Ny undersøgelse: Når arbejdet kommer hjem – og ikke længere fungerer

Ingen trafikpropper, ingen indbrud, udstyr uanset: Hjemmekontor er behageligt. Flere og flere ansatte gør deres hjemmekontor mindst dagligt. Mails, konferencesamtaler, ja hel digital
Team- og softwareprojekter kan udføres uforstyrret derhjemme, hvis båndbredden er rigtig.

Tre fjerdedele af dem, der arbejder derhjemme, siger, at de arbejder mere koncentreret der, to tredjedele gør mere arbejde ved sofabordet end på arbejdspladsen, ifølge en AOK-afstemning. Men sundhedsforsikringsselskabet advarer: Det fleksible arbejde kan øge mental stress, udmattelse, koncentrationsproblemer, søvnforstyrrelser.

Hvem der arbejder derhjemme gør mere overarbejde

“Hvis du er hjemme, vil der blive arbejdet videre med forretningsproblemer, fordi arbejdet kan genoptages der når som helst,” forklarer Helmut Schröder, viceadministrerende direktør for AOKs Videnskabelige Institut. Enhver, der starter deres computer derhjemme eller når en mobiltelefon med deres mails, er normalt mere nervøs og irritabel end deres kolleger, der forlader deres arbejde på kontoret.

Cirka 40 procent af virksomhederne tillader deres ansatte at arbejde hjemmefra, som andre studier har vist. Ifølge Federal Statistical Office arbejdede omtrent hver niende medarbejder i 2017 normalt eller lejlighedsvis hjemme. I andre EU-lande, såsom Nederlandene og Sverige, er det allerede mere end en ud af tre. I Tyskland smuldrer nærværskulturen kun langsomt.

udstilling

Frem for alt skaber høje lønmodtagere og ansatte med børn hjemmekontoret, der er høje kvoter til rådighed i informations- og kommunikationsyrker samt videnskabelige og tekniske tjenesteudbydere, som resultater fra den føderale regerings svar på en anmodning fra den venstreorienterede fraktion. De, der arbejder derhjemme, arbejder derfor mere overarbejde end andre ansatte. Venstreorienterede og Grønne kræver derfor klare regler for hjemmearbejdere, så de ikke udsættes for ekstra stress.

Mere om: Tidssporing: Vigtigt for nyt arbejde

Mere ro i sindet på hjemmekontoret

Folk, der arbejder på hjemmekontoret, er generelt mere tilfredse end andre arbejdstagere, fandt det tyske institut for økonomisk forskning. Fordi kontorer ofte ikke er en oase af fred. Flere og flere arbejdsgivere pakker deres ansatte på åbne kontorer. I servicesektoren alene føler hver anden person sig meget ofte eller ofte forstyrret, inklusive gennem telefonopkald eller kolleger, konstaterede Verdi-fagforeningen.

Ud over deltids- og sabbatsperioder er hjemmekontor et af de tilbud, der adskiller arbejdsgivere som familievenlige. Fordele er dem, der kan bringe deres barn til børnehaven om morgenen i stedet for at sidde fast i trafikken på vej til arbejde – og derefter sidde på computeren til tiden, derhjemme.

Medarbejdere og ledere betragter nu deres virksomheder som mere familievenlige, end de var for tre år siden, ifølge en undersøgelse fra det tyske økonomiske ministerium for det føderale ministerium for familieanliggender, der blev offentliggjort tirsdag. Mere end halvdelen af ​​de adspurgte ser imidlertid stadig ikke en udtalt familievenlig virksomhedskultur.

“Den private tilbagetog og tiden til bedring skrumper ned”

Hjemmekontor kan også overtage. Ifølge AOK-undersøgelsen mener knap en ud af fem, at arbejde hjemmefra er en byrde, der komplicerer balance mellem arbejdsliv og liv. Tre fjerdedele følte sig udmattede sidste år. Årsagen til at afsløre dette resultat: Ifølge undersøgelsen foretager hver tredje person sit hjemmekontor ofte om aftenen og i weekenden.

“Ulempen er, at grænserne mellem job og privatliv er sløret,” sagde AOK-lærde Schröder. “Den private tilbagetog og tiden til bedring skrumper ned.” Mennesker, der arbejder på hjemmekontoret, har ofte svært ved at slukke om aftenen og på ferie end dem, der udelukkende arbejder i virksomheden.
Men dette kan også relateres til selve aktiviteterne. På hjemmekontoret udføres normalt kontorarbejde. Rengøring af damer og murere kan ikke tage deres arbejde hjem.

Mere om: Moderne arbejde: “Tillid er den nye kontrol”

Bly 4 Cta Mock Up 1200X1200 Cover

Den nye LEAD Bookazine nr. 3 er her! Denne gang viser vi dig, hvordan du virkelig kan styrke dit brand! Vi har 5 strategier for at gøre dit brand stærkere og mere håndgribeligt. Opret brandtillid, tænk digitalt, udvid samarbejde, etabler ledere i årtusinder og genopfind branddesign – Få din LEAD nu!

Gennemse nu!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *