Lilium: Vil drømmen om lufttaxien snart blive virkelighed?

Fra München på 15 minutter til Chiemsee, i en halv time til Nürnberg eller en times rejse til Frankfurt: Det lyder for godt i dag til at være sandt. Men det er netop det, den München-baserede start-up Lilium lover for potentielle kunder, som selvfølgelig ikke kun kan stole på behagelige rejser i Bayern, men overalt i verden.

Med 300 km / t i en time i luften

Fra 2025 vil såkaldte Lilium-jetfly være på vej i den kommercielle hverdag i mindst to tidligere navngivne byer. En sådan jet kan flyve med en hastighed på 300 km / t i en time og bør ikke være der kun for rige private, men også for den gennemsnitlige forbruger. “Målet er, at mange borgere booker fly hos os til priser som en taxa,” sagde medstifter Daniel Wiegand i maj til dpa. Se hvor det nærmeste landingssted er, og book let gennem en app.

Du er måske også interesseret i dette: Fremtidens tankstation i år 2040

Meget mere støjsvage og billigere end en helikopter

For et par måneder siden havde 2000 hk fem-personers allerede sin jomfruflyvning bag sig, hvor han startede lodret og derefter svævede på stedet. I et andet trin vil jetmanøvren flyve og ikke bare svæve, men flyve fremad. Fra støj som i en helikopter, ingen spor, Lilium Jet med sine 36 elektriske motorer i vingerne roligt undervejs og også meget billigere: Fordi han klarer sig med meget mindre mekanik end en helikopter, og hans energiforbrug er bare en tiendedel.

udstilling

Højhastighedsforbindelser, hvor du ser så langt i røret

Whiz-startere har brug for lidt plads til at starte og lande, hvorfor de skal bruges i fremtiden midt i store storbyområder. Så beboere i baconbælterne i større byer kunne bedre forbindes til bycentre, lufthavne og togstationer. Derudover giver de elektriske lufttaxier, men også højhastighedsforbindelser mellem hele regioner. I det mindste i begyndelsen flyves lufttaxierne af en pilot. På lang sigt skal de imidlertid rejse autonomt i luften.

Du er måske også interesseret i dette: Autonom kørsel – tricksne for mere sikkerhed

Lilium J001 Jet Side View-skærm
Ikke kun investorerne er overbeviste om bæredygtigheden af ​​opstart fra Oberpfaffenhofen nær München, men også de ansatte. (Foto: Lilium)

Grundet Lilium, der blev grundlagt i 2015, allerede har samlet mere end 100 millioner dollars fra investorer som den kinesiske IT-gruppe Tencent, det britiske teknologinvesteringsfirma Atomico og Liechtenstein-finansieringsselskabet LGT Group. Og ikke kun investorerne er overbeviste om bæredygtigheden af ​​opstart fra Oberpfaffenhofen nær München.

For arbejdstagere er Lilium meget attraktiv

Ifølge LinkedIn står Lilium bag smartphonebanken N26 på andenpladsen af ​​de tyske nystartede virksomheder, som anses for at være særligt attraktive. De, der er hjemme inden for ingeniørarbejde, informationsteknologi eller rumfart, der passer ind i Matlab eller i fremstillingen, kunne være helt rigtige, ifølge jobnet. Indtil videre arbejder mere end 300 mennesker på den storslåede vision om en “verden, hvor enhver kan flyve, hvor de vil, når de vil,” som webstedet siger.

Bæredygtig og emissionsfri

Og det uden at skade miljøet, selv så tæt som det for nylig ganske ubestridelige rejse med fly. Ifølge hans egen erklæring har Lilium sat sig som mål at blive 100 procent CO2-neutral med sine altelektriske lufttaxier uden driftsemissioner. “I betragtning af miljøets tilstand ville alt andet være uansvarligt.”

Grundlæggerne er studiekammerater

Hovederne bag opstarten fra Oberpfaffenhofen nær München er de fire stiftere Daniel Wiegand, Sebastian Born, Patrick Nathen og Matthias Meiner, som alle mødtes under deres studier på München tekniske universitet. Administrerende direktør Daniel Wiegand har en kandidatgrad i rumfart, chefen for mekaniske systemer og verifikation er Sebastian Born, der allerede ved syv års alder vidste, at han ønsker at blive ingeniør, og Lilium for udvikling og design er ansvarlig. Patrick Nathen har samme studiegrad som Daniel Wiegand og arbejder nu som VP Product. Matthias Meiner, ansvarlig for chefen for flykontrol, er ansvarlig for at sikre, at Lilium Jet kan flyve autonomt. Alle fire arbejder ikke kun mod tiden, men også mod konkurrencen.

Konkurrencen er stor

Airbus City Airbus, udstyret med fire rotorer og fire sæder, afsluttede også en testflyvning i maj 2019, men med en tophastighed på 120 km / t er den forholdsvis langsom og har kun en rækkevidde på 50 kilometer. Boeing har også allerede afsluttet en testflyvning med en autonomt flyvende flytaxi, med hvilken afstande op til 80 kilometer skal dækkes.

Opstarten Volocopter fra Karlsruhe har allerede testet sin taxa med samme navn i Dubai i 2017 og for nylig i Stuttgart – uden passagerer og kontrolleret af en pilot på jorden. Det vil tage et par år mere, før Volocopter får godkendelse til kommerciel drift.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *