Real-time marketing: Kundens point landing

Jo mere digitalisering skrider frem, jo ​​mere krævende bliver forbrugere. Med traditionelle markedsføringsmetoder er det ikke længere muligt for online detailhandlere at skille sig ud fra deres utallige konkurrenter.

Frem for alt handler det om at forstå kundens behov og give ham de rigtige impulser til det rigtige tidspunkt. Det magiske ord kaldes Real-Time Marketing (RTM) – til at adressere kunder i realtid på det rigtige tidspunkt med relevant indhold.

Men selvom RTM utvivlsomt er et kraftfuldt værktøj, bruges det stadig relativt sjældent. I en international undersøgelse indrømmede 20 procent af de undersøgte marketingfolk i 2017 at have problemer med at bruge RTM. 21 procent sagde, at de lige var begyndt at håndtere RTM’s muligheder. Kun 7 procent var overbeviste om, at de kunne levere datastøttet realtidsbeskeder om alle kontaktpunkter til enhver tid.

Hvorfor du har brug for at nå forbrugerne i dag i realtid

Marketing gennemgår et grundlæggende skift mod indgående markedsføring. Forbrugerne ønsker ikke længere at blive nedlagt af mærker med hensyn til produkter og trends. I stedet forventer de hurtige og praktiske løsninger – de antager, at mærker kender deres personlige behov og reagerer på deres individuelle situation.

udstilling

Den nøjagtige betydning af “hurtig” og “behagelig” er imidlertid kontroversiel. For 25 procent af de førende marketingeksperter betyder RTM at være i stand til at besvare kundeforespørgsler inden for et minut. 16 procent mener endda, at det skal reagere inden for et sekund. 27 procent mener, at en time er passende, mens 15 procent stadig betragter en reaktionstid på en dag som realtid.

En responstid på flere timer er ikke længere rimelig

For at kunne drage fordel af RTM alvorligt, er det nødvendigt hele tiden at vide, hvor forbrugeren er, og hvad han har brug for. Dagens forbruger er kendetegnet ved en udtalt kravholdning og lidt tålmodighed. Derfor er han en reaktionstid på flere timer urimelig.

Hvor vigtigt det er i dag ikke at lade kunden vente, vises i en McKinsey-undersøgelse fra 2018. Ifølge dette forventer 75 procent af onlineforbrugerne, at deres forespørgsler bliver besvaret på mindre end fem minutter. 79 procent ønsker en levering samme dag, og 52 procent beskriver ventetider som den største frustrationsfaktor. Personaliserede tilbud opfattes som vigtige med 53 procent.

Du er måske også interesseret i dette: Sociale medier er død – længe live samtale markedsføring

Grundlæggende om vellykket markedsføring i realtid

Fundamentet for en vellykket RTM er kundedata, der opdateres i realtid og problemfrit integreres med alle omnichannel-marketingplatforme. Udstyret med dette har marketingfolk de tre grundlæggende byggesten til en effektiv kundetilgang i her og nu:

1. En komplet kundeprofil

Marketingfolk har brug for et 360-graders syn på kunden for at give ham den personlige kunderejse, han forventer. Dette inkluderer blandt andet indsigt i hans personlige præferencer, tidligere køb og foretrukne enheder.

Uden denne grundlæggende information forbliver RTM et gætspil. Aktuelle profildata er nøglen til at levere kontekstuelle marketingmeddelelser og personlige tilbud gennem de rigtige kanaler.

Til dette er en omfattende dataanalyse uundværlig. Investeringen er under alle omstændigheder værd: Sammenligningen af ​​de nyeste adfærdsparametre, som f.eks. Navigation på websider, posteringer på sociale medier, servicehenvendelser og shoppinghistorik med demografiske data skaber en klar forbrugerprofil, der muliggør målrettede RTM-meddelelser.

2. Kend placeringen

Webstedsundersøgelse er mulig i dag med relativt lidt indsats. Allerede 30 procent af alle Google-søgninger fanger lokaliseringsdata. Ligeledes sociale medier platforme og mange apps. Placeringsdata tillader websteder og e-mails med dynamisk indhold at matche tilbud og begivenheder, der er tæt på forbrugeren.

Mange detailhandlere investerer allerede meget i lokaliseringsbaseret marketing. En undersøgelse fra 2018 viser imidlertid også, at 47 procent af detailhandlerne vælger lokaliseringsbaseret dataanalyse, fordi de frygter, at kunder kan føle sig forstyrrede i deres privatliv. Her er et sikkert instinkt nødvendigt. Du skal finde ud af, hvad kunden ønsker, og hvad han føler sig godt tilpas med.

3. Det rigtige øjeblik

Marketingfolk skal stille sig selv følgende spørgsmål: Hvad har kunden brug for lige nu? Hvad leder han efter? Hvad har han allerede? Hver situation, hvor kunden befinder sig, kan beriges med passende impulser ved hjælp af push-meddelelser og dynamisk indhold.

Et simpelt eksempel kan se sådan ud: Forbrugeren er i nærheden af ​​en butik og modtager dynamiske e-mails med stedspecifikke tilbud. Men hvis han ikke åbner e-mailen, før butikken er lukket, vises han i stedet indhold til sælgers online butik.

Du er måske også interesseret i dette: Hvilke psykologiske tricks at købe online forfører

udsigter

RTM er ikke science fiction, men allerede en integreret del af den nuværende marketing. Forbrugerne bliver mere og mere krævende, hvilket får mærker til grundlæggende at revidere deres strategi. Efter årtier med push-marketing går vi i øjeblikket ind i en tidsalder med strategisk pull-marketing.

Forbrugerne i dag er meget friere i udvælgelsen af ​​mærker og produktion. Derfor er det marketingmedarbejderens opgave at begejstre forbrugerne i det lange løb med fængslende og autentiske brandhistorier og give ham den forventede hastighed og komfort. For at opnå dette skal marketingfolk etablere et langsigtet fundament af relevante, troværdige marketingmeddelelser – altid på det rigtige tidspunkt.

Alexander Handcock er Senior Global Marketing Director hos Selligent Marketing Cloud, en B2C marketing-automatiseringsplatform.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *