Fem alternativer til Google Analytics

Næppe en marketingmedarbejder ved det ikke: Google Analytics. Web-tracking-værktøjet fra Alphabet Tech-selskabet er et af de vigtigste og mest anvendte applikationer til performance-marketing på verdensplan. Uden tvivl bringer Google-applikationen mange fordele: intuitiv betjening, let adgang til en stor mængde brugerdata og en omfattende, gratis basisversion er blot et par af de fordele, der taler for klassikeren af ​​sporingsværktøjer. Google Analytics er på ingen måde konkurrencepræget. Robert Franzke, leder af SEA ved agenturets cormes, præsenterer fem hovedalternativer til Google Analytics og deres individuelle fordele.

Etracker – den professionelle e-handel

Etracker er et meget produktdrevet analyseværktøj og derfor perfekt til analyse inden for e-handel. Her får marketingeksperter god og hurtig indsigt i, hvilke produkter, der f.eks. Lander hurtigt i indkøbskurven, hvilke produktgrupper eller kategorier der kører bedst, og hvor lang tid det tager at gennemføre købet. Brugervandring er også let at se. Besøgende kan filtreres efter forskellige kriterier, såsom oprindelse, sprog eller enhedstype. Selv sortimentanalyser kan oprettes på ingen tid overhovedet. Da virksomheden er baseret i Tyskland, er de høje standarder for databeskyttelse et specielt pluspunkt.

udstilling

Econda – især stærk i personalisering

I modsætning til de andre analyseværktøjer fokuserer Econda på personalisering og tilbyder mange muligheder for optimering, især inden for e-handel. Hvis du for eksempel ønsker at se dybere ind i tallene, lover Centricity-funktionen at være mere end bare gennemsnit. Her er den enkelte sidebesøg i fokus, og individuelle adfærdsmønstre kan filtreres ud. Definitionen af ​​forskellige kundesegmenter er mulig med Econda hurtigt og nemt. Shop Monitor giver dig også mulighed for at oprette sociale medier, købsprocesser og kliksporeanalyser. Specielt egnet er brugen af ​​Econda ud over store onlinebutikker til alle løsninger, der er baseret på krydssalg og tilbyder et bredere udvalg af produkter.

Matomo – fokus på privatliv

Matomo skiller sig ud blandt websporingsværktøjer især for dets høje privatlivsstandarder. Den specielle funktion her er, at Matomo kan hostes fuldstændigt på sine egne servere. Dette er muligt, fordi applikationen er baseret på PHP og kan stole på sin egen MySQL-database. Kildekoden til denne applikation er open source og er derfor frit tilgængelig til brug. Dette betyder, at værktøjet først skal installeres uafhængigt. Især når man håndterer følsomme data, er Matomo et godt valg takket være den gode databeskyttelse. Brugere af Matomo er organiseret som samfund – der er en livlig udveksling, og gensidig støtte er i forgrunden. En anden fordel er håndteringen af ​​store datasæt. Mens andre værktøjer er nødt til at nedskære, er Matomo optimeret til analyse af store datamængder.

Webtrekk – et godt valg til tværkanalanalyse

En af de store virksomhedsløsninger er Webtrekk. Især med dette værktøj inkluderer det ikke kun de klassiske data fra websteder i sin analyse, men også for eksempel rækkevidden af ​​TV-spots, der er analyseret. Funktioner såsom split-testing kan kombineres med andre. Det anbefales specielt brugen af ​​Webtrekk i kampagner på tværs af kanaler, da forskellige kanaler som tv vurderes i detaljer her. Dette værktøj giver således et overblik over både offline og online aktiviteter. En downer er det faktum, at der ikke er nogen gratis version her hidtil. Til gengæld har Webtrekk meget god support og erfaring, hvilket gør applikationens brugervenlighed og skala sammenlignelig med andre virksomhedsløsninger, såsom Adobe Marketing Cloud.

Hotjar – kig over brugernes skuldre

Frem for alt er Hotjar et vigtigt supplement til Google Analytics eller andre webtracking-løsninger, hvis ikke kun brugerens mål skal analyseres, men også hans opførsel på siden. Værktøjet er mere navigationsdrevet og bruger varmekort til at registrere, hvordan brugere bevæger sig på en side. Musbevægelser, klik og rulleopførsel kan let analyseres og evalueres. Med funktionen Optagelser er det muligt at kigge over brugerens skulder, da han betjener individuelle elementer på siden. Hvis brugere finder deres vej rundt på en side dårligt, eller hvis afvisningsfrekvenserne er høje, kan Hotjar give oplysninger, hvis en knap er vanskelig at se, eller hvis arkitekturen på siden er mangelfuld.

Konklusion: Google Analytics er ikke den eneste magtfulde spiller

Intet spørgsmål: Google Analytics er langt fra den eneste måde at holde styr på brugeradfærd og KPI’er på sit eget websted. Hvert alternativ bringer specifikke fordele og ulemper med sig. Markedsførere står derfor først over for spørgsmålet om, hvilke numre der skal spores i hvilket omfang og hvilke krav virksomheden stiller til værktøjet. Det er altid dyrt og tidskrævende at skifte til en ny applikation, men især når en virksomhed har specifikke krav, kan det at betale sig at ændre eller implementere et ekstra kontrolværktøj.

Mere om: Sådan: Analyser, sporer, evaluerer

Robert Franzke er chef for SEA hos cormes GmbH. Sammen med Florian Kiel, chef for performance, leder han konsultationen hos online marketingbureauet. Hans fokus er på søgemaskineannoncering og webanalyse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *