Portal: Dette er Facebooks nye Smart Speaker

Gamer taler med ærefrygt for portalen. Det legendariske videospil blev lanceret i 2007 af udvikleren smith Valve. Siden da har Portal altid været synonymet for førstepersonsspil.

Indtil i dag. Fra nu af er det sandsynligt, at udtrykket portal er knyttet til Facebook.

Det sociale medienetværk har taget navnet Portal til sit eget og om eftermiddagen i tysk tid præsenterede overraskende sin første smarte højttaler med videochatforbindelse: Portal og Portal +.

Rygter om ny hardware fra Facebook har eksisteret i flere måneder. Nu er de ægte: portal og portal + kan bestilles fra i dag.

Portal og Portal + koster henholdsvis 199 US $ (ca. € 170) og $ 349 (€ 304). Hvis du bestiller portalen dobbeltpakke, sparer du $ 100. Salgspris for duoen: 298 dollars (87 euro). Foreløbig er det kun i USA, (omkring) om en Tyskland-start (stadig) er ikke kendt. Leveret i staterne “fra november”.

Portal Facebook
Praktisk – og skræmmende: Kameraet følger personen gennem rummet, så du ikke behøver at sidde et sted (Foto: Facebook)

Portal og Portal + er symbolsk Facebooks indgangsporte til det smarte hjem. Facebook var altid der, men kun på smartphone og tablet – mens konkurrenter som Amazon tydeligt var hurtigere med Echo Show. Allerede i juni 2017 præsenterede online postordrefirma Amazon sit første Echo Show, en netværks smart højttaler med en skærm. Velegnet til stuen, men også til køkkenet. I mellemtiden er den anden generation af ekko allerede på markedet. Google Assistant, i øjeblikket den største ekkokonkurrence, vil også blive integreret i smarte enheder med skærme. Lenovo og LG har allerede introduceret tilsvarende gadgets.

udstilling

Mens Apple har lanceret sin første generation af HomePod uden en skærm, er Facebook nu ved at indhente det. I betragtning af konkurrencen et modigt skridt, men også et logisk. Facebook stod bag.

Og måtte springe en anden hindring over de seneste måneder. I kølvandet på dataskandalen omkring Cambridge Analytica havde Facebook (endnu en gang) gambled kredit. I Tyskland havde skandalen ingen større juridiske konsekvenser, men virksomhedens troværdighed er blevet lidt igen, såvel i dette land som i hele verden.

Næsten hver dag kæmper gruppen med store sikkerhedsproblemer. For eksempel faldt beretningen om Düsseldorf-borgmester Thomas Geisel i hænderne på Facebook-svindlere. Og i slutningen af ​​august havde et nyligt opdaget cyberangreb ramt 50 millioner konti. BSI (Federal Office for Security in Information Technology) gentog gentagne gange en ændring af adgangskode.

Er dette det rigtige tidspunkt for en samlokaliseret enhed?

Dilemmaet i et projekt som Portal eller Portal +: Kan en sådan smart, lytte- og kommunikationsenhed med succes markedsføres på dage som disse? Internt kan hardware muligvis være færdig i nogen tid, men det rigtige tidspunkt til at starte enhederne indtil videre var det ikke.

Er der – især på Facebook – endda en optimal lanceringsdato? Næppe. Derfor lancerede Facebook pludselig produktet i dag.

Specifikationerne skrives hurtigt ned og adskiller næppe sig fra konkurrencen: to modeller, portræt og landskab.

Portal Facebook
Portal kaldes Facebooks egen Smart Speaker med videofunktion (Foto: Facebook)

De tekniske detaljer

Basismodellen tilbyder en 10-tommer skærm. Plus-modellen er 15 tommer på den større skærm, men adskiller sig ellers ikke fra basisenheden.

Hver model er all-in, har AI-teknologi, smart kamera og smart højttaler. Smartkameraet kan følge bevægelserne i et rum, det drejer og zoomes automatisk. I modsætning til Echo Show, behøver du ikke nødvendigvis at sidde direkte foran enheden. Portal og Portal + holder alle i syne.

Portals virtuelle adressebog oprettes ved at linke til Facebook-venners venneliste. Opkald er også mulige. Telefonopkaldene via portalenheder sendes også til de tilsvarende Facebook Messenger-apps på iOS og Android. Gruppechats kan indledes med op til syv personer.

Portal og Portal + startes ganske enkelt med en HotWord som Alexa og Siri. Facebook er ikke overraskende “Hey Portal” her.

Facebook ved om dets troværdighedsproblem

Spørgsmålet er stadig: Vil du købe en social højttaler fra Facebook, eller mangler du tillid til gruppen?

Naturligvis forventede Facebook dette spørgsmål og besvarede det meget tydeligt: ​​Virksomheden vil gøre “alt for sikkerhed og privatliv”, hvilket er muligt.

Faktisk læses listen over sikkerhedsforanstaltninger overbevisende. Facebook henviser til det faktum, at kamera og mikrofon kan deaktiveres fuldstændigt med et enkelt tryk på en knap. Med et dæksel kan kameraets linse når som helst blokeres. Okay, men det er også klart, at enhver, der iværksætter disse foranstaltninger, ikke behøver at bringe en portalhøjttaler ind i huset, hvis han ikke engang bruger de to vigtigste funktioner.

Vigtigt for børnene i husholdningen, men også for deres egen sikkerhed: Skærmen kan låses med en fire- til tolvcifret adgangskode. Derudover lover Facebook, at alle opkald er krypteret via portal. Facebook gemmer ingen samtaler på sine egne servere. Dette gøres lokalt på enheden.

Selv fra ansigtsgenkendelse, som du ved fra Face-ID på nyere iPhones, frafaldt Facebook. Man ønsker ikke at identificere mennesker. Forløbet af aktiviteterne skal også kunne slettes helt “når som helst i aktivitetsprofilen”.

Portal Facebook-foto 1
Portal har ingen Face ID – men filtre (Foto: Facebook)

Alt dette lyder lovende. Men var Facebook ikke engang lovende, da den blev lanceret i 2004 som en digital version af de trykte universitetsbøger i form af et kløgt og interessant projekt for studerende, der ville netværk? Siden da har Facebook fået et ansigt: data fra blæksprutte, der genererer milliarder i salg med personlige profiler. Nu overføres ansigterne til portalen. Vellykket eller ej? Det bestemmer Facebook-klientellet.

På en måde inkluderer idéen om portal og portal + også en cirkel. Facebook startede faktisk tilbage i 2003, på det tidspunkt stadig under navnet “Facemash”. Mark Zuckerberg præsenterede to fotos af kvindelige studerende i Facemash-portalen. Ulovlig, fordi præsentanterne ikke havde givet deres tilladelse. Facemash-brugere skulle derefter beslutte, hvilken studerende der var mere attraktiv.

Projektet blev afbrudt efter et par dage på grund af en bølge af protester. 15 år senere åbnes en ny portal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *