Jingle Bells i september? Under alle omstændigheder!

Black Friday og Cyber ​​Monday brød alle salgsrekorder i USA i 2017. Også i Tyskland udvikler de to actiondage sig til mere og mere klare toppe i julesæsonen, og forbrugerne planlægger i stigende grad deres julehandel.

Derudover ændrer tyskernes købsadfærd grundlæggende, ikke kun i den vigtigste sæson for detailhandlere, men også i dagligdagen. Omnishopping er timens emne og dermed fleksibel skift fra en enhed eller en kanal til en anden. For erhvervsdrivende er det vigtigere end nogensinde at tilpasse sig denne nye normalitet. Kun dem, der forbliver relevante, vil med succes hente dagens kunder. Enhver, der kender de vigtigste tendenser, er helt klart en fordel.

Trend 1: Juleforretningen starter tidligere end nogensinde

Allerede sidste år tilbød forhandlere gode tilbud, allerede inden Black Friday, og denne tendens vil intensiveres i 2018. Tilbud, der tilbydes på et tidligt tidspunkt, tilskynder kunderne til at engagere sig i julehandel på et tidligt tidspunkt. Resultatet er en hel måned fuld af tilbud i stedet for bare en god køb eller en køb uge. Forhandlere, der går ombord inden Black Friday eller Cyber ​​Monday, skiller sig ud og binder kunder. Dette gælder også i forlængelsen af ​​de to handlingsdage. I USA var tirsdagens Cyber-mandag lige så stærk som Black Friday. Dette viser, at de erhvervsdrivende ikke nødvendigvis skal lægge alt på de to kort Black Friday og Cyber ​​Monday. Kunderne er opmærksomme, villige til at købe og ivrige efter at eksperimentere. Forhandlere bør også tænke det!

udstilling

Trend 2: Cyber ​​Week II – Julen er ikke slut endnu

Ugen mellem jul og nytår har altid været kendt som en af ​​de vigtigste bookingtider i rejsebranchen, mens handel stort set undervurderer dens betydning. Tallene for Tyskland viser, at salget i denne uge er 23 procent over det månedlige gennemsnit i oktober; Efter faldet på julaften stiger antallet af besøgende på websitet også.

Vi kan således tale om en “Cyber ​​Week II”. Selvom dagene mellem jul og slutningen af ​​året forbliver bag højdepunkterne i de foregående uger, viser de en stærk præstation. Baggrunden: Udstyret med kuponer eller en aufgepäppelten-bankkonto, mange handler og håber på online gode tilbud. For smarte forhandlere betyder det: Black Friday er obligatorisk, Cyber ​​Week II en spændende mulighed.

Trend 3: Mobil er den nye normale

Det hjælper ikke at undersøge krystalkuglen: Ingen kan med sikkerhed sige, hvordan nøjagtigt julesæsonen vil være på mobilen. Hvad der dog er sikkert, er, at omkring halvdelen af ​​købene sker via smartphonen. Detailhandlere bør derfor sikre sig, at deres websteder og apps er skræddersyet til mobilbrugernes behov: Hurtige belastningstider, en god brugeroplevelse og et simpelt køb er blot nogle af de afgørende faktorer.

Apropos apps: Europæiske detailhandlere, der tilbyder en shopping-app ud over mobilwebsiden, genererer allerede 55 procent af deres online salg på farten; Handlere uden app er imidlertid kun 44 procent. Derudover overbeviser apps med en tre gange højere konverteringsfrekvens sammenlignet med mobile websteder. Derfor er det på høje tid at endelig lægge vores modvilje mod at bruge apps i Tyskland til side.

Trend 4: Delt glæde gennem aggregerede data

Som nævnt ovenfor elsker kunder i dag en fleksibel shoppingoplevelse på tværs af alle kanaler. For detailhandlere betyder det, at dem, der ønsker at skille sig ud, skal tilbyde deres kunder en tværkanal personlig indkøbserfaring. På den ene side har de handlende brug for data på den anden side, men de er også nødt til at være i stand til at bruge disse data fornuftigt. Dette gælder desto mere ved stadig mere mobile julegaver (se Trend 3). Imidlertid kæmper marketingfolk ofte med deres datastrategi og mangel på dataanalyse. Her er det nødvendigt at åbne op, fremskynde datasamarbejde og drage fordel af samlede data: En fælles, enorm pool af data er ikke kun til gavn for handlende i alle størrelser, men også brugere – når alt kommer til alt er deres chancer for at få den rigtige så hurtigt som muligt Gave at finde.

Konklusion: Omnishopping sprækker gamle sikkerhed og kræver mere mod fra de handlende. Selv hvis nogle tendenser kun opstår, er det tydeligt, at de, der tidligt kan tiltrække opmærksomhed på de rigtige kanaler, kan score point. Det kræver beslutningstagere, der forlader gamle stier og risikerer noget. I hård konkurrence for forbrugerne er dette mere værd end blot et overvejelse.

Georg Sobczak, administrerende direktør DACH, administrerer Criteos forretning i Tyskland, Østrig og Schweiz. Som førstepersonsmedarbejder lancerede Georg Sobczak fra virksomhedens hovedkvarter i Paris virksomhedens forretning i Tyskland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *