Amazon Marketing: Succes har hvem der er aktiv

Hos onlineforhandleren Amazon passerer ingen forbi på det tyske e-handelsmarked – hverken forbrugere eller producenter. Stadig mange brugere af mærker bruger stadig ikke Amazons potentiale som en produktsøgemaskine og e-handel salgskanal nr. 1 til deres markedsføring og distribution. Dette genkendes let af det faktum, at mange mærker på platformen ikke stemmer overens med de synlighedstal, de opnår inden for detailhandel med mursten og mørtel. Som et resultat mister fabrikanter kraften til at repræsentere deres mærker.

Følgende foranstaltninger hjælper med at udnytte de omfattende fordele ved e-handelsplatformen og forbedre dens ydelse.

Udvikl skræddersyede strategier

For producenter kommer forskellige tilgange til spørgsmål hos Amazon, såsom sælger, sælger eller de såkaldte hybridstrategier (sælger og leverandør). Den ene “rigtige” Amazon-strategi findes ikke. I stedet afhænger det af mærkeejernes individuelle behov, deres specifikke forretningsmodel og deres mål, hvilke af disse strategier der bedst passer til dem. Hver model har sine egne muligheder og risici.
Det er vigtigt at definere specifikke forretningsmæssige mål og forventninger til en aktivitet hos Amazon for at kunne vælge den strategi, der passer til mærket. Brandejere skal sikre, at alle ansatte forstår Amazons mekanismer i deres respektive roller, såsom køb, marketing, salg eller logistik.

udstilling

Det er yderst vigtigt for succes at investere så tidligt som muligt i den interne videnstruktur såvel som i medarbejdere og at se efter medarbejdere, der virkelig ønsker at leve emnet Amazon. Derudover har interne Amazon-ledere brug for fri plads, så de ikke er bundet til klassiske beslutningsstrukturer og kan handle uafhængigt så hurtigt som smidigt.

Optimer produktdatakvaliteten

For at sælge produkter skal en producent først findes og ses. Produktkvalitet har den største indflydelse på findeligheden og synligheden af ​​tilbudene i søgemaskinen Amazon og danner grundlaget for alle yderligere trin. Derudover er det kritisk for, hvor effektivt virksomheder kan bringe reklame til Amazon.

For at få og beholde kontrollen over repræsentationen af ​​deres brand er det vigtigt for de ansvarlige at først registrere varemærket i Amazon-varemærkeregistreringen. Derudover er det vigtigt at holde sig ajour med de aktuelle kategorikrav for produktdata og implementere dem konsekvent. Selvom mange marketingteam tænker på kreativt (premium) indhold for brugeren, lader de mange muligheder være uopnåelige til at finde deres produkter – for eksempel ved ikke at gemme søgeudtryk for hvert produkt i Amazonas back-end.

Brug reklameformater på en målrettet måde

Ikke alle mærkeproducenter deltager i reklamemarkedet på platformen Amazon og skifter reklameformater i søgningen – såsom sponsorerede produkter eller sponsorerede mærker. I nogle produktkategorier er der derfor stadig et stort uudnyttet potentiale for mere salg. Når du bruger annonceringsmulighederne, skal du også passe på at sikre, at alle formater og deres målretningsmuligheder bruges. Ofte forlader fabrikanter muligheder og giver konkurrenter chancen for at opnå bedre resultater end dem selv.

For eksempel er muligheden for at målrette Sponsored Products på bestemte mærkeprodukter, prisklasser og ratings regelmæssigt ubrugt. Når mediebudgetet bruges ineffektivt, løber kampagnerne ofte for tidligt, hvilket giver konkurrenter fordelen ved at have budgetter til det rigtige tidspunkt. Hvis midlerne fra den klikbaserede reklame på platformen er opbrugt, kan markedsandelen udvides med eksterne trafikkilder – såsom Amazon Demand Side Platform (DSP). Det tilbyder en unik mulighed for at målrette kunder uden for Amazon-økosystemet baseret på deres opførsel, såsom at besøge en produktside, men ikke købe varen der.

Tag kundeanmeldelser alvorligt

Ikke kun på Amazon, men også i andre distributionskanaler, udvider kundespørgsmål og anmeldelser deres virkning og påvirker klik- og købssandsynlighed. I kategorien forbrugerelektronik søger mere end 50 procent af forbrugerne nu Amazon som en del af deres kunderejse, selvom de køber i stationære butikker. Der er også mere potentiale i anmeldelserne. På den ene side tilbyder de de ansvarlige mulighed for at interagere direkte med kunderne, for eksempel at besvare spørgsmål eller for at bekræfte eller rette udtalelser. På den anden side kan der opnås indsigt, der kan bruges i markedsføring og produktudvikling. Muligheder, der ikke bør overlades til konkurrencen, da disse ellers overtager fortolkningen og svaret på salgsrelevante emner.

Det er derfor bydende nødvendigt for Amazon-ledere at overvåge kundespørgsmål og anmeldelser om deres produkter ved hjælp af specialværktøjer og reagere hurtigt på alle kundeinteraktioner. Dette kan øge virkningen af ​​positive anmeldelser og reducere virkningen af ​​negative. Den indsigt, der opnås ved indsigterne, gør det også muligt at udvikle specielle produkter til Amazon-kanalen eller forbedre eksisterende.

Gør succes målbar

Forskellige værktøjer gør det muligt for brandejere kontinuerligt at overvåge og spore rettidige ændringer på platformen. Disse inkluderer for eksempel titler, billeder, kuglepunkter, produktbeskrivelse samt anmeldelser og kundespørgsmål om de produkter, der tilbydes på platformen.

Hvis producenterne er opmærksomme på disse faktorer, kan de reagere hurtigt og aktivt styre deres handlinger. På samme tid minimerer dette driftsomkostningerne og øger effektiviteten af ​​alle foranstaltninger betydeligt. For at få den nødvendige information er forskellige løsninger egnede, afhængigt af budgettet og i hvert tilfælde matchende sælgeren eller leverandørmodellen.

Vent ikke, men vær aktiv

Passivitet er ikke en mulighed for succes i Amazon-systemet. For brandledere er det vigtigt at fokusere på de mål, der lover den højeste værdi med mindst mulig indsats. Værktøjer til tusinder af euro om måneden hjælper ikke, hvis de opnåede data ikke kan analyseres og behandles. Det er vigtigt at opbygge de nødvendige processer og ressourcer i virksomheden for at sikre ydeevne på Amazon – hvad enten det er som leverandør, sælger eller i en hybridform.

Sammenlignet med andre kanaler tilbyder Amazon den unikke mulighed for hurtigt at teste effektiviteten af ​​indhold såvel som salgspotentialet for nye produktideer og at udlede følgeforanstaltninger fra den indvundne indsigt. Og hvis markedsførere og producenter modigt nærmer sig deres Amazon-markedsføring, vil succes vise dem rigtige og automatisk aktivere yderligere ressourcer og foranstaltninger.

Gregor Arentz, direktør for Amazon Marketing Consulting hos Cocomore Digital Agency

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *