Influencere & virksomheder: Data er den nye valuta!

FØRSTE: Hr. Papendieck, hvad er nøjagtigt engagementstakten inden for Influencer Marketing?

Philip Papendieck: Forlovelsesraten afspejler samspillet i samfundet med hensyn til påvirkernes bidrag. Instagram betyder ligesom et billede og dets kommentarer i forhold til tilhængere som engagement rate.

Papen
Foto: Philip Papendieck

Hvorfor er engagementsraten så meget vigtigere i dag end de rene tilhængere af hver influencer?

Da påvirkere startede på Instagram, var der kun en håndfuld der havde 20 eller 30 k følgere. På det tidspunkt var forskellene mellem likes og tilhængere ikke så store, så man endda var begejstret for, at en enkelt person kan nå 20.000 mennesker. Det var autentisk – og lovende.

I dag har vi så mange påvirkere, vi skelner nu mellem makro-, mikro- og nano-influencere og sammenligner de enkelte konti med hinanden meget oftere og mere detaljeret. Her er det slående, at ikke alle 300.000 tilhængere har nået mange mennesker med hans indlæg. Andre på den anden side får et godt svar på deres indlæg sammenlignet med antallet af følgere. Derfor er det vigtigt at bruge engagementsprocenten til at evaluere kampagner. Det er en meget bedre måde at give en indikation af, hvor aktivt samfundet er, hvor godt produkter sælger, og hvordan branding kan fungere.

udstilling

Ikke desto mindre er der bestemt problemer med at evaluere engagementstakten? Når alt kommer til alt er interaktion ikke det samme som interaktion.

Absolut. Denne involvering er vigtig, kender også influencere. I mellemtiden er der organiserede lignende- og kommentargrupper såvel som bots, der automatisk kan lide og kommentere emne-relevante influencer-kanaler. Resultatet: Selvom du har engagement, hvilket ikke er noget værd.

Hvordan går man i gang med at evaluere en kampagne?

Du er også nødt til at overveje andre faktorer, når du ser på engagementsfrekvensen. Bare fordi nogen kunne lide eller kommentere et foto, betyder det ikke, at han eller hun har set kampagnen. Her skelner vi mellem rent engagement og kvalificeret engagement i forbindelse med kampagnen. Hvis du kiggede på det rene engagement, ville alle likes og kommentarer være inkluderet såvel som de negative kommentarer. I et kampagneaftagelse gennemgår vi kommentarerne, filtrerer de negative og undersøger også, hvordan samfundet har reageret på kampagnens søgeord. Så vi laver yderligere værktøjsbaseret følelsesanalyse og ser på hvor meget positiv feedback kampagnen har modtaget.

Find ud af mere om influencer marketing i den seneste udgave af magasinet LEAD 01/19, som du også kan bestille online.

Så er forpligtelsesgraden det afgørende punkt for succes i en kampagne?

Nej. Det er en god retningslinje at finde de rigtige påvirkere, men på samme tid skal du overveje andre faktorer. For eksempel havde vi en kaffemaskinkampagne, hvor vores morpåvirkere presterede bedst med hensyn til konvertering, selv om deres engagement ikke var den bedste. Målgruppen – en velfinansieret gruppe mennesker med relevans for emnet – var afgørende. Du skal også se på faktorer som målgruppen.

“I influencer-marketing er vi ikke længere i prøvefasen, men er allerede ankommet i professionel kampagneplanlægning.”

Det betyder: Foruden engagementsfrekvensen er målgruppen eller andre faktorer inkluderet i en kampagnes succes.

Præcis. Den organiske modulation, dvs. indtryk, er også meget interessant i evalueringen af ​​en kampagne. Her har vi udviklet vores egen Facebook-godkendte teknologi – x-tended.io, hvorfra vi kan få adgang til forretningsprofiler for påvirkere og læse de virkelige indtryk og rækkevidde. Det spændende er, at du kan se, at for nogle påvirkere er den organiske beskatning meget højere end for andre påvirkere med samme forpligtelsesgrad. Så du kan ikke sidestille forpligtelsesgraden 1: 1 med organisk modulation her. Kunderne er alligevel meget interesserede, hvor mange mennesker der har set indlægget nu. Med værktøjet kan vi allerede – udover forpligtelsesgraden – allerede optimere på forhånd til organisk modulation.

Og påvirkere lader dig få adgang til deres data?

Ja. Vi argumenterer på denne måde: indsigterne fra udstationeringerne skal uanset sendes til os efter hver kampagne. Med onboarding af vores værktøj dette skridt væk for påvirkere. Vi har direkte adgang til dataene og kan således gøre gode forudsigelser i fremtidige kampagner. Det overbeviser.

Hvor godt kan man forudsige succes med en influencer-marketingkampagne i dag?

Konvertering og en konkret organisk modulation kan ikke forudsiges til hundrede procent. Konvertering som indhold fungerer undertiden og undertiden ikke. Så god som du kan undersøge algoritmen, ved du bare ikke, hvordan den fungerer. Og det er det også med influencere – vi kan anbefale dem, der generelt opnår gode konverteringer. Vi forpligter os til spørgsmålet om inddragelsesgrad, hvor vi kan få adgang til den reelle niveaukontrol. Takket være vores databaserede analyser kan der laves gode prognoser her – og, hvis du er i tvivl, endda gribe ind i kampagner. Data er blevet massivt vigtige, men selvfølgelig skal indholdet, sproget, ægtheden overbevise.

I Influencer Marketing er vi ikke længere i prøvefasen, men er allerede ankommet i professionel kampagneplanlægning, hvor meget – ikke alt – men meget kan planlægges.

Også interessant: “Instagram er blevet den mest relevante influencer-platform”

Kan god influencer-marketing stadig implementeres uden data?

Influencer-marketing bliver mere og mere databaseret. Influenceren selv arbejder selvfølgelig i den daglige kamp for lide og synspunkter med data. Data bliver mere og mere vigtige på begge sider – også ved indholdsoprettelse. På den anden side er der her som en brand eller virksomhed en chance for at bryde ud af dataanalysens effektive funktion med modige projekter og lade kreativiteten sejre. Kun databaseret indhold er kedeligt i det lange løb – selvom det fungerer.

For en træningskampagne vælger vi for eksempel influencere baseret på data med en høj følgesplit i skolealdersegmentet og et sundt organisk drev. Samtidig er det imidlertid vigtigt for enhver influencer at designe emnet “uddannelse” på en autentisk, men frem for alt underholdende måde. Her kan mærket skabe nye, spændende indholdsformater sammen med influencer.

“Jeg kan forestille mig, at Twitch bliver større.”

Fremtid inden for influencemarketing: Er Messenger Marketing det næste store ting?

Messenger-marketing er i øjeblikket på alles læber, fordi vi har fænomenet her, at den påståede mistede ægthed af influencere kan gendannes. Men vi må ikke glemme her: Selv dette indhold gennem kanaler som WhatsApp er durchkuratiert – og det ved brugeren.

Som agentur udviklede vi faktisk en app, der simulerede en slags messetjeneste fra Facebook. Vi startede derefter en testkørsel med en influencer fra Musical.ly/TikTok, hvor hun skulle kommunikere udelukkende med sine største fans på den platform. Det positive var, at der faktisk var de hardcore-fans, der var villige til at betale for en sådan platform.

Det negative var imidlertid, at brugerne har stillet spørgsmålstegn ved, om dette virkelig er deres influencer-skrivning i denne app. I sammendraget kan det derfor siges, at selv om der er et ønske om at være tæt på influenceren, men det nuværende niveau af viden er så stor, at selv autenticitet er vanskelig at fremstille kunstigt. Jeg kan forestille mig, at kanalen nu og da – også for influencere – fungerer, men den næste store hype vil jeg ikke kalde messenger marketing.

Hvilke tendenser forventer os så?

Jeg kan forestille mig, at Twitch bliver større. Vi har fundet ud af, at mange mærker og virksomheder ikke ved meget om Twitch endnu, men vi prøver i stigende grad at integrere appen. Selv podcasts er i stigende grad inkluderet i vores kampagner.

TikTok er stadig stærk og frem for alt skaber trends offside i andre platforme. Twitch, TikTok og Podcasts er bestemt tendensen i året 2019.

Også interessant: “Det er blevet ekstremt vanskeligt at skille sig ud fra mængden”

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *