Meshing gør det

Hvis du har en dårlig Wi-Fi-forbindelse, behøver du ikke ty til de dyreste udvidelsesmuligheder. En mulig løsning på problemet leveres af repeatere: små enheder, der kommer ind i stikket i rum længere væk fra routeren og forstærker routersignalet der. Imidlertid er avanceret teknologi såkaldte mesh-systemer. Hele satellitsystemer udvider konventionelle routere. Disse distribueres i lejligheden, giver et stabilt WLAN og gør visuelt ofte meget.

LEAD introducerer fem gode mesh-systemer (alle internetpriser pr. 12.7.2018).

Ubiquiti AmpliFi Home WiFi System AFi-HD

Som med repeatere nævnt ovenfor, er de to mesh-punkter inkluderet her tilsluttet for at øge Wi-Fi-signalet. Systemets hjerte, AmpliFi Router, er tilsluttet internettet via Ethernet-kabel og konfigureret via appen. Med det højtydende system er den maksimale datagennemstrømning en heftig 5,25 GB pr. Sekund, og routeren understøtter den nyeste 802.11ac-teknologi. Inspireret af Nest-termostaterne og Apples G4 Cube ser looket elegant og diskret ud på samme tid. Den aktuelle hastighed vises på displayet, bunden lyser. I det grundlæggende udstyr koster AmpliFi ca. 315 euro. Individuelle moduler såsom routere eller mesh-point kan købes fra omkring € 100.

udstilling

Ubiquiti Ampli Fi
(Foto: Ubiquiti)

Linksys Velop

Udbyderen Linksys tilbyder to WLAN-mesh-systemer: det velprøvde Velop Tri Band AC4400 for omkring 260 euro og det nye, billigere dobbeltbåndssystem Velop AC2400 til omkring 180 euro. Begge modeller er afhængige af Wi-Fi med 2,4 GHz og 5 GHz frekvenser, men Tri-Band-systemet tilbyder to 5 GHz-bånd, det dobbelte bånd kun et 2,4 og et 5 GHz-bånd. Systemerne er kompatible med hinanden og består hver af blokke, der optisk passer mange steder i hjemmets neutrale. Afhængig af dine behov kan Velop enten forbindes trådløst til netværket eller tilsluttes via LAN-kabel og opsættes med den gratis app. Der er Alexa support og automatiserede softwareopdateringer til opdatering og sikkerhed.

Linksys Velop
(Foto: Linksys)

Google Wifi

Tre af de kompakte mini-routere, såkaldte noder, kan levere et helt hus med optimalt WLAN. Dobbeltbåndsområdet 2,4 GHz og 5 GHz opnår op til 58 Mbps og scorer meget godt i mange test. Det giver mening at distribuere knudepunkterne over et stort område. Den første hører kun til stikket og forbindes derefter via LAN-kablet til routeren. Derefter er de andre noder forbundet til elektricitet på deres placering. Alternativt kan to enheder med Gigabit Ethernet forbindes til hver af de enkelte noder. Det første adgangspunkt har en WAN-port, den anden er LAN-porte. Systemet er opsat via den gratis Google Wifi-app, der konstant opdateres. Valgfrit kan en gæstens WLAN og en familie-WLAN også oprettes. Designet ser rummeligt ud: cirkulært og med en blå LED-ring rundt om midten. En Google Wifi koster cirka 125 euro, en pakke på to ca. 220 euro, den tredobbelte pakke ca. 315 euro.

Google Wifi
(Foto: Google)

Netgear Orbi AC3000 tri-band mesh wifi-system

Dette lige så magtfulde, prisvindende system lover en Wi-Fi-dækning op til 350 kvadratmeter. Til det to-sæt inklusive en router og en satellit er nødvendigt for 385 euro. Det er opsat via den gratis Orbi-app eller producentens websted. Tri-båndssystemet forbinder derefter automatisk endeenhederne med det stærkeste signal. Ud over 4K-streaming og spil er en multi-enhedsstyring mulig, dvs. samtidig transmission af data via MU-MIMO til flere enheder. Telekom Entertain TV understøttes stadig ikke, men mesh-systemet er kompatibelt med Alexa. Det skal også bemærkes på det formige halv-ovale design med blåt LED-lys i toppen.

Netgear Orbi
(Foto: Netgear)

devolo GigaGate WLAN Starter Kit

Mesh-systemet består af en basisstation og en satellit. Førstnævnte er forbundet til den konventionelle router, satellitten er placeret i et mere fjernt rum og forbindes til basen. Kvanteteknologien 4 × 4 fungerer på 5 GHz-bånd. Gennemstrømningshastigheden er anstændig, men nåede sjældent de lovede op til 2 Gbit / s i test. Signalerne kommer enten trådløst som et ekstra WLAN-adgangspunkt eller via højhastighedsgigabit-port, hvoraf fire er installeret til distribution. Lysindikatorer angiver hver forbindelsesstatus. For pålidelig sikkerhed er enhederne krypteret med AES-teknologi. Uheldigvis efterlader udseendet noget at ønske: De sorte plastblokke virker kraftige, vi vil gerne have mindre plast – og de er støvmagneter. Startsættet koster omkring 200 euro.

Devolo Gigagate
(Foto: Devolo)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *