Surfing over skyerne – vil internettet snart blive bedre i flyet?

For bare få år siden flirte Lufthansa CEO Carsten Spohr med hvor meget han nød den internetfrie tid på flyet. Men i mellemtiden ønsker de fleste passagerer at arbejde online over skyerne, sende indlæg på deres sociale netværk eller streame videoer. De tekniske muligheder er stadig begrænsede, nogle virksomheder som f.eks. Flyselskab Ryanair tilbyder stadig Wifi / Wlan om bord.

For resten er båndbredderne lave, priserne er højere. Luftfartsselskaberne er fastlagte i deres prispolitik så på den højest mulige yderligere indkomst, at de også holder op med den allerede næsten naturlige side om jorden.

Stærk prisudsving

Ifølge en undersøgelse af den digitale forening Bitkom fra sommeren har hver ottende tysker (13 procent) i flyet brugt internettet. Ifølge den repræsentative undersøgelse er yderligere 52 procent af de adspurgte af grundlæggende interesse. Kun cirka en tredjedel
– for det meste ældre – udviste ingen interesse for Internettet under flyvningen.

Specialportalen Teltarif har analyseret et bredt og uklart tilbud med forskellige flyselskaber. Det faktureres efter tid, undertiden af ​​datavolumen eller efter datahastighed. Priserne varierer også meget fra sjældne gratis tilbud for små mængder data (Emirates) til gebyrer på mere end 50 euro, som skal betales hos Swiss for en datapakke på 220 megabyte. Dette kan f.eks. Bruges til at streame musik i fire timer.

udstilling

For nogle virksomheder (Emirates, Singapore, SAS) er brugen af ​​det indbyggede netværk i det mindste inkluderet for forretnings- og førstegangskunder.
Andre overlader kun kunderne gratis på deres egen annonceside. En speciel måde flyver norsk, der tilbyder en gratis basisversion og kun til hurtigere datalevering kræver et tillæg.

Mere om: Bliv medlem: Sammen og digitalt for fremtidens mobilitet

300 LTE-basestationer gnister i himlen med Nokia-teknologi

Deutsche Telekom mobilkunder kan ringe til Europas Lufthansa-fly, Eurowings og østrigske fly uden forudbestilling og betale 99 cent i 10 minutter. Uden for Europa er tjenesten tilgængelig på mange ruter fra Lufthansa, KLM / Air France, Singapore Airlines, British Airways, Japan Airlines og American Airlines.

På grund af den høje omkostning rådgiver Bitkom-ekspert Christopher Meinecke generelt før flyvningen om at gøre klog over det respektive tilbud fra flyselskabet. Du skal også overveje, hvad du nøjagtigt vil gøre med enheden under flyvningen. På langdistanceflyvninger er der blevet tilbudt internet til passagerer siden 2003. Teknisk set kom signalerne oprindeligt udelukkende via satellitter i jetflyene, der bevæger sig i høje hastigheder normalt i en afstand på mere end ti kilometer fra jordoverfladen.

Kun sidste år blev en komponent på jorden tilføjet i Europa: Cirka 300 LTE-basestationer i “European Aviation Network (EAN)” spytte ud af 28 EU-medlemslande med Nokia-teknologi i himlen og sammen med satellitter fra den britiske producent Inmarsat hybrid netværk. Ifølge Deutsche Telekom tilbyder det en transmissionshastighed på i øjeblikket 75 Mbit / sekund om bord.
Det er klart nok til en live tv-stream eller videokonference.

Lufthansa udtrykker interesse

Indtil videre er det imidlertid kun British Airways-moderen IAG, der har valgt den nye teknologi, der gradvist integreres i jetflyet for koncernselskaberne. Kunder har allerede været i stand til at bruge tjenesten på omkring 35.000 flyvninger, siger Telekom. Selvom Lufthansa helt sikkert har udtrykt interesse og også EAN-teknologien til “velegnet” forklaret. Lufthansa og Telekom har imidlertid endnu ikke været i stand til at blive enige om de nøjagtige betingelser for kontrakten, som begge parter bekræfter.

137 af de ca. 170 Lufthansa-mellemstrækningsfly i Airbus A320-familien bærer stadig de tunge pukkelantenner til konventionel satellitradio. En fornyet konvertering virker temmelig dyr. De mindre og frem for alt betydeligt lettere EAN-antenner kunne derfor først testes på de nyeste A320neo-fly, der i øjeblikket kommer ind i flåden efter Airbus-leveringsproblemer.

Mere om: Utroligt: ​​iPhone falder ud af flyet og fungerer stadig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *