Cherrydeck: Find kreative sind på Instagram

LEAD: Hvordan kom du på ideen til din opstart?

Philipp Baumgaertel: Cherrydeck blev skabt ud fra et personligt behov. Tidligere har jeg været på udkig efter nye annoncer til en række emner, og har altid været ked af, at Instagram ikke kan være en slags klog. Det er faktisk et førsteklasses porteføljeværktøj. Frustrationen gik så langt, at vi byggede en prototype. Derefter fik han et godt svar, så vi fortsatte med at forfølge emnet.

For hvem er Cherrydeck hovedsageligt beregnet?

Det skal primært hjælpe kreative mennesker og mennesker, der arbejder med kreative mennesker. Når det sidder på Instagram, appellerer det automatisk til visuelt drevne annoncer, såsom fotografer, modeller, filmskabere eller illustratører. Selvom vi endnu ikke repræsenterer alle industrier på Cherrydeck, bør platformen være et internationalt samlingspunkt for scenen. 85 procent af vores brugere er ikke fra Tyskland.

“I begyndelsen var der den klassiske skepsis, især i Tyskland.”
Philipp Baumgaertel

Så det er kun 15 procent – hvorfor så få tyskere?

udstilling

Jeg vil sige, at vi er meget stærke i Tyskland. Men: Vi har været på engelsk fra begyndelsen. Vi ønsker at implementere en global idé, så du skal også være global. Vores internationale team skaber ting, så de automatisk er ubegrænsede.

Cherrydeck Philipp Baumgaertel
Philipp Baumgaertel / Cherrydeck

Hvad var de største udfordringer?

Finansiering og “Lav et godt team” er altid udfordringer. Hvis du har det, kan du overvinde enhver forhindring. At finde mit team betragter jeg som min største præstation for vores firma. De få mennesker, der arbejder for os, er ekstremt villige til at lære, ambitiøse, forstå brugerne og tænke internationalt. Kun to ud af otte har et tysk pas. Uden dem ville jeg håbløst mislykkes.

Hvilke reaktioner fra fotografiverden eksisterede?

I begyndelsen var der den klassiske skepsis, især i Tyskland. “Du kan ikke finde rigtige fotografer på Instagram” eller “Du er for lille,” for eksempel. Men der var også mange mennesker, der engagerede sig – især internationalt og i vores netværk. Virksomheder kan lide vores service, fordi de sparer en masse tid, og vi har virkelig gode mennesker på vores platform.

Også interessant: Instagram: at finde nye målgrupper med en grafisk roman

Hvordan udvikler opstarten sig?

Interessant nok vokser vi støt måned efter måned. Faktisk har jeg altid været i nystartede virksomheder eller har stiftet allerede på universitetet. Jeg har allerede en konkurs bag mig, jeg kender startlivet fra forskellige perspektiver.

At ting fungerer planmæssigt er en underlig følelse for mig. I midten af ​​2020 ønsker vi at have en halv million brugere og grundlæggende tilpasse vores forretning til global succes. Så vil vi slå den rigtige vej op. Til dette vil vi nu oprette en ny finansieringsrunde, hvis del allerede er dækket.

Har du direkte kontakt med Instagram?

Ja, vi bruger den officielle Instagram API, som er en teknisk grænseflade. Vi kender også folk der og er i regelmæssig udveksling. Vi er heldige, at kontoret er lige rundt om hjørnet. Jeg er også venner med to fyre der, så vi har en kort ledelse. Det er stadig en udfordring at arbejde med Instagram, fordi ting ofte ændrer sig. Men vi føler os alle på den måde.

I december 2017 sagde du, at Cherrydeck var “helt gratis for begge sider.” Hvordan finansierer du nu?

Der er allerede et betalt medlemskab for annoncer, og i år begynder vi også betalt medlemskab for virksomheder.

Er der et minimumskrav til, at fotograferne kommer til dig?

Ja: 99 følgere og 9 billeder på Instagram, så vi kan udelukke falske konti. Ellers skal enhver bruger gennemgå en screeningsproces. De valgte fotografers stilarter er forskellige, da hvert selskab har forskellige målgrupper. For at sikre kvaliteten har vi også en udbudsproces, som du kan anmode om. Der ser vi meget omhyggeligt på folket, baseret på kriterier fra kundeindlægene.

Også interessant: “Instagram er blevet mere kommerciel”

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *