

Med væksten af ​​nye digitale teknologier øges også presset på traditionelle virksomheder i bilindustrien. Digitale afspillere med teknisk know-how kommer ind på markedet og udvikler nye teknologier. I betragtning af infrastrukturen og de nye aktører på mobilitetsmarkedet er netværk, diskurs og debatten om fremtidens mobilitet på platforme som IAA vigtigere end nogensinde.

LEAD: Hvordan mærkes virkningerne af industriændring ved IAA?

KoersMange virksomheder er i en fase af transformation, da hele økosystemet for mobilitet ændrer sig. Vores “klassiske” medlemmer tilbyder ikke kun køretøjer eller køretøjsdele, men betjener nu også en betydelig del af deres merværdi fra mobilitetsrelaterede tjenester. Og flere og flere digitale virksomheder som IBM og Samsung er allerede en integreret del af mobilitetsindustrien. IAA er konsekvent involveret i denne ændring.

Naturligvis fremsatte de ændrede omstændigheder også andre anmodninger til mobilitetsplatforme som IAA. Derfor tilpasser vi ikke kun vores tilbud, men stiller også andre krav til IAA og måler vores succes i fremtiden primært ud fra kvalitative kriterier.

LEAD: IAA er ikke den eneste begivenhed, der har ændret sig. Lad os indtaste en ny tidsalder på messen, hvis format skal ændres fra grunden for at tage del i udviklingen “at holde sig indstillet “?

Koers: Tidspunktet for ensidig messekommunikation i betydningen et rent performance-show er forbi. Besøgende ønsker at interagere, opleve og diskutere. Showfaktoren bliver også stadig vigtigere for udstillinger, hvilket også påvirker begivenhedsformaterne. IAA-oplevelsen med sine mange temabegivenheder har til formål at give vores deltagere og besøgende typiske spil og oplevelser. Og virksomhederne investerer i stigende grad i interaktive formater. Derfor udvides vores tilbud.

Begivenheder har dog stadig brug for et mål og en erklæring. Mange begivenheder diversificerer deres tilbud og bliver en tværgående begivenhed som CES. Og de giver også opmærksomhed – og fordelen ved ikke at skulle dele det med mange virksomheder i deres egen branche. I lyset af den dybe forandring i mobilitetsverdenen vil vi aldrig holde op med at arbejde på det bedste tilbud til vores målgruppe.

Også interessant: “Mobilitetens fremtid er delt, elektrisk og autonom”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *