“Sexisme i tech-industrien er en konsekvens af traditionelle kønsroller”

BEGRUNDELSE: Fru Markusch, hvordan skal mangfoldighed overvejes i brand consulting?

Hellen Markusch: Vi prøver altid at indarbejde et øjeblik af refleksion over mangfoldighed i vores diskussioner med kunden. Og det handler ikke primært om, at mærker SKAL være zeitgeistig kvindelige, men om bevidst at vælge en seksualitet eller ikke-seksualitet.

Især når kvinder er målgruppen, anbefaler vi dig at være opmærksom på emnet. Landor står for et perspektiv, der siger, at der kun er to aktiver i en succesrig virksomhed, der ikke kan kopieres: mærket og medarbejderne. Og begge er uløseligt forbundet med hinanden via virksomhedskulturen. Og jeg tør sige, at kultur tydeligt afslører, om et køn og hvilket køn former mærket.

Hvorfor har techindustrien sexistiske træk?

På den ene side er sexisme i tech-industrien en naturlig konsekvens af traditionelle kønsroller, som blandt andet også afspejles i virkeligheden for uddannelse: Mænd er stadig overvejende uddannet i STEM-erhverv. Følgelig er størstedelen af ​​de mandlige ansatte ansat i tech-branchen.

udstilling

På den anden side afspejler tech-applikationer også vores sociale virkelighed: det er mest mænd, der fører. De betragtes derfor som eksperter eller beslutningstagere og på nogen måde overlegne offentligheden.

I tjenester finder vi i stigende grad kvinder. Vi oplever dem i disse erhverv som støttende, informativ og lyttende. Dette forklarer, hvorfor Watson, som en mandlig karakter, føles intuitivt passende. På den anden side virker Alexa logisk som en kvindelig støtte og føles velkendt.

Flere forskellige emner kan findes i den aktuelle udgave af LEAD magazine 04/18, som du også kan købe online.

Markusch
Foto: Landor Associates / Hellen Markusch

Hvad kan virksomheder gøre med disse fund?

Det sociale potentiale ligger i afspejlingen af ​​disse forhold. At enten bevidst acceptere eller sætte spørgsmålstegn ved dem. Hvis vi ønsker, at Tech skal blive mere kønsneutral eller endda kvindelig, er vi nødt til at arbejde endnu hårdere for at gøre det lettere for piger og kvinder at få adgang til og uddannelse på disse områder.

Fra min erfaring med kunder forstås dette i tech-branchen. Men der mangler kvindelige ansøgere. Vores livsvirkelighed er i stigende grad påvirket af tech. Hvis vi ikke ønsker at fortsætte med at cementere en monokøn kreativ kraft på dette område, er vi nødt til at komme dertil.

Du arbejdede for Unilever i 14 år. Hvilke oplevelser har du gjort der med mangfoldighed?

Personligt har jeg oplevet Unilever som en arbejdsgiver, der har taget en model af mangfoldighed. Anerkendelsen af, at verdens befolkning overvejende er kvindelig, var princippet på det tidspunkt: Unilever skal afspejle denne globale kønsfordeling (og dermed forbrugerfordeling) for at imødekomme forbrugernes behov.

Portrætter af kvindelige ledere, der åbent og ærligt sagde, at moderskab og øverste ledelse undertiden er uforenelige hjalp mig med at udvikle en ambitiøs karrierevision, der passer ind i virkeligheden.

Hos Landor behøver vi ikke engang at tale om emnet: stumme og inspirerende kvinder bevæger sig gennem vores organisation gennem alle faser – med Jane Geraghty som administrerende direktør i lederen af ​​Landor Associates.

“Jeg er overbevist om, at mere kønsdiversitet i de udøvende etager er absolut ønskelig.”

Hvilke tendenser observerer du nu, når du rådgiver dine kunder?

Det er en realitet, at størstedelen af ​​vores klienter er mænd i bestyrelserne. Til dels er dette vokset historisk, fordi branchen altid har tiltrukket flere mænd. På den anden side har omorganiseringer taget kvindelige ledere til andre virksomheder eller har simpelthen ikke været reflekteret over dem. Generaliseringer bringer ikke meget her, hver erhvervs- og kandidatsituation er forskellig.

Ikke desto mindre er jeg overbevist om, at mere kønsdiversitet i de udøvende etager er absolut ønskværdig. kvindes – og jeg bruger bevidst flertallet, fordi den ene HR-Quoten-manager alene ikke skaber et afgørende klima af mangfoldighed – ændre dynamikken i et team.

Efter min ganske vist helt subjektive opfattelse bringer kvinder ikke nødvendigvis mere følelser, men har ofte en anden påstand om ledelsesadfærd i bestyrelseslokalerne. I tider, hvor unge medarbejdere er svære at komme forbi og sværere at vedligeholde, er et meget vigtigt spørgsmål at skabe vækst.

Også interessant: Virksomheder er på udkig efter IT-eksperter – i den rigtige alder

logo

Find dit top job!

LEAD-jobmarkedet er jobmarkedet for marketing, reklame, salg og medier. Her søges og fundes marketingbaserede talenter. Uanset om marketing manager i branchen eller konsulent med sociale medier med et trendy agentur – på LEAD jobmarkedet finder du den rigtige position for din fremtid.

Klik ind

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *