Google: På den gode ART

Søgemaskigiganter Google opfatter de fleste brugere kun som kollektive reklamemaskiner, der sporer brugere døgnet rundt og kærtegner med personlig reklame på Internettet. Men data-blæksprutte kan også være anderledes. I februar 2011 lancerede det Californien-baserede selskab sit Google Arts & Culture-projekt.

Platformen er stadig ukendt for mange internet-surfere. Kunst og kultur formidles her til den gode KUNST: Her kan du næsten besøge de store museer og udstillinger gratis fra din egen sofa. Og for Google temmelig usædvanligt uden registrering.

Google Arts Culture 1
(Billede: Google Arts & Culture)

110 partnere over hele verden for “once in a try”

I øjeblikket anbefales Google virtuelt museum især: Tjenesten er blevet udvidet med andet gratis indhold igen. Indtil videre kunne appen opdage kunstværker og kulturelle resultater. I øjeblikket er databasen udvidet: Den inkluderer nu også “store opdagelser og opfindelser af menneskeheden”, som kan ses i høj opløsning og i detaljer. Til dette formål har den amerikanske gruppe slået sig sammen med 110 partnere fra hele verden. Disse inkluderer store institutioner som det amerikanske rumfartsbureau NASA og det europæiske nukleare forskningscenter CERN i Genève, Schweiz.

udstilling

“Once once a try” er den virtuelle udstilling med store opfindelser. Det er tilgængeligt på Internettet og i Arts & Culture Free-appen (til iOS og Android).

Du er måske også interesseret i dette: Google: Komponering af musik med kunstig intelligens

Prøv foto 2 gang
(Billede: Google Arts & Culture)

Den nye frie kultur

Google leverer mere end 400 interaktive historier gratis. Den nye gratis kultur præsenteres overdådigt med mere end 200.000 tegninger, artefakter og videoer. Også med 14 tyske partnere. Det tyske museum, det tyske teknologimuseum og de tre huse til Museum Foundation Post and Telecommunications er repræsenteret, blandt andet er der i alt 43 kuraterede udstillinger.

Særligt spektakulær er AR-synet på menneskets historie. Gennem programmet “Big Bang AR” leder den velkendte skuespillerinde Tilda Swinton, hvor big bang kan genopleves i augmented reality view. “Big Bang AR” -appen er også tilgængelig som en ekstra app til download til iOS og Android.

Google Arts Culture 2
(Billede: Google Arts & Culture)

Men udstillingen af ​​opfindelserne tydeliggør også ganske vanvittige ting i hverdagen: Hvem opfandt tandbørsten, hvem toiletter? Og hvorfor skulle cheeseburgeren næsten ikke have eksisteret? Du finder også cykelens historie og et bidrag, der viser, hvordan teknologi og kommunikation har ændret sig gennem århundreder.

Du er måske også interesseret i dette: Når digital kunst bliver ubegrænset oplevelse

Verdensomspændende kunst- og kulturguide

Men det er ikke kun at gennemgå videnleksikonet “Once once a try”, der er et besøg værd. Med Google Arts & Culture-appen har du altid en mobil verdensomspændende kunst- og kulturguide på farten. Billeddata fra over 1000 museer og institutioner kan ses – fra næsten alle epoker og regioner over hele verden.

Samlet dagligt

Google sammenstiller den enorme indsamling af data fra kunst, kultur og videnskab endnu mere hver dag: F.eks. Når Arts & Culture-applikationen genstartes, viser den dagligt andre kunstnere, kunstbevægelser eller interessante genrer og steder. En kalender viser historiske begivenheder såsom død og fødselsdage. Ture med historiske steder og historiske begivenheder afslutter udvalget af virtuelle ture.

Hvis du har specifikke ønsker, finder du udstillinger eller personer i tekst og billeder om den magtfulde søgning på tysk. Alene kan 127.000 visninger af NASA overvejes. Og hvem vil opdage steder med verdensarv hjemmefra, set via Google Cardboard eller StreetView 360-graders højopløsning.

  • Google Arts Culture Vis søgning efter termin Mars
    (Billeder: Google Arts & Culture)
  • New Planet Af Konstantin Yuon 1921 Science Museum Uk
  • Once Upon A Try

Oprettet som et hobbyprojekt på Google Office

Resultatet er Google Arts & Culture som et sideprojekt af Google-medarbejdere. Virksomhedens politik var at bruge 20 procent af sin arbejdstid til sine egne projekter. Så kunstinteresserede Google-medarbejdere skabte den første version på halvandet år. Projektet er inspireret af Google Earth. Der var 14 kunstværker fra Madrid Prado Museum i høj opløsningsform at se. Tilsyneladende glædede det nogle Google-ansatte så meget, at de gjorde dette lille kunstprojekt til en større virtuel udstilling.

Og denne udvidelse er endnu ikke forbi. Projektet, hvor omkring 1800 kulturorganisationer fra mere end 80 lande deltager, udvides konstant. I øjeblikket er der 200.000 kunstværker, over 6 millioner fotos, videoer, manuskripter og andre dokumenter klar til visning. Dette vil være en lang museumsport på din sofa …

Du er måske også interesseret i dette: Skatten for digital kunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *