Mikroforlystelsesparker: Innovativ oplevelseskommunikation

Sæt VR-brillerne på, start applikationen, og besøgende på Senckenberg-museet i Frankfurt er allerede midt i et akvarium. Omkring ham svømmer derimod ingen undervandsdyr fra nutiden, men primordiale dinosaurier.

Og så i en tropisk jura, for eksempel, oplever besøgende fødselen af ​​en fiskedinosaur – selvfølgelig rent virtuel. For at inspirere brugeren og samtidig adressere ham med relevant indhold, stoler flere og flere virksomheder nu på installationer, interaktive 3D-spil, multi-level AR- og VR-oplevelser, blandede virkelighedens verdener eller berøringsmaterialer.

Det handler mindre om de indenlandske Bespaßung-brugere med VR-briller eller 360 ° -indhold. I stedet er der fokus på oplevelser på stedet på messer, arrangementer, kulturelle institutioner eller på PoS. De kombinerer innovativ teknologi og underholdning og bliver en mindeværdig begivenhed gennem innovativ og legende interaktion.

Underholdende edu og infotainment

Sammensætningen af ​​attraktioner til en slags ‘mini-forlystelsespark’ – såkaldte ‘Micro-forlystelsesparker’ – er primært rettet mod gæsternes underholdning og skaber barnlig entusiasme. Således handler det overfladisk om et sjovt tidsfordriv, men ikke udelukkende: Mikroforlystelsesparker er også velegnede til at transportere interessant og uddannelsesmæssigt indhold.

udstilling

Didaktisk eller informativt indhold føles ikke som en tutorial eller en lærebog, men som en oplevelse. Det afgørende for succes er at kombinere historiefortælling og gamification på en sådan måde, at brugeren føler en historie som underholdende og dynamisk, og indholdet organisk passer ind i det. For eksempel tager brugeren en aktiv rolle takket være legende elementer, administrerer interaktivt historien eller administrerer begivenhederne.

Du er måske også interesseret i dette: “Virtuel virkelighed er mere end en gimmick”

Rød tråd og selvforklarende teknologi

For at individuelle AR / VR-applikationer kan blive en række omfattende oplevelser og derfor en Micro Amusement Park, kræves en konceptuel og teknisk overordnet strategi, en slags rød tråd. Et koncept baseret på dette fungerer som orientering for alle fag i projektet – fra scenografi, UX-design, historiefortælling til programmering og udvikling af software.

Den underliggende teknologi må dog ikke blive et mål i sig selv. I stedet skal det være selvforklarende og tilgængeligt, så det ikke bliver en barriere for brugeren eller distraherer for meget fra indholdet og historien.

Uanset om det er museums- eller bymarketing: alsidige oplevelsesmomenter

Hvor en ekstraordinær brandoplevelse kan skabes ud over rent faktiske eller statiske oplysninger og produkter, lønner det sig for virksomheder og mærker at betragte Micro Amusement Parks som et markedsførings- og live-kommunikationsforanstaltning.

Specielt til messer og i live kommunikation – også i B2B-området – er disse parker særligt velegnede. For i nutidens verden, på grund af mangfoldigheden af ​​digitale meddelelser og kanaler, er folk ofte allerede kedelige over ‘standardindhold’, som de også kan forbruge derhjemme.

Hvis nogen beslutter at besøge en messe, ønsker han at blive inspireret af de forskellige udstillere. Vær så lærerik eller legende. Denne entusiasme skyldes på den ene side den personlige kontakt til standpersonalet og på den anden side af fysiske, interaktive installationer på udstillingsstanderne. Og den besøgende vil blive mindet om et brand, som han kombinerer med en spændende, unik oplevelse snarere end udskiftelige gaver på diskret udstillingsstande.

Du er måske også interesseret i dette: Hvorfor BBC investerer i VR og stadig tvivler

Discoverydock-tabel
The Discovery Dock by DuMont er en interaktiv permanent udstilling i havnen i Hamborg. (Billede: Demodern)

Mikroforlystelsesparker er også interessante og relevante for kulturelle institutioner som museer. Men ikke kun der: Specielt turistsegmentet og bymarkedsføringen drager fordel af fordelene ved Micro Amusement Parks, som et eksempel fra det svenske Lapland gør det klart: En ekspanderende jernmalm tvinger en del af den arktiske by Gällivare-Malmberget til en fuldstændig fjernelse. Et dyre projekt, der varer næsten to årtier. For at dele designene til flytningen med offentligheden på forhånd og få deres feedback, udviklede et svensk konsulentfirma en virtuel walk-in-model af byen. Visuelt tiltalende lærer borgerne, hvordan deres by vil se ud i fremtiden, og de kan blive involveret i byplanlægningsdiskussionen.

Med en række interaktive applikationer med blandet virkelighed bliver endda historiske steder eller turiststeder og seværdigheder en oplevelse. Dette er, hvad der skete på Discovery Dock of DuMont, en helt ny interaktiv permanent udstilling i havnen i Hamborg, som dagligt besøges af hundredvis af besøgende fra hele verden.

Discovery Dock tilbyder et kig bag kulisserne i havnens verden og kommunikerer på en legende måde og med den nyeste virtual reality-teknologi på et eventyrspor den rigelige mangfoldighed i Hamborg Havn.

Monetiseret mikro-underholdning

Micro Amusement Parks er imidlertid ikke kun et marketingværktøj, men også en salgskanal: ved at tilbyde en del eller en enkelt udstilling af Micro Amusement Park i Virtual Reality platforme og butikker (såsom Steam eller Oculus Store), kan virksomheder købe Micro Amusement Parks – eller dele heraf – tjene penge. Især museer eller handelen drager fordel af dette, fordi de muliggør et virtuelt besøg eller et virtuelt showroom for masserne og helt uafhængigt af placeringen.

I dette tilfælde er oplevelserne ikke længere lokaliseringsbundne – som det generelt er tilfældet med Micro Amusement Parks. Målet er at skabe opmærksomhed og synlighed gennem en sneak peak i Micro Amusement Park. Så du lokker brugeren i bedste fald til den faktiske placering af applikationer, for eksempel i selve museet eller i den stationære handel.

Og der går trenden: Kombinationen af ​​stedspecifik Micro Amusement Park og individuel, selv til brugbar anvendelse til hjemmebrug, er der et stort potentiale for virksomheder i mange brancher. Det forbliver spændende og forhåbentlig begivenhedsrigt.

Alexander El-Meligi er administrerende partner & Creative Director hos Demodern – Creative Technologies.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *