De bedste WhatsApp-alternativer

Et design som om tiden var stoppet. Kun uregelmæssige nye funktioner. Ikke desto mindre vinder WhatsApp måned for måned til de 800.000 nye brugere. Hvorfor er det? Måske er WhatsApp-brugernes almindelige ordsprog: “Mine venner er alle der.” Der mangler ikke på alternativer. Mange konkurrenter er endda langt foran WhatsApp, især hvad angår funktionalitet. Og hvis du ikke finder dine venner på kontaktlisten til en alternativ app, skal du bare invitere dem – det fungerer ud af hver af de følgende gratis apps.

telegram

1. telegram

Hvem står bag det: Den såkaldte “russiske Mark Zuckerberg” Pawel Durow og hans bror Nikolai er opfindere af Telegram. Pawel Durov blev kendt som grundlæggeren af ​​det populære russiske sociale medienetværk vk.com – men Telegram siges at have sit hovedkvarter i Dubai.

Hvad er godt? Telegram modtager nye funktioner næsten hver uge. Frem for alt tilbyder denne messenger i overflod, hvad WhatsApp stadig mangler: Sticker Packages! Producenternes seneste trick: Med Telegram Passport tilbyder de et centralt ende-til-ende krypteret indsamlingssted for dokumenter, der scannes og gemmes en gang og derfor altid kan præsenteres.

udstilling

Hvad er dårligt? International Telegram kan ikke bruges uden risiko. I nogle stater, såsom Rusland eller Iran, forbyder herskerne i Telegram noget, fordi kryptering er stærk. Der var rygter tidligere, Telegram kontrolleres af russiske sikkerhedstjenester. Dette har ikke været sandt, men virksomhedsstrukturen er fortsat noget uigennemsigtig. Virksomheden er registreret i London. Hovedvirksomheden har hovedkontor i Seychellerne. Aktionærerne skal igen sidde i Belize og på Jomfruøerne.

threema

2. Threema

Hvem står bag det: Threema blev grundlagt i 2012 af den schweiziske udvikler Manuel Kasper og hans virksomhed Kasper Systems. I mellemtiden betjenes messenger af Threema GmbH med plads i Schweiz. Alle servere er i Schweiz og krypteret ende til ende, hvilket resulterede i en ekstern revision i 2015.

Hvad er godt? Siden starten af ​​2012 er der ingen kendte sårbarheder i Threema. Derudover er Messenger den eneste betalte inden for kandidatområdet. På den ene side sikrer dette økonomiske ressourcer til den videre udvikling af softwaren, og på den anden side forbyder det spørgsmålet om, hvordan operatørerne rent faktisk finansierer deres komplekse projekt. Se WhatsApp, som hverken kræver penge eller viser reklame, så det afhænger af dryppet fra moderselskabet Facebook, hvis datapolitik regelmæssigt kritiseres.

Hvad er dårligt? Audit eller nej, den uafhængige undersøgelse kan ikke bevise 100%, at Threema virkelig er sikkert, fordi det ikke kan være sikker på, at Threemas omvendt konstruerede kode virkelig overholder den seneste Threema-kode. Indtil videre er appens kildekode ikke blevet offentliggjort.

Skype

3. Skype

Hvem står bag det: Skype er den klassiske blandt messengers. Allerede i 2003 blev virksomheden grundlagt i Luxembourg af en dansk og en svensk udvikler. Svensken Niklas Zennström havde tidligere fået berømmelse med Internet-fildelingsplatformen Kazaa. I 2011 opløste stifterne deres virksomhed og solgte Skype til Microsoft, der driver platformen indtil i dag som ejer.

Hvad er godt? Den store Microsoft-gruppe sikrer regelmæssige opdateringer, videotelefonien er et aktiv, som WhatsApp, Telegram og Threema ikke kan levere.

Hvad er dårligt? Med den sidste store designopdatering har Skype gået glip af. For mange langvarige Skype-brugere var det nye farverige design, som Skype tilsyneladende ønsker at adressere meget unge brugerlag, simpelthen for kaotisk. Det protesterede. Skype rodede, men kun små dele tilbage. Kvaliteten af ​​opkaldet falder ofte under forventningerne. Skype er altid sårbar over for nedbrud.

Facebook Messenger

4. Facebook Messenger

Hvem står bag det: Mark Zuckerberg og Facebook. Messenger blev grundlagt i 2011 inden for videoopkald, underligt, i samarbejde med Skype. Skype-kontakter blev automatisk synlige i Messenger.

Hvad er godt? Takket være forbindelsen til Facebook scorer Facebook Messenger med høje brugernumre. Hvem der er logget ind på Facebook, bruger normalt også messenger. Integrationen i den vigtigste app på Facebook gør adgangen med et enkelt klik meget let.

Hvad er dårligt? Facebook-messenger virker overbelastet. XXL-klistermærkerne er ikke til alle. Kontinuitet ser ud til at være et fremmed ord i Facebook Messenger. Konstant nye funktioner implementeres og afprøves. Funktioner fjernes lige så hurtigt fra appen. Serverne findes i USA på Facebook – og selskabet er ikke et velfærdsselskab. Han tjener sine penge udelukkende ved at evaluere brugerdata og målet om at tilpasse reklamer endnu bedre til brugervaner.

Vi chatter

5. Wechat

Hvem står bag det? WeChat blev grundlagt i 2011 i Kina. Ejer er Tencent Holding, et konglomerat af forskellige sociale medier og tech-virksomheder.

Hvad er godt? Populære funktioner som “venradar” eller “folk i nærheden” giver nye lokale chatkendte. Med WeChat Pay er der også en mobil betalingstjeneste, der fungerer som Apple Pay eller Google Pay.

Hvad er dårligt? Selvom WeChat i Europa bliver mere og mere populært: Brugerbasen findes hovedsageligt i Asien. I efteråret 2017 kom 860 millioner brugere fra Asien, men “kun” 100 millioner kom fra andre dele af verden. Næppe en asiat, der ikke har en konto hos WeChat. Igjen og igen rapporteres det, at operatøren Tencent leverer den statslige regering organiserer alle data fra WeChat-brugerne på anmodning. Hvad der sker med disse data er uklart indtil i dag. WeChat blomstrer og tændes, de fleste brugere synes ikke at være interesseret i at videresende dem. Motto: “Jeg har intet at skjule”.

Wire

6. Tråd

Hvem står bag det? Wire omtales ofte som en tysk messenger. Men det er kun halvdelen af ​​historien. Den tekniske udvikling af tjenesten drives alene i Berlin. Wire Swiss GmbH er baseret i Schweiz. Den faktiske aktionær er hjemmehørende i Luxembourg, stammer oprindeligt fra den første aktionær fra Dover i den amerikanske delstat Delaware.

Hvad er godt? Virksomheden ønsker at score med sikker kryptering og europæiske serverplaceringer (Tyskland, Irland). Udviklernes know-how kan ses: Bag Wire er blandt andet eks-ingeniører fra Apple, Skype og Nokia. I 2016 introducerede Wire også videotelefoni. Chat kan være tværplatform.

Producenterne lover de højeste sikkerhedsniveauer for kryptering. Den fine funktion Sketch har mange venner: Med den kan du tegne og dele billeder. Prisværdigt er også, at Wire kildekoden på sin server siden 2017 gradvist på GitHub afslører. Først i marts gennemførte Wire endnu en sikkerhedsrevision – den anden inden for meget kort tid – for at få branchestandarden certificeret.

Hvad er dårligt? På trods af adskillige reklamekampagner, inklusive i storbyer på billboards, er Wire stadig relativt ukendt blandt masserne.

Franz

7. Franz

Hvem står bag det? Franz kommer fra østrigsk udvikling og blev derfor opkaldt efter den østrigske kejser Franz Joseph I. Opfinderen er den wieneriske udvikler Stefan Malzner, der begyndte at programmere i en alder af 14 år og modtog flere priser for sit arbejde.

Hvad er godt? Projektet samler alle kendte messengers som WhatsApp, Telegram, WeChat eller endda produktivitetsværktøjet Slack i en enkelt applikation. Samlet set er Franz i øjeblikket ved at integrere 42 applikationer. Brugere ringer kun til en grænseflade (meetfranz.com), men ser altid med et øjeblik, hvilken service de lige har modtaget nye beskeder til. Således behøver de ikke altid at lade flere programmer være åbne på samme tid, men kun et enkelt vindue. I princippet ligner ICQ, mor til alle budbringere. Franz er open source, sælger i henhold til egne data “aldrig nogensinde” brugerdata. Franz finansieres derfor med et premiumabonnement, der tilbyder yderligere funktioner.

Hvad er dårligt? Der er stadig ingen version til iOS og Android – Franz er kun tilgængelig til MAC og PC. Om krypteringen vides ikke. På vej mangler så mobilforbindelsen til Franz, fordi messenger i mobilbrowseren indtil videre kun henviser til downloads til Windows og macOS. I macOS-versionen er crash ganske almindeligt og kræver en genstart.

Den DSGVO-sikre messenger

De udviklede en af ​​de mest succesrige e-mail-tjenester i Tyskland: GMX. Nu starter stifterne igen – med ginlo, en messenger, der skal give folk tilbage deres privatliv: på denne måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *