App-økonomien vokser – det er de nye udviklinger

Hvem eller hvad er Hollywood? I dag er de rigtige blockbusters ikke længere film, men apps. Allerede i 2015 overhalede omsætningen i App Store indtægterne fra Hollywood på det amerikanske billetkontor, ifølge en undersøgelse fra Asymco. Ifølge prognoser vil Apple overhale den globale filmindustri i salg i år med App Store.

App Annies markedsundersøgere har bemærket, at der mellem april og juli 2018 var en anden rekord med globale app-downloads og forbrugerudgifter:

I alt 28,4 milliarder downloads blev lanceret i appbutikkerne hos Apple og Google – et højdepunkt siden eksistensen af ​​app-butikkerne. Apple fejrede tiårsdagen for sin App Store i juli, Google Play Store har eksisteret siden april 2009.

I Apples serviceafdeling udgør apps brorparten af ​​salget

Uafbrudt vækst: Rekordnedladninger mellem april og juli markerer en stigning på 15 procent sammenlignet med samme kvartal året før. Navnligst er antallet af 28,4 milliarder downloads relateret til nye downloads, ikke til installationer, der er blevet udløst, og ikke til appopdateringer.

udstilling

Konklusion af App Annie-analytikere: “Forbrugerne brugte flere penge på apps i andet kvartal end nogensinde før. De 18,5 milliarder dollars kombineret på iOS og Google Play betyder en vækstrate på mere end 20 procent år til år. ”

Branchen såvel som smartphone-markedet fordelt mellem Apple og Google eller Android OEMS kan også trykke af andre grunde på skuldrene. iOS-brugere bruger 100 millioner dollars på apps hver dag i 2018. Dette svarer til Googles salg af AdWords i 2012. Siden 2011 er Apple App Store-indtægterne også steget støt med omkring 5 milliarder dollars om året.

I Apples serviceafdeling udgør apps brorparten af ​​salget. Dette var 57 milliarder dollars i 2017 og ville blive betragtet som individuelt tilstrækkelige til optagelse på Fortune 100-listen.

Mange store virksomheder som Amazon og Uber tilbyder også gratis apps, der stadig genererer en enorm indkomst. Tilføjelse til denne indtægt forventer Asymcos markedsundersøgere at se $ 180 milliarder i samlet iOS-omsætning for 2017.

Inklusive hardware-salg i 2017 var omsætningen i iOS-kosmos således ca. 380 milliarder amerikanske dollars. Og i 2019 er denne værdi for første gang over en halv billion billioner dollars.

LEAD introducerer dig til den seneste udvikling.

1. Abonnementer kommer

Apples andel af appindtægterne er typisk 30 procent på salget og 15 procent på softwareabonnementer. Og abonnementerne stiger – Apple skubber denne tendens bag kulisserne.

Endelig drager ikke kun udviklere fordel af en stabil abonnementsomsætning, men også Apple, som derefter regelmæssigt kan registrere de 15 procent – meget lukrativt end engangskøb.

Flere og flere apps skifter nu til abonnementsmodellen, senest for eksempel appen “1-2-3 tankning”, der viser de billigste brændstofpriser dagligt og er meget populær i samfundet.

Ikke et isoleret tilfælde. Den magtfulde tekstredaktør Ulysses havde skiftet måneder siden til abonnementsvarianten, klassificeringerne faldt til 1 til 2 stjerner (af 5 stjerner), men forretningsmodellen forfølges. Ikke kun der. Ugens kalender, TextGrabber, Polarr – bare tre af mange populære apps, der er skiftet til abonnement.

Det var først i begyndelsen af ​​september, at Apple lavede en speciel video til udviklere for at give dem fordelene ved en abonnementsopgradering. Under videoen linkede Apple til en speciel side om abonnementer, der kan gennemføres via køb i appen.

Dette betyder, som Cupertino hævder, en konstant pengestrøm både for appudviklere såvel som for Apple selv. For at gøre implementeringen endnu mere velsmagende lovede Apple udviklerne efter et år i stedet for 70 procent 85 procent af salget.

2. Træn udvikleren gratis

Apple har skabt 1,3 millioner nye job i Europa med App Store. Apple’s udbetalinger til udviklere allerede i 2017 til 26,5 milliarder amerikanske dollars. De overskred allerede McDonald’s verdensomspændende salg.

Imponerende tal, som Apple toppede på sommerens keynote. Apple betaler flere og flere udviklere hvert år. Støtter endda egne udviklerakademier, hvor basics og yderligere grundlæggende elementer i appudvikling undervises.

Det startede i oktober 2016 i Napoli. Akademiet er et samarbejde mellem Apple og universitetet. I det første år kunne mere end 200 studerende fra Europa deltage gratis i det ni måneders semester. I mellemtiden er antallet udvidet til 400 studerende pr. Semester.

I år har Apple åbnet det tredje Developer Academy i Jakarta i Indonesien efter Napoli og Brasilien. Ved sommeren 2019 trænes der i øjeblikket ca. 1.000 studerende.

Der er endda en såkaldt “Enterprise Track” for 36 studerende. Den lærer komplet træning i livscyklus til en app “fra design gennem implementering til cloud-implementering, sikkerhed, fejlfinding og datalagring.”

Alle, der afslutter indgangsprøven på akademierne, får gratis iPhone og Mac samt gratis lektioner. Masterplanen bag det er klart: Veluddannede udviklere vil sikre Apples appindtægter i fremtiden.

3. Synligheden i App Store afhænger mere og mere af Apple

Frem for alt er de store udviklere smede som producenterne af Angry Birds (tidligere i dag kæmper Rovio for overlevelse), PUGB (Bluehole Studios), Fortnite (samarbejde med Epic Games og People Can Fly), Clash of Clans (Supercell) i salg fordel, er ikke længere en hemmelighed blandt udviklere. Det har altid været sådan og burde ikke ændre sig mere.

Dette er et problem, især for små, budgetbevidste indieudviklere: deres synlighed i App Store aftager – medmindre de er vist på Apple. Men dette privilegium kan kun tage et par heldige udviklere, hvis apps Apples egen App Store-redaktionelle varsel har.

Når en udvikler kontaktes af Apple, inviteres han ofte til udviklingssessioner i Berlin og andre byer over hele verden. Sådanne sessioner offentliggøres normalt ikke. I en lille gruppe motiverer Apple disse udviklere til deres videre arbejde.

Som en belønning vinkler normalt et stort banner af appen i butikken i en uge. Apple opretter derefter en liste over ToDos til udviklere, der beder dem om at sende dem kreative bannere (eller dem, der er bestilt af designere), og lover derefter at se, om appen er vist i butikken. Det er hvad de fleste udviklere håber på.

Men også her er erfaringerne, som udviklerne gør, meget forskellige. For nogle apps er det allerede en succes, hvis dit projekt lancerer 100 downloads. Overraskende nok er det nok i nogle kategorier til at nå Top 10 App Store-diagrammer. Men kun midlertidigt.

Store udviklerstudier har mere økonomisk baggrund og kan selvfølgelig gå til det næste spil- eller produktivitetsapp efter en flopp, mens den lille mislykkede indieudvikler prøver at betale sin leje til tiden i næste måned.

4. Små udviklere vil sandsynligvis blive efterladt snart

Med virkning fra 1. oktober vil chancen for store salg for mindre, mindre kendte udviklere være endnu mindre. Apple har besluttet at stoppe med at betale tilknyttede provisioner på blogs og websteder.

Dette er berettiget af det faktum, at den nye iOS App Store, der allerede blev introduceret med iOS 11, nu er udstyret af et stort team af eksperter, sit eget Apple-redaktion, med journalistisk indhold. Dette er ideer fra udviklere og deres apps gennem store interviews, disse er også kuraterede appsamlinger om et emne – med apps, der appellerer til Apples redaktører.

Og redaktørerne vælger altid en “dags app”. Med macOS Mojave, den nyeste version af operativsystemet til Mac, har Apple også introduceret en sådan redaktionel App Store i Mac App Store.

Opkald til handling 1200X1200 fører september

Fokuser på dig!

LEAD-udgaven 3/2018 bringer dig ind i fotografiens verden. Hvilken rolle de og deres digitale genbrug spiller i dag, og hvilke muligheder der er, lærer du i 3 spændende historier i magasinet. Men emner som e-sport, kunstig intelligens og marketingteknologier er også en del af det aktuelle emne.

Bestil nu

Med redaktionel behandling af Apple i iOS App Store og Mac App Store er det ifølge vicepræsident Phil Schiller ikke længere absolut nødvendigt at betale tilknyttede kommissioner til bloggere og operatører af et websted.

I årenes løb har de modtaget op til syv procent af indtægterne genereret af en app-download efter en rapport på webstedet. Ingen blogger kunne blive rige, men i mange tilfælde kunne serveromkostningerne betales for websteder, der rapporterer (uafhængigt) via apps og tester dem i detaljer.

Disse provisioner Apple er nu ikke længere villige til at betale. På den ene side ønsker Cupertino at reducere sine udgifter, på den anden side var det gennem årene bare de bloggere, der gjorde App Store stort med deres daglige og uafhængige dækning. Og selv små udviklere er flyttet ind i rampelyset.

Apple giver afkald på denne “magt” fra entusiastiske webstedsoperatører, hvis trinet ikke vendes på kort sigt – hvilket mange operatører håber på for ikke at skulle lukke. At placere betaling af tilknyttede kommissioner til apps rammer endda den store kendte gamingportal TouchArcade til kernen.

Operatørerne er desperat på udkig efter uger efter en ny finansieringsmulighed til deres site. Også tyske sider, som i de sidste år næsten alene med indkomst fra App-kommissioner berettigede deres eksistens, kunne blive berørt. Nogle udviklere har derfor allerede i sommeren 2018 den såkaldte Developer Union grundlagt, en udviklerunion.

På portals forside hedder det: “Kære Apple, vi mener, at folk, der skaber god software, skal kunne tjene penge på det.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *