Hvad sker der … Cloud indfødt arkitekt?

Position: Cloud Native Architect

Navn: Adrian East

Alder: 38

Uddannelse: Dipl. Computerforsker (FH)

Virksomhed: Publicis Sapient

Hvad laver du?

Jeg har arbejdet i syv år hos Publicis Sapient, som rådgiver virksomheder om digital forretningstransformation. Et meget spændende emne, da flere og flere virksomheder er klar over, at denne transformation betyder mere end digitalisering af processer og introduktion af nye platforme. Det handler om at udvikle hele virksomheden – fra organisation til kultur.

Mit specifikke job hos Publicis Sapient er at strategisk rådgive virksomheder i denne transformation og at udvikle og implementere løsninger og prototyper til dem – alt baseret på moderne teknologibyggesten og skybaserede tjenester.

Denne nye form for udvikling kræver en nytænkning af teamsammensætning samt valg af værktøjer og metoder. Først da er det muligt at levere løsninger hurtigt og ideelt automatiseret. Dette er især vigtigt, når det drejer sig om opskalering af nye systemer og processer under live-produktion eller til rettidig udrulning af justeringer – for eksempel inden for kvalitetssikring.

Med min know-how tilbyder jeg vores kunder ny teknologisk frihed gennem cloud-native løsninger. Disse inkluderer softwarens uafhængighed fra infrastrukturen og operativsystemet samt frigivelser af funktionskomponenter.

udstilling

Jeg hjælper dem også med at opbygge de skytjenester, der bedst passer til deres forretningsbehov og udfordringer. På denne måde hjælper cloud native arkitekter med at skabe mere fleksibilitet og uafhængighed fra faste servere og dyre virksomhedsdatacentre.

Hvordan kom du til denne opgave?

Min vej til dette job var krum: Efter en seks-måneders praktik i et reklamebureau indså jeg hurtigt, at den tekniske implementering og logik af websteder er sjovere end det rene designaspekt. Det var poenget for mig, da jeg besluttede at studere medie-datalogi i Furtwangen.

Fra da af formede emnet på nettet også hele mit liv – inden for og uden for mine studier. Umiddelbart efter at have afsluttet mine studier startede jeg derefter i München som en full-stack-udvikler til desktop og mobile webapplikationer, før jeg skiftede til Publicis Sapient i Köln som back-end-udvikler fem år senere.

Siden da har en ny verden åbnet for mig – bestående af tværfaglige og interkulturelle teams, smidig udvikling og arbejdsmetoder samt tværnationale projektudrullinger. Efterhånden som mine projekter, klienter og ansvar blev større med tiden voksede jeg fra et teammedlem til en lederudvikler med personaleansvar.

Hvilken funktion hjælper dig mest i din hverdag? Hvorfor?

Det er let: min praktiske holdning. Jeg har aldrig stoppet med at udvikle projekter selv. Især i mit job, hvor næsten hver dag ændrer noget og arbejder med nye teknologier, er det vigtigt at prøve selv, reflektere og tilpasse sig.

Fremstillingen er i forgrunden. Ambitionen om at nærme sig projekter bedre, anderledes eller bare næste gang. Sådanne rapporter skal altid deles på tværs af virksomheden.

Hvad er den vigtigste opgave i dit job?

Hver gang jeg synes det er spændende at se, hvordan en idé modnes til et konkret slutprodukt. Dette er en smuk proces og for mig en meget opfyldende følelse. Det mest sjove er, når produktet bruges i hverdagen, og du får direkte brugerfeedback – også fra venner og familie.

En anden vigtig faktor for mig er helt klart erhvervskulturen. Der er en målrettet, professionel, men alligevel åben arbejdsatmosfære. De mange forskellige karakterer og baggrunde, der mødes, byder på mange nye indsigter og perspektiver.

Og ikke at glemme, masser af variation og sjov: Det sker en gang før, at en skrigende gruppe “voksne” mennesker løber rundt om et ping-pong-bord i den tidlige eftermiddag. På dette tidspunkt en stor ked af naboerne i gården.

Beskriv så klart som muligt et projekt, der især har imponeret dig

Mit absolutte favoritprojekt i de senere år var udviklingen af ​​et digitalt, optimeret til mobile enheder, der booker rute til et tysk flyselskab. Det særlige ved dette projekt var, at udviklingen fandt sted tværnationalt i Tyskland og i Indien.

Holdet var således ikke kun tværfagligt, men også interkulturelt. Dette diversificerede samarbejde er ikke kun en udfordring, men også en stor fordel ved vores virksomhed, der bringer nye oplevelser, mad til tanker og perspektiver hver dag.

Mit job er uundværligt, fordi …

… uden nogen teknisk strategi og implementering, vil enhver kreativ forretningsidé, også den bedste, kun finde sted på papir.

Hvis du ikke var Cloud Native Architect, hvad ville du være?

Gartner. At jeg nogensinde ville udvikle en grøn tommelfinger til planter, ville jeg sandsynligvis aldrig engang troet muligt. Dog ville jeg helt sikkert have en begivenhed og skybaseret irrigation / slukningssystem med droner i aktion.

Også interessant: Hvad gør en … Instruktionsdesigner?

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter linjen, Alexa sekretæren. Den digitale verden er længe siden blevet en med den virkelige verden. Men alle ønsker ikke at tro på virkeligheden. Hvor bevidst bevæger du dig i netværkslivet?

Gør testen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *