Dette er de 10 bedste gadgets til bilen i 2019

Sådant tilbehør giver køreglæde, komfort og sikkerhed under kørslen. Og selvom nuværende køretøjer har mange af funktionerne såsom stemmestyring eller dæktrykstyring installeret fra fabrikken, kan de være relativt lette at eftermontere i ældre modeller. LEAD introducerer de ti bedste 2019-gadgets til 2019.

Huawei CarFi Mobile – internetadgang til cigarettænderen (140 Euro)

1 Huawei Car Fi Mobile
Ét hotspot, op til ti enheder – det er sådan Huawei-bil WLAN fungerer (Foto: Huawei)

“Hvornår er vi der?” og “Jeg er sulten”. At være i bilen med hele familien kan anstrenge dine nerver. Spillekonsoller som Nintendo Switch samt smartphones og tablets kan hjælpe med at modvirke kedsomheden hos små (og store) kørere. Huaweis mobile hotspot, der giver et Wi-Fi-netværk for hele bilen, giver op til ti enheder adgang til Internettet samtidig. CarFi Mobile er især praktisk, fordi den ikke har brug for et batteri, men drives af 12-volts cigarettænderen. Inde inde er der et mikro-SIM-kort til online adgang.

Hudway Glass – smartphone HUD (65 Euro)

2 Hudway-glas
Enkelt, men effektivt – Hudway Glass spejler smartphone-billedet på et glas (foto: Hudway)

Head-up-skærme (HUD) er praktiske, praktiske – og dyre. Som ekstraudstyr koster de ofte 1.000 euro og mere. De kaster vigtige oplysninger såsom hastighed og navigationsinstruktioner på en plastikplade i førerens synsfelt eller direkte til forruden. Det skal give mindre distraktion end at se ned på instrumentbrættet. En sådan HUD kan også eftermonteres – ikke helt i standardudstyrets kvalitet, men stadig nyttigt. Der er relativt komplicerede løsninger, der henter dataene på bilens diagnostiske stik. Enklere, men overraskende godt, fungerer Hudway Glass, der spejler billedet af smartphoneskærmen på en disk.

Anchor Roav Viva – Alexa som co-driver (50 Euro)

3 ankre Roav Viva
Alexa er nu også i bilen – med opladeren fra Anker (Foto: Anker)

Ved første øjekast ser smartphone-tilbehøret fra den kinesiske producent med det tyske navn ud som en normal USB-oplader til cigarettænderen med to porte. Ved det andet blik er der mere bag det. Fordi stikket opretter forbindelse via Bluetooth med telefonen, sætter Amazon-assistent Alexa på passagersædet. Ved stemmekommando findes på Android-telefoner eller iPhones, der er i en bilmontering, alle tænkelige Alexa-kommandoer tilgængelige, fra navigation til telefonopkald til afspilning af musik. Og dem, der mistroer den nysgerrige Alexa, slukker for de to integrerede mikrofoner med et tryk på en knap.

Handpresso-bil – den rullende espressomaskine (140 Euro)

4 Handpresso
Kaffe til kørsel – med den første espressomaskine til bilen (Foto: Handpresso)

Riktigt – espressoen smager bedst på vej til Italien lige efter Brenner-passet, ved hvilestoppet nær Sterzing i Sydtyrol. Ikke helt som italiensk, og med lidt mindre crema, brygger Handpresso-bilen espresso op. Men selv mini-espressomaskinen til cigarettænderen giver fremragende kaffe med et tryk på 16 bar inden for to minutter og giver chaufførerne en frisk dosis koffein. Der er flere modeller til “Kaffe til kørsel”, inklusive en selvpumpemulighed til 90 euro og Handpresso Auto kapsel til Nespresso kapsler til 195 euro. Miljøvenlig er standardmodellen til 140 euro, der fungerer med papirmasseunderlag eller selvmalet kaffe.

Lescars dæktrykmåler – mere sikkerhed via sensor (85 Euro)

5 dæktrykmåler i Lescars
Tryk, altid pres – Alt-Titan Oliver Kahn ville være begejstret med dæktrykovervågningssystemet (Foto: Lescars)

Selv i dag sker det, at et dæk brister, hvilket kan føre til enormt farlige ulykker. Derfor har et kontrolsystem til dæktrykket til nye biler været obligatorisk i flere år. For ældre køretøjer kan dette plus eftermonteres i sikkerhed. Lescars dæktrykmåler fungerer med fire sensorer, der er skruet fast på ventilerne som hætter og med et Bluetooth-stik til cigarettænderen. Han viser på en lille skærm dæktrykket – og slår advarsel i tilfælde af afvigelsesalarm. 12 volt forbindelsen er ikke blokeret. For som en bonus tilbyder stikket en USB-stik som en mobiltelefonoplader.

TomTom Curfer – billægen (45 Euro)

6 Tom Tom Curfer
TomTom Curfer leverer utallige data til din mobiltelefon – men vær venlig ikke under kørslen! (Foto: TomTom)

Under Auto-Nerds er læsning af køretøjsdata via den diagnostiske grænseflade (OBD II) et enormt problem. Et lille stik, der allerede er tilgængeligt i kinesisk produktion for ca. 15 euro, er tilsluttet OBD II-stikket, som allerede har monteret hver nye bil siden 2001 (benzinmotor) og siden 2004 (diesel). Med en smartphone-app kan chauffører derefter overvåge brændstofforbruget eller bruge telefonen som et speedometer, men også aflæse vand- og olietemperaturer, drejningsmoment, acceleration og meget mere. Meget mere sofistikeret end de fleste Kina-løsninger er TomTom Curfer, som findes på Ebay. Blandt andet distribuerer han noter og point til blid, energibesparende kørsel.

DuDuBell Dashcam – det digitale interiør spejl (120 Euro)

7 Du er Bell Dash Cam
Der Spiegel: DuDuBell Dashcam tilbyder mange funktioner og et optimalt HD-billede (Foto: DuDuBell)

Overvågningskameraer til biler, der filmer trafik omkring deres eget køretøj, er juridisk kontroversielle og delvis forbudt i udlandet. Men det skader ikke deres popularitet. Ud over utallige billige enheder har for nylig vist sig mere komfortable Dashcams som denne model af DuDuBell. Klemmet fast over det almindelige indvendige spejl har det en ti-tommer høj opløsnings berøringsskærm med HDR Plus-billede med høj kontrast. Og det kan tilsluttes et bagfrakamera for sikker parkering. DuDuBell optager videoer i 310-graders panoramaformat – også som en 24-timers parkeringsmedarbejder. Og integreret GPS registrerer nøjagtige hastigheds- og positionsdata i videoerne.

Philips GoPure Compact 100 AirMax – bedre luft i bilen (75 Euro)

8 Philips Go Pure Compact 100 Air Max
Du stinker det ikke mere: Luftrenser fra Philips får passagererne til at trække vejret (Foto: Philips)

På længere ture i bilen kan tyk luft sejre – enten atmosfærisk eller i den rigtige forstand af ordet, hvis lugt af mad og alt for menneskelig udånding giver et ubehageligt klima. Derimod den mobile luftrenser fra Philips, der neutraliserer lugt med et trelags filtersystem og fjerner op til 99 procent af de forurenende fine partikler som allergener, pollen, støv, bakterier og kemikalier. AirMax renser luften i bilen op til tre gange i timen, og i to effektniveauer kommer strømmen fra cigarettænderen. Så passagererne kan trække vejret frit igen – også efter en kebab som forsyninger.

Yaber 1200A Powerbank – ADAC til handskerummet (85 Euro)

9 Yaber 1200 En magtbank
Ingen grund, ingen problemer: Yabers magtbank lancerer stoppede biler (Foto: Yaber)

Power Bank – smartphone-brugere kender dette udtryk kun for godt. Små mobile batterier til at levere mobiltelefoner, hvor saften er ude, med frisk elektricitet. Dette princip fungerer også for bilen. Jump-start-boostere leverer så meget strøm, at de kan starte selv store biler med et tomt batteri flere gange i rækkefølge – ADAC god! Med Yaber 1200A er en spidsstrøm på 1.200 ampere nok til motorer op til 7,5 liter, hvilket betyder stort set enhver bil, der kører (eller står) på vores veje i dag. Elbanken er så lille, at den let passer ind i handskerummet. Og hvis nødvendigt oplader telefonen dig også.

Tile Mate – bilnøglesøgeren (25 Euro)

10 Flise Mate
Flise, klogt: Tile Mate er en smart løsning til at finde bilnøgler og mere (Foto: Tile)

Hvad er de bedste biltilbehør, hvis bilnøglen er forsvundet sporløst? For dem, der konstant er på farten, hjælper Tile Mate. Den globalt succesrige Bluetooth-tracker kan tilknyttes objekter, der ofte går tabt. Når bilnøglen, tasken eller brillekassen er blevet selvforsynende, bruges Tile-smartphone-appen – og udløser en ringetone, der lokaliserer den forkert placerede vare. For dette skal han dog være inden for Bluetooth-rækkevidde, så i maksimalt 30 meters afstand. Hvis bilnøglen mistes længere væk, kan andre Tile-ejere hjælpe, hvortil en søgeforespørgsel kan sendes via app. Ikke underligt at den amerikanske producent taler om det “største mistede ejendomskontor i verden”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *