Prisen er varm

De, der har besøgt Berlin Apple Store på Kurfürstendamm i de seneste måneder blev mødt af venligt personale ved indgangen. Selv i dag modtager medarbejdere stadig kunder. Men ved højre indgang falder nykommerens opmærksomhed på en stor skærm. Hvid skrift på sort baggrund:

“iPhone XR fra 579 € iPhone XS fra 879 € Giv din nuværende iPhone i betaling og opgrader til en ny.”

Faktisk var denne indbytning, swap fra en ældre til en ny model, beregnet til at være midlertidig. I mellemtiden har Apple udvidet trade-in-projektet på ubestemt tid.

Det aktuelle svækkende iPhone-salg af de nuværende modeller XR, XS og XS Max gør det tilsyneladende nødvendigt, at Apple gentænker og rabatterer kampagner. Endelig, til iPhone XR uden kompromis i den mindste konfiguration (64 GB) kræves normalt 849 euro.

Apple Store Kina i Suzhou kredit Apple De
Apple Store China i Suzhou (billede: apple.de)

Kampagner? En nyhed i virksomhedens historie

Apple betragtes generelt som et selskab med produkter med høj værdi, men også høje priser, der med glæde blev betalt indtil foråret 2018. Salget af iPhone fortsatte med at registrere det ene efter det andet kvartal efter kvartal. I årevis.

udstilling

Nu skal Apple genoverveje på lang sigt. Der er stadig kun tilbud på iPads, MacBooks eller AirPods hos detailhandlere og ikke med Apple selv (med undtagelse af Renoverede enheder, der bruges men certificeret af Apple, der tilbydes billigere i Apple Online Store). Men den nye iPhone-prispolitik er et signal, der ikke har eksisteret indtil videre: vi kan også billigere.

Handlingen er ikke kun for Europa, men især for det kinesiske marked. Kinas nylige partikongres har netop fremhævet de knasende økonomiske data: Premierminister Li Keqiang meddelte, at verdens næststørste økonomi ville vokse med 6,6 procent i 2018. Det var den laveste værdi i næsten tre årtier. Kina blev tidligere brugt til tocifrede vækstrater. Li indrømmede, at det var “en hård kamp” i et “svært og kompliceret miljø.”

En hård kamp, ​​der også rammer Apple. I Kina havde gruppen først introduceret XR-tilbudsudbuddet. I stedet for at købe en ny iPhone, var kunderne mere tilbøjelige til at ty til indenlandske enheder som Xiaomi eller Huawei. De nye iPhones var simpelthen for dyre for kunder på et af Apples vigtigste markeder verden over. Med prisdumping havde Xiaomi og Co. Apple gravet vandet i det kinesiske julekvarter. Hvad der fulgte: Før han annoncerede Apple kvartalsvise tal, måtte Tim Cook advare aktionærerne. Kina havde sikret, at Apple for første gang i år ikke var i stand til at opfylde sine egne salgsprognoser for julekvartalet.

Du er måske også interesseret i dette: Dårlige kort hos Apple Pay? Det fungerer sammen med Boon

Apple som et offer for Trumps politik

Mange faktorer sørger for, at Apple uventet skal tænde på prisskruen. Apple betragtes også som et offer for Trump-politik. Trumps erhvervskonsulent Larry Kudlow sagde i januar, at kinesiske virksomheder havde kopieret Apple-teknologi: “Jeg vil ikke mistænke for meget her, men Apples teknologi er muligvis blevet kopieret af Kina, og Kina er nu meget konkurrencedygtig med Apple Der skal være noget bevis fra Kina for, at de ser nøje på Apple, men vi ved ikke endnu … ”

En erklæring på det værst mulige tidspunkt for Apple. Handelskonflikten mellem USA og Kina fortsætter med at ulme, den amerikanske regering beskylder Huawei for at have spioneret efter det kinesiske statsejede selskab – og den kinesiske regering appellerer gentagne gange til sine landsmænd om at købe indenlandske snarere end amerikanske produkter.

Bank of America Merrill Lynch mener, at Apple oplever en “uformel boykot af kunder” i Kina (såvel som på det vigtige indiske marked). Interessen for iPhones i Kina er meget stor, men gå tilbage til fordel for virksomheder som Samsung, Huawei og Xiaomi tilbage. Den aktuelle handelskrig mellem USA og Kina understøtter denne tendens. Episoden i Kina: I lang tid placerede Apple andenpladsen med hensyn til markedsandel, ifølge markedsundersøgere fra IDC er selv selskabet i øjeblikket på fjerde plads (11,8 millioner solgte enheder, markedsandel på 11,5 procent) og tabte den tredje Sted for nu. Til sammenligning solgte Huawei 30 millioner enheder i julekvartalet (29 procent markedsandel). En stigning i salget med hele 23,3 procent på bekostning af konkurrencen.

Apple I telefonproduktionsstation i Kina kreditere Apple De
Apples produktionsanlæg til iPhone i Kina (billede: apple.de)

Det er en anden grund til, at Apple reagerede igen i Kina denne uge. Hvis du allerede havde tilbudt i februar sammen med banken AliPay iPhone-køb baseret på afbetaling over 24 måneder, efterfulgt af indbyttekampagnen for XR denne uge, er det næste trin: I Kina er ikke kun XR billigere Rabatpromoveringen er også udvidet til premium-modellerne XS og XS Max. Prisnedsættelser på op til 10 procent er nu i det. IPhone XS svarer til 130 euro billigere, XS Max endda 260 euro. Hvor længe kampagneperioden løber vides ikke. Sandsynligvis en gang på ubestemt tid.

Hvorvidt dette kan inspirere iPhone-afsnittene i Mellemriget, har endnu ikke vist. Men indtil videre er det Apples eneste måde at øge salget. I forskellige fora argumenteres uanset i flere måneder, hvorvidt de aktuelle priser for de tre nye modeller fra efteråret 2018 af Apple ikke generelt blev sat for høje. Tendens: Brugere kritiserer ikke selve produktet, de fleste vil gerne have det. De kritiserer, men langt mere end 1000 euro.

I Asien tilbyder den kinesiske konkurrence lignende udstyrede smartphones, om end på Android-basis, delvis for halvdelen (svarende til 700 til 800 euro). Apples priser for 2018-modellerne med den højeste hukommelseskonfiguration: 1019 euro for XR, 1549 euro for XS, 1649 euro for iPhone XS Max.

Faren for Apple er ikke kendt

Og på trods af den nye prispolitik er faren for Apple ikke forbudt endnu, ifølge det amerikanske magasin politiskKun Tim Cooks personlige engagement i drøftelserne med Donald Trump har bidraget til at holde iPhone væk fra Trumps liste over afventende told. IPhonen samles fuldstændigt i Kina. Ifølge den tidligere sekretær James Lewis drager fordel af at have de bedste private kontakter med både regerings- og regeringscirkler i Beijing og Washington og endda tale Mandarin.

Hvorvidt Apple vil blive skånet på lang sigt fra handelskonflikten, eller om Cupertino i fremtiden fortsat skal overveje forsyningsstrategier til sine iPhones, forbliver åben. Under alle omstændigheder fortsætter de aktuelle handlinger for iPhone XR, XS og XS Max på ubestemt tid. Usædvanligt for kunder. Og det vekker også grådighed: Vil Apple sælge sin næste generation af iPhone muligvis billigere end den nuværende? Det er, hvad erfaringerne fra Apples år med produktportefølje viser, hvis der ikke skulle gøres væddemål …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *