Kicker.de: Portalen til videospilkonkurrencer

LEAD: Hr. Wittmann, du leder Digital Media-divisionen på “kicker”. Siden april 2014 driver du også en portal til e-sport i huset. Hvorfor tog du den beslutning?

Werner Wittmann: Alt begyndte faktisk for et år siden gennem kontakten til e-Games Media, et agentur med speciale i e-sport. Først og fremmest ønskede vi at diskutere dette i huset for at behandle emnet. Vi overvejede: Hvem vil vi arbejde med? Hvem leverer indhold der passer os?

FØR: Hvordan blev planerne modtaget?

Wittmann: Fra markedsføringen fik vi positiv feedback. Det var let at forestille sig, at dette ville fungere for os. Der blev emnet set som en slags døråbner for sponsorer, kunder og generelt inden for den digitale sektor. Det blev betragtet som en mulighed for at henvende sig til nye målgrupper, som vi ellers ikke ville have nået.

FØRSTE: “Kickeren” dukkede først op på papir for næsten et århundrede siden. Næppe noget andet magasin i Tyskland legemliggør så meget fascinationen for “ægte” sportsgrene, især fodbold. Og så pludselig E-Sport.

udstilling

Wittmann: I dag kan du se, at flere og flere fodboldklubber med e-sportshold skubber på markedet, flere og flere virksomheder vises som sponsorer. For fem år siden var det anderledes, der var stadig meget overtalelse, der skulle gøres, selv i vores hus. Men vi er kommet til den konklusion, at der skabes noget, der kan være ret spændende for vores brand.

FØRSTE: Hvad var reaktionerne fra scenen?

Wittmann: Det blev modtaget meget positivt, at et berømt brand som “kicker” kommer ind i rapporteringen om e-sport. Jeg kan stadig huske de første online kommentarer. Ud over en masse ros sagde det hurtigt: Må ikke kun FIFA eller Pro Evolution Soccer, men også lidt mere om spil XY.

LEAD: Er der nogen grænser for rapportering?

Wittmann: I begyndelsen af ​​selvfølgelig var sportsspilene de mest relevante for os, FIFA passede os meget godt, derefter også NHL eller Madden. I løbet af tiden fortsatte feltet, i forgrunden var det altid den konkurrenceprægede karakter. Men vi ønsker ikke at integrere alt. For eksempel besluttede vi at udelade mainstream shooters for det meste. At vi offentliggør nogen placering med headshots er ikke i vores favør. Vi kan heller ikke skjule det faktum, at turneringer finder sted med disse spil. Derefter rapporterer vi kun resultatorienteret: Hvilke spillere havde succes i turneringerne?

LEAD:Hvor kommer ekspertisen i den redaktionelle afdeling fra? Gendannede du dig?

Wittmann: Vi arbejder tæt sammen med eSport Studio, et agentur, der giver os tekst, billede og video. Undertiden leverer den ene eller den anden reporter fra huset også noget. Indholdet oprettes i koordinering med vores digitale redaktion, som også er ansvarlig for at kontrollere platformen. Det var vigtigt for os, at vi bevarer redaktionel suverænitet, og at vi ikke risikerer at blive PR-udsatte.

LEAD:Nøgleord PR – Videospil udføres for det meste af private virksomheder. Annoncerer det ikke generelt at rapportere om deres produkter?

Wittmann: Vi reklamerer ikke for produkterne, vi beskæftiger os med konkurrencen inden for e-sport. Men hvis for eksempel samfundet ser visse funktioner i et spil kritisk, rapporterer vi også om det. Selvfølgelig promoverer man producenterne med rapporteringen, bare ved at kalde navnene. Men det samme gælder for “rigtig” fodbold. På den ene side er der konkurrence mellem holdene, men på den anden side kan du ikke rapportere uden at navngive holdene: FC Bayern, Borussia Dortmund eller andre – dette er også virksomheder på samme tid.

Wittmann 4C
(Billede: Werner Wittmann)

LEAD:Har forpligtelsen til e-sport indbetalt hidtil?

Wittmann: Investeringerne har endnu ikke betalt sig, men vi er tilfredse med udviklingen. Selvom det samlede antal besøgende på E-Sport-portalen stadig er mindre end en procent af alle vores brugere online, opfattes platformen og tiltrækker annoncører. Vi vokser støt. I markedsføringen er der allerede opstået samarbejde, så vi kan arrangere for eksempel endda turneringer, som vi rapporterer om. Disse er stadig relativt små med 150 til 200 deltagere og 1000 Euro præmiepenge.

LEAD:Hvilket potentiale ser du stadig inden for e-sport?

Wittmann: Der er stadig meget plads til forbedringer. Du kan se det ved de store begivenheder, i Frankfurt eller i Hamborg, hvor titusinder af mennesker leger. I øjeblikket klarer det ikke det, at – som i Bundesliga – hver weekend fylder stadionerne. Men jo flere spillere der deltager i markedet og promoverer emnet, jo større bliver det.

Få LEAD No. 3

Spil på computer og konsol. Kan det være sport? Nogle mennesker kæmper stadig med denne klassificering. Én ting er sikker: e-sport vokser hurtigt. LEAD-forfatter Bernhard Hiergeist taler om stien for en branche, der muligvis endda fører til OL.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *