Forlad Vegas! Berlin har det bedre show

De ældre mennesker er stadig for unge til at huske: Da “Great German Radio Exhibition” startede i 1924 i en enkelt hall på Berlin Exhibition Center, var rørmodtagere den sidste dille. Og det var ikke nogen udstilling. I årenes løb blev der præsenteret flere verdensnyheder på denne messe: 1935 den første båndoptager, 1939 den såkaldte Volksfernseher, 1967 PAL-systemet til farve-tv, 1971 den første videooptager, 1977 Videotext, 1981 Compact Disc (da ingen vidste ordet Streaming), 1985 HD TV, 2001 de første mobiltelefoner.

 • 1930 Mam 235459 156644 De 2 Web
  1930: Albert Einstein åbner IFA. Den verdensberømte fysiker taler ved åbningen af ​​det 7. store tyske radioshow og Phono Show, hvor en første “tv-demonstrationsmodtager” bliver præsenteret – et år før starten af ​​den første tv-udsendelse i Tyskland (Foto: Bundesarchiv)
 • 1975 Mam 235467 84279 De 2 Web
  1975 GEC præsenterer sine nyeste produkter (Foto: IFA Berlin)
 • 1975 Mam 235468 84280 De Web
  1975: Imponerende indtryk fra hallen i Telefunken (Foto: IFA Berlin)
 • 1977 Mam 235421 84284 De Web
  1977: Det tyske føderale postkontor informerer om sit tekstprogram på skærmen i Hall 10 (Foto: IFA Berlin)
 • 1985 Mam 235430 84299 De Web
  1985: Videotekst med FB 280-fjernbetjeningen er i interessen for besøgende på Telefunken-standen (Foto: IFA Berlin)

Berlin var vært for radioudstillingen indtil 1939. Efter den anden verdenskrig blev de enige om en normalt to-årig rytme. Efter mellemstop, inklusive i Düsseldorf, Stuttgart og Frankfurt am Main, vendte udstillingen i 1971 permanent tilbage til Berlin. Siden 2005 finder IFA sted igen hvert år. Og siden 2005 kaldes det også kun IFA, og ikke længere “International Radio Exhibition”.

94 år efter grundlæggelsen – kort før starten på næste fredag ​​- betragtes messen som et vigtigt hotspot i branchen og en magnet for offentligheden. 1805 udstillere og 253.000 besøgende sidste år er et klart signal. På et udstillingsareal på næsten 160.000 kvadratmeter er der planer om, at rekorder brydes igen i år. Besøgende fra mere end 100 lande forventes i 2018: Ud over CES (Consumer Electronics Show) i Las Vegas er IFA inden for forbrugerelektronik førende for trends og nye produkter.


udstilling

CES og IFA kommer ud af vejen. Mens IFA faktisk altid kører sidst i august / begyndelsen af ​​september, vælger arrangørerne i Las Vegas normalt januar. CES starter i Las Vegas Convention Center den 8. januar 2019 og slutter den 12. januar. Mottoet ligner dog begge begivenheder: CES ser sig selv som “Den globale fase af innovation”, IFA som “Global Innovation Show”.

Showet starter fredag ​​i Berlin – den vigtigste information:

Åbningstider: 10.00 til 18.00 dagligt

Billetpriser: Enkeltbillet € 17,50, indrømmelser € 13, studerende billet € 9, familiebillet til to voksne med op til tre børn under 18 år sammen € 36.

IFA søgemaskine Du er ikke sikker på, om den producent, du er interesseret i, også er på IFA på stedet? Med det “virtuelle markedsplads” tilbyder IFA en søgning, med hvilke produkter, udstillere, men også kategorier som Digital Health, Start-ups, Smart Home, Multiroom, Wearables, Augmented Reality, TV, Virtual Reality og Smartphone kan findes ,

Terræn Tracking:Her finder du halloversigten.

Netværk: IFA har oprettet sit eget netværksværktøj, hvor du kan registrere og oprette en profil for hurtigere at finde de rigtige kontakter: – Du kan se alle profiler, der allerede er oprettet her.

Vigtige begivenheder inden for IFA: I sommerhaven er der live-koncerter, blandt andet med James Blunt, Till Brönner, Olli Schulz, Wanda og Clueso. Ekstra billetter skal købes til koncerterne, men disse er også gyldige som en IFA-dagsbillet. Så et besøg på messen kan kombineres med en koncert. Som en del af Telekom Street Gigs den 1. september giver Fantastic Four deres første koncert på Kraftwerk Berlin, som sendes live i 3D og 360 GRad med VR180.

Ekstra arrangement for teenagere og studerende: I Young IFA WG – Hall 15.2 – samles aktiviteter og workshops

Konkurrence: 30 udstillere har givet priser ud. Hvis du er i Berlin, skal du kun bekræfte deltagelse i lodtrækningen med et afkrydsningsfelt på billetten.

Og hvis du ikke kan komme til Berlin i år, vil LEAD informere dig detaljeret i de kommende dage om de mest interessante nye produkter og trends.

Måske fungerer det senest på årsdagen med et IFA-besøg. Kursen er allerede indstillet af operatørerne. IFA blomstrer, og det er derfor, de ansvarlige ikke behøver at bekymre sig om fremtiden. På 100-årsdagen i 2024 tager arrangørerne store skridt. Først i sommer blev kontrakten med Berliner Messegesellschaft forlænget indtil 2023. Efter dette kan IFA-operatørerne stadig vælge en forlængelse på et år. 2024 fejres i Berlin.

I en hurtig teknologi-tidsalder: Det smarte Smart Home-produkt fra 2018 ved 100-års jubilæum kan se ud som en rørmodtager fra 1924.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *