Programmer til læring af digitalt sprog til medarbejdere

Digitalisering er længe ankommet i HR-sektoren. For at positionere sig på en fremtidsorienteret måde kræves nye færdigheder, som medarbejderne skal fortsætte deres uddannelse og træning. Disse inkluderer sprogfærdigheder. Stigende netværk sikrer, at de rumlige barrierer nedbrydes: virksomheder handler mere globalt. For medarbejdere åbner mange muligheder sig med stigende sprogpraksis.

Især unge mennesker kræver træning på jobbet, men de skal passe ind i deres digitale livsstil. Mens tidligere klassiske offline-seminarer eller traditionelle klasselokaler var tilstrækkelige til videreuddannelse, er tendensen i den moderne professionelle verden at integrere læringsformater direkte i arbejdsprocesser og dermed gøre dem mere effektive for virksomheder og ansatte.

Det er her digitale sprogindlæringssystemer kommer ind og lover mere effektive læringsmetoder med større medarbejders fleksibilitet. Hvordan lykkes det?

Uddannelse “på jobbet” er påkrævet

Hvis du ser på din egen arbejdserfaring, bliver det hurtigt klart, at mange har lært mest fra udfordrende situationer eller emner, der er blevet behandlet intenst. Sig: Faktisk nøjagtigt, når viden faktisk kunne anvendes direkte. Det er det samme med sprogindlæring. Hvis læringsprocessen er integreret flydende og naturligt i den daglige arbejdsrutine, kan medarbejderne omsætte det, de har lært, til praksis og internalisere det.

udstilling

Hvis for eksempel indkøbschefen skal føre forhandlinger i Frankrig på kort varsel, skal han trænes hurtigt og konkret. Dette lykkes med passende webinarer og en enkelt coaching. En indfødte højttaler udøver den gratis samtale med medarbejderen via videokonference, der simulerer forhandlingssituationen. Selv en gruppeundervisning i det virtuelle klasseværelse kan være en god træning, især hvis flere ansatte arbejder sammen om et emne eller rejser for erhvervslivet.

Du er måske også interesseret i dette: Fremtiden for branding af arbejdsgivere

Moderne formater letter indlæring

Læringsformaterne kan frit vælges i undervisning i digitalt sprog i henhold til dine behov og læringsmål. Fra blandet læring til augmented reality og spilbaseret læring til webinarer – nogle udbydere af sprogindlæring tilbyder en række muligheder.

Blended learning, for eksempel, træner indhold via et webinar og diskuterer og uddyber det derefter i individuel coaching eller gruppe coaching med en tutor. Augmented Realtiy udvider et ægte miljø med virtuelle elementer og digital information og appellerer til flere sanser og letter oplevelsen af ​​oplevelsen. Denne underbevidste læringsoplevelse sker også i Game-Based Learning – en tilgang, hvor indholdet formidles på en legende måde, undertiden med medspillere fra det globale netværk.

Mere fleksibilitet for medarbejderne

Ud over valg af gratis format tilbyder digitale sprogindlæringssystemer en anden stor fordel, som ikke bør undervurderes i tiderne for nyt arbejde: Læringstiderne kan designes fleksibelt. Den studerende er ikke bundet til de ugentlige lektioner i klassen. Han behøver heller ikke at sidde på en bestemt arbejdsplads. Med fleksible og allerede etablerede arbejdstidsmodeller som hjemmekontor eller Flex Desk-politik kan han efter eget valg vælge det bedste sted for sit læringsmiljø. Rejsetider kan også overvindes godt. Via appen kan korte indlæringsenheder bruges.

Mange HR-afdelinger er allerede klar over disse fordele ved e-læring. Imidlertid er proceduren ofte mindre klar. Sig: Hvad skal jeg gøre, hvis jeg vil introducere uddannelse i digitalt sprog i virksomheden?

Du er måske også interesseret i dette: Moderne arbejde: “Tillid er den nye kontrol”

Analyse af status quo og behov er i begyndelsen af ​​hver e-læringsproces

Af forskellige grunde er sprogundervisning ofte det første trin i e-læring. Mange virksomheder arbejder internationalt, så det at lære et sprog er tæt nok til, at mange fungerer godt på tværs af landegrænser. Som med andre transformationsprocesser, er det her en status quo og behovsanalyse begynder. Hvis HR ikke har erfaring med e-læring, er det vigtigt, at den relevante udbyder kan yde optimal rådgivning.

Fordi der er en skræddersyet løsning til enhver virksomhed. Et kig på organisationen og den levende kultur er afgørende for at beslutte, hvilke tilbud der er egnede til virksomheden. Er der allerede et læringsstyringssystem, og skal uddannelsen integreres der? Eller læres det stadig i traditionelle sprogundervisning? Derefter skal introduktionen af ​​digital læring ledsages af træning og aktiv kommunikation. Et par leverandører har erfaring med forandringsstyring og kan yde support her.

Sprogundervisning kan optimalt afstemmes med virksomhedsmål på højere niveau. Ikke sjældent kræver de endda introduktion af e-læring. For eksempel at sikre et glat samarbejde med oversøiske kunder, men ikke alle arbejdere arbejder på samme sted? Eller skal medarbejderne arbejde tæt sammen med deres forældre i udlandet?

Som en arbejdsgivermærkeforanstaltning er moderne videreuddannelsestilbud også velegnet til at øge arbejdsgiverens tiltrækningskraft blandt ansøgere. Målgrupper og behov skal derfor identificeres på forhånd. Til tider er medarbejdernes eller interessenters involvering i virksomheden også velegnet i form af en intern undersøgelse eller et strategiværksted.

Indstil den rigtige infrastruktur

Det næste trin er at undersøge og oprette infrastrukturen. For eksempel spiller tekniske og arbejdsretlige muligheder en rolle. Med andre ord, licensbetingelser og deres overførbarhed skal afklares, systemkrav – såsom tilgængeligheden af ​​mobile apps – skal koordineres med IT, selvom de tekniske krav til introduktion af digital sprogundervisning er minimale.

Undertiden skal kulturelle spørgsmål afklares: Er arbejdsprocesserne allerede fleksible? Ønskes overhovedet læring i arbejdstiden? Passer det med virksomhedens lærings- og udviklingsmål? Skal KPI’er nås?

For eksempel, hvis en virksomhed sætter sig målet om at kræve et vist niveau af sprogfærdigheder for bestemte positioner, bør der sættes klare læringsmål, og succeser skal kunne måles i koordinering med medarbejderen. Medarbejdernes motivation kan øges enormt. Med en teknologi, der tager højde for basislinjen, indlæringskurven og de individuelle mål, kan læringsresultaterne gøres gennemsigtige og også certificeres af nogle få sprogudbydere.

Med TOEFL-certifikatet får f.eks. Medarbejderen en bekræftelse, der motiverer ham, er internationalt anerkendt og kan kvalificere ham til nye opgaver i virksomheden.

Hovedpunkterne er, at digital sprogundervisning med dens fordele passer perfekt ind i det nye arbejdsmiljø 4.0. Introduktionen skal dog gennemgås for at gøre læringsprocessen så holistisk og effektiv som muligt.

Sabine Schnorr er Senior Director Europe hos Rosetta Stone, udbyder af online sprogindlæringsprogrammer.

Ctab Cover Indholdsbillede

Fremtiden for at arbejde!

Alle kan udskiftes. Eller ikke? Virksomheder er nødt til at genoverveje. LEAD Bookazine 1/2019 viser tilfælde for succesfuld branding af arbejdsgivere og hvordan karriereretværk hjælper dem med at blive set på jobbet. Også i magasinet: en guide til succesfuld SEO og valg af den rigtige influencer.

Bestil nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *