AI bringer den perfekte form for digitalisering

Selvbestemt og gratis arbejde – det er, hvad nyt arbejde lover. Men kun så længe du bruger de rigtige teknologier og værktøjer. Hvad disse værktøjer skal og hvordan de vil ændre sig i fremtiden – dette er emnet for Christoph Magnussens arbejde. LEAD mødtes med eksperten på digital transformation til en kop ingefærte og talte om e-mail, smartphones og AI i den tyske opstart Mekka Berlin Kreuzberg.

Det er en af ​​de varme dage i Kreuzberg, hvor det er svært at finde et frit sted foran en af ​​de mange caféer. Fordi, hvem der kan tage friheden, slipper fra kontoret i solen. En af dem, der driver denne selvstændighed og selvbestemmelse i erhvervet, er Christoph Magnussen. Opstart og forretningskonsulent fra Hamborg har netop modtaget en indspilningssession for podcasten “På vej til nyt arbejde” fra et Berlin-studie. I denne serie diskuterer han og Michael Trautmann mulighederne for nye værktøjer og metoder til at ændre arbejde. Nu sidder han i den sene eftermiddagssol foran Görlitzer Park, drikker ingefærte og kontrollerer beskeder på sin smartphone.

udstilling

“Min kerne driver i alt hvad jeg gør er frihed,” siger den 37-årige mand, der selv kommer fra et præstationsorienteret virksomhedsbudget og lægger telefonen til side. “Mange mennesker i nyt arbejde tror bare, at du kan udføre fjernarbejde og arbejde hvor som helst – ligesom her i solen,” siger Magnussen. “Men det er præcis, hvad du har at gøre med en masse disciplin, ansvar og respekt overfor andre.”

Fordi man ikke kan tage friheder ud af sig selv, hvis man igen skærer andre i deres frihed. Oprettelse af en ny, fri verden af ​​arbejde kræver ikke kun respekt og retfærdighed, men også de rigtige værktøjer: ”For mig er nyt arbejde samlingen af ​​teknologi, der gør det muligt for os at arbejde frit, teknologien og ansvaret med det hverken at begrænse mig selv eller andre – det er nyt arbejde for mig. ”

Altid en ny arbejdstager

Allerede før uddannelsen organiserede Christoph Magnussen uafhængigt fester. Umiddelbart efter at have studeret forretningsadministration i St. Gallen oprettede han en re-commerce-opstart ud over et socialt mediebureau, der flyttede fra en million til 31 millioner på mindre end fem år Euro-salget er vokset. For at vokse virksomheden hurtigere fokuserede han på at øge medarbejdernes produktivitet med online samarbejdsværktøjer snarere end blot at ansætte flere mennesker.

Den nye digitale opsætning betød, at flere og mere venlige grundlæggere kontaktede ham for at oprette noget lignende i deres virksomheder. “Og det var sådan, ideen til mit firma Blackboat kom til,” forklarer han. Det er et konsulentfirma med teknologi og skyfokus, som ikke kun hjælper med at implementere den digitale transformation og øge effektiviteten i virksomheden bæredygtig, men også til at gøre det selvbestemte arbejde muligt.

Og den digitale transformation er langt fra at nå sit mål, fremtiden er lige begyndt: “Samarbejdende teknologier og værktøjer som skyen giver os mulighed for at arbejde endnu mere effektivt i fremtiden og ikke behøver at være online 24/7 mere Teknologi vil integreres mere problemfrit i vores daglige liv, ”siger indfødte i Kiel. Man kunne forestille sig dette som en tur på elevatoren til kontoret. Dette er længe blevet sømløst integreret i vejen til kontoret: “Vi bruger elevatoren intuitivt og overvejer ikke, hvordan det fungerer, som det vil være med mange nye teknologier.”

Læs mere om nyt arbejde i den seneste udgave af LEAD magazine 01/19, som du også kan bestille online.

Ved hjælp af digitale værktøjer vil det være muligt at øge merværdien massivt i fremtiden, siger han. Især inden for kommunikation vil der ske meget. E-mailen er en relikvie fra gammel tid (“Gammelt arbejde”) – alt for kompliceret og langsom er processen med at sende: “Da du først skal indsætte et emne, finde den rigtige hilsen, derefter sidefoden og så videre Det koster hele tiden. ”

Purring af sin smartphone får ham til at pause et øjeblik, en besked fra en medarbejder fra Hamborg: “En sådan WhatsApp-meddelelse som denne sendes meget hurtigere, og kommunikationen i gruppearbejde er også gennemsigtig – præcis, hvad e-mailen desværre ofte ikke er er. ” Ud over høj hastighed er gennemsigtighed et vigtigt krav, som nye arbejdsværktøjer skal opfylde: “Hvis du arbejder på det samme projekt i samme virksomhed, skal du altid være på samme niveau, hvilket kun kan opnås med gennemsigtighed, fordi du i bedste tilfælde kan arbejde mod det samme mål. ”

Også interessant: “Lav en på Google” fungerer ikke i det lange løb

Blanding af arbejdsliv er nøgleordet

I øvrigt har han svaret sin kollega i chatten med en emoji, siger han. Piktogrammer og ideogrammer eller endda gifs er en normal måde at kommunikere i hans firma Blackboat på: “Disse ting eller endda korte videoer gør chats meget mere menneskelige og behagelige.”

Mens e-mail stadig er det kommunikationsmiddel, der vælges i et job, vil man som regel være tilgængelig privat på flere kanaler til enhver tid: “Dette vil snart finde vej ind i hverdagen i arbejdslivet, men skal kontrolleres aktivt af os selv.”

Hvis vi i fremtiden kan nås på en række kanaler når som helst i fremtiden, er det da slutningen på arbejdslivets balance, inden den endda virkelig startede?

“Vi er nødt til at kæmpe for vores frihed i dag.”

“Blanding af arbejdsliv er nøgleordet her,” siger Magnussen. Allerede i dag er dette et spørgsmål, fordi mange mennesker ville identificere sig så meget med deres arbejde, at de bevidst indarbejder det i deres gamle dage. “Den eneste vigtige ting her er, at vi selv kontrollerer udviklingen, og at denne proces ikke tvinges os af en anden”, forklarer eksperten for digital blanding af arbejdsliv og faren. “Vi er bare nødt til at kæmpe for vores frihed i dag.”

Blanding i stedet for balance, men hvordan ved jeg, om jeg stadig styrer udviklingen selv eller kun svarer på forespørgsler eller forventninger udefra? Den kreative iværksætter anbefaler et simpelt eksperiment: “Forestil dig at slukke alle underretninger på dine digitale enheder i to dage – vær ærlig med dig selv – og hvis midlertidig deaktivering synes umulig for dig, har du et problem.”

AI er kun et værktøj

Igen vibrerer hans mobiltelefon – det viser Magnussen, at han snart må rejse til togstationen for at fange hans tog fra Berlin til Hamborg. “Smarttelefonen er mit vigtigste værktøj,” siger iværksætteren. Du kan ikke kun kommunikere med det, men også producere videoer eller podcasts i høj kvalitet hurtigt og nemt overalt, få adgang til dets arkiver og projekter, og alle apps er kun et stykke væk.

Temmelig smart, men det vil være meget klogere i fremtiden. For kunstig intelligens bliver mere og mere relevant på arbejdsmarkedet, det frygter undertiden endda. “Kunstig intelligens er også kun et værktøj, der vil udvide vores kapaciteter – endnu mere radikalt end smarttelefonen gjorde i det sidste årti,” siger Magnussen. I øjeblikket er emnet for AI så vidt Internettet var i midten af ​​90’erne, siger han. Hvad der kunne ændres ved brug af avanceret kunstig intelligens, kunne man ikke engang forestille sig i dag. “Men jeg tror, ​​at AI fortsat bruges i baggrunden, og at mange evolutionære trin er relativt ubemærket, men det er sikkert, at alle aspekter af vores liv på en eller anden måde vil blive påvirket af AI.”

“Hvis AI udvider folks evner, er det den perfekte form for digitalisering.”

Men du behøver ikke at bekymre dig, fordi “skulle du være bange for computeren eller din smartphone?” Spørger han. “Det er imidlertid absolut nødvendigt, at vi ser på fremtiden med optimisme og forsøger at identificere ændringer på forhånd og handle i overensstemmelse hermed.”

Christoph Magnussen betalte kontant, med kort eller app, som ikke er muligt i denne lille café. Så taler han en note i sin smartphone og sætter den i lommen. “Den meget enkle tale-til-tekst-applikation, der er indbygget i enhver smartphone alene, er et perfekt AI-program, der kun fungerer af mennesker,” siger han og sparer ikke kun meget tid, men endda muliggør det Folk, der ikke kan skrive skriftligt, kommunikerer. “Når AI udvider folks evner og gør livet lettere for dem, er det den perfekte form for digitalisering.”

Også interessant: “Medarbejdere vil tro på noget større”

Ctab SEO-indholdsbillede

Optimer til toppen!

Hvad ligger bag SEO? Viden. LEAD Bookazine 1/2019 indeholder en praktisk guide med det grundlæggende i optimering af søgemaskiner. Sammen med semantisk søgning og det ene eller det andet lille trick kan man gøre meget.

Bestil nu

Den digitale ekspert Christoph Magnussen afslører fem tip til, hvordan du gør dit kontor egnet til digital transformation.

1. Kun smartphone

Det smarteste digitale værktøj til Christoph Magnussen er smartphonen: “Hvis jeg kan gøre alt mit arbejde på en enhed, kan jeg koncentrere mig om mine faktiske opgaver – hvordan man kan lede teams eller udvikle kreative ideer.” For at værktøjet skal bruges optimalt, kræves de rigtige apps. “Når det først er installeret, kan jeg nemt arbejde hvor som helst og se verden, som mine klienter eller partnere oplever det dagligt.”

2. Brug gruppekommunikationsværktøjer

WhatsApp Groups, Slack, Microsoft Teams – disse kommunikationskanaler er med til at digitalisere arbejdet: “Når vi har evnen til at kommunikere enkelt og gennemsigtigt, gør det os meget hurtigere,” siger Magnussen. Foderkommunikation er et meget undervurderet værktøj til at bringe grupper, projekthold eller freelancere sammen digitalt og hvor som helst.

3. Fra til skyen

“Vi er nødt til at lære at bevæge os væk fra lokal opbevaring, og der er ingen grund til at gemme mine data lokalt og risikere at miste dem,” siger Magnussen. Under alle omstændigheder er skyopbevaring bedre og sikrere. For at gøre dette anbefaler den digitale ekspert værktøjer som O365 og G Suite, der gør det muligt for en at samarbejde med andre samarbejdspartnere.

4. Cloud-samarbejde

Behøver ikke længere separate versioner af det samme dokument: Værktøjer som O365 og G Suite gør det nemt at arbejde med flere personer på et dokument på samme tid. Du ville aldrig skulle downloade eller uploade noget eller e-mail frem og tilbage, og alle de ting, der ville have forårsaget friktion og forstyrret strømmen af ​​arbejde, var væk, siger Magnussen. “Jeg arbejder ikke bare digitalt, jeg arbejder smartere, mere samarbejde og hurtigere end nogensinde.”

5. Spørg din egen holdning

Digitalt arbejde og frem for alt digitalt samarbejde, ligesom nyt arbejde, er et spørgsmål om holdning. De beskæftiger sig med teknologier, der hjælper med at gøre arbejdet mere effektivt og bedre. ”Jeg må være parat til at omfavne forandring og ikke fortsætte med at leve den samme slags arbejde som en hest med blink,” forklarer managementkonsulenten. “Men det betyder også, at man analyserer teknologier og metoder objektivt og ikke forfølger enhver ny tendens.”

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *