Hvad betyder … en VC-associeret?

Navn: David Fischer

Alder: 25

Position: VC Associate

Uddannelse: Bachelor Business Administration & Management, WHU – Otto Beisheim School of Management, Vallendar

Virksomhed: Acton Capital

Hvad laver du?

Hos Acton leder jeg efter spændende, unge virksomheder inden for B2C-sektoren. Som VC investerer vi udelukkende i digitale forretningsmodeller, der bringer reel kundeværdi og arbejder bæredygtigt. For at gøre dette analyserer jeg opstartstendenser og nye markeder for deres langsigtede vækstmuligheder. Hvis en start-up er en investering for Acton, er jeg involveret i due diligence. Når en aftale er indgået, støtter jeg aktivt det nye porteføljeselskab som Board Observer.

Hvordan kom du til denne opgave?

Jeg har altid været interesseret i hele økosystemet omkring opstart. Som VC-analytiker hos Acton blev jeg imidlertid gladere. Gennem mit universitet kom jeg først som praktikant under mine studier med Koio, en ung DTC-sneaker label fra New York. Efter min bachelorgrad havde jeg faktisk ledt efter en måde at få erfaring inden for VC-sektoren.

I en samtale med Jan, en af ​​Actons grundlæggende partnere, fortalte jeg ham om Koio og deres digitale tilgang. Jan var begejstret for forretningsmodellen og mødte grundlæggerne i New York. I sidste ende blev Koio en ny Acton-investering, jeg havde hentet min første aftale og også et job som analytiker i lommen.

udstilling

Beskriv et projekt, der virkelig imponerede dig

Jeg synes området Direkte til Forbruger er særligt spændende. Så unge mærker har mulighed for at få den etablerede handel op, kunden har flere valgmuligheder og et bedre, fordi mere individualiseret produkt. Mens D2C-mærker kan udnytte Amazon og Google til mere rækkevidde og hurtigere vækst, er de ikke mere afhængige, som de plejede at være.

Hvilken funktion hjælper dig mest i din hverdag? Hvorfor?

Jeg har altid været interesseret i de nyeste trends – tidligere på college for “hot shit” fra USA og under kedelige foredrag var opstart af nyhedslæsning min favorit tidsfordriv.

På grund af min begejstring for et nyt emne kommer jeg bestemt også i kontakt med de egnede grundlæggere. Men mest af alt hjælper min åbne Kölsche Art mig med at opleve baggrunden for en opstart under en personlig udveksling. Og selvfølgelig min ambition.

logo

Find dit top job!

LEAD-jobmarkedet er jobmarkedet for marketing, reklame, salg og medier. Her søges og fundes marketingbaserede talenter. Uanset om marketing manager i branchen eller konsulent med sociale medier med et trendy agentur – på LEAD jobmarkedet finder du den rigtige position for din fremtid.

Klik ind

Hvad er det vigtigste for dig ved dit job?

Acton er ekstremt selektiv i sit valg af investeringer og meget grundig i due diligence. Dette betyder, at jeg bliver involveret i analysen i overensstemmelse hermed dybt ind i de respektive emner og får en temmelig god indsigt i grundlæggernes tankegang. Derudover er mit job altid varieret, fordi det hver gang er helt forskellige forretningsmodeller, produkter og markeder.

Mit job er uundværligt, fordi …

Mit job er bestemt ikke uundværlig. Men det er vigtigt at drive digitale tendenser. Som VC understøtter vi unge teams med succes at implementere deres ideer på markedet på lang sigt.

Dette gavner ikke kun virksomhederne selv, men også brugerne. Sådan bidrager vi til et fungerende opstart-økosystem.

Hvis du ikke var VC, hvad ville du være?

Så måske i dag ville jeg tærske professionel håndbold gennem hallene i denne nation.

Også interessant: Hvad betyder … en Global Partnership Manager Google Assistant?

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *