Hvad betyder … en digital kampagneekspert?

Navn: Jessica Kowalczyk

Alder: 24

Position: Digital kampagneekspert

Uddannelse: Deltidsstudie af medie- og kommunikationsstyring ved Hochschule Fresenius i Hamborg

Virksomhed: Esome

Hvad laver du?

Jeg er en digital kampagneekspert hos Esome, og i denne stilling er jeg ansvarlig for en vellykket implementering af reklamekampagner i sociale netværk og digitale miljøer – fra konceptoprettelse til faktisk reklame. Som direkte kontakt rådgiver jeg vores kunder om helhedsorienteret kampagneplanlægning og tilbyder dem individuelle løsninger til at nå deres reklamemål. Til langvarige projekter opretter jeg medieplaner og er tilgængelige for alle spørgsmål vedrørende implementering såvel som de forskellige reklameformater og platforme. Mit mål er at tilpasse reklamekampagner med løbende optimering, så de aftalte målværdier nås. Dermed arbejder jeg altid tæt sammen med vores klienter for i fællesskab at opnå de resultater, der betaler for markedsføringsmål på højere niveau.

Hvordan kom du til denne opgave?

Spørgsmålet om, hvordan man kan omdanne en kampagne til en vellykket kampagne, og hvilke spak, der skal bruges til at opnå kampagne-resultater, der tilføjer reel værdi har altid været spændende. Jeg har været på Esome siden april 2018 og begyndte min ekstra-erhvervsundersøgelse i medie- og kommunikationsstyring i 2016, hvor jeg også fokuserede på disse mekanismer. Kombinationen af ​​arbejde og studie var stor, fordi jeg var i stand til at anvende min teoretiske viden direkte i praksis. Efter en intensiv træningsperiode tog jeg hurtigt ansvar for projekter på Esome. Gennem denne videnoverførsel var jeg i stand til at tilegne mig et væld af erfaringer og havde muligheden for at fordybe mig direkte i branchen, som kommer til mig i dag i daglig kundekontakt og min rolle som konsulent.

udstilling

Beskriv så klart som muligt et projekt, der især har imponeret dig.

Et af mine første projekter var en stor telekunde. Det handlede om at sælge et nyt produkt, der skulle ramme markedet inden for et par måneder, og jeg var involveret i planlægningen af ​​en holistisk kampagne lige fra starten. En sådan kampagne starter med en branding-fase, der sigter mod at nå så mange brugere som muligt for at vække interesse for produktet. Produktet i sig selv behøver ikke engang at være helt genkendelig. Første snige toppe er nok. Dette efterfølges af en trafikfase, hvor brugerne adresseres en anden gang, denne gang med det direkte link til produktet i online shop. I en optimal opsætning kan ikke kun klikene på online-butikken måles, men i sidste ende kan jeg også sige, hvor mange produkter der blev solgt af kampagnen og derefter kan optimere. Sådan opsættes en opsætning fra A til Å optimalt, som nøgletal er orienteret om, og optimeringen i løbet af kampagnens løbetid varierer meget fra kunde til kunde. Det gør det meget spændende. Projektet var et af de første, som jeg uafhængigt overvågede fra den første idé til det endelige reklamekredsløb. På grund af en række problemer og en meget skarp målgruppe, lærte jeg, hvilke detaljer der skulle overvejes, og hvordan man udvikler individuelle løsninger til forskellige kampagner.

Hvilken funktion hjælper dig mest i din hverdag? Hvorfor?

Min grundlæggende optimistiske holdning hjælper mig med at holde et køligt hoved, selv i stressende situationer. Især i kampagneplanlægning er det vigtigt at holde styr på de forskellige detaljer i et projekt. Den digitale reklamebranche står aldrig stille, og der er konstante ændringer og fremskridt. Derfor er det godt for mig, at jeg kan lide at lære noget nyt og have en stor tørst efter viden. Derudover er jeg dybest set åben for nye ting – det gør det nemt at integrere indlært viden i mit arbejde. Denne vilje til at stille spørgsmålstegn ved ens egen måde at arbejde på og tilpasse den til nye omstændigheder har ikke kun en positiv effekt på resultaterne, men også på mit udseende som en pålidelig og kompetent kontaktperson over for kunderne.

Hvad er det vigtigste for dig ved dit job? Hvad er det sjoveste?

Den konstante analyse af kampagner og fradrag af forbedringspotentiale er den mest underholdende. Ideelt set bygger jeg langsigtede relationer med klienter og ser frem til at hjælpe dem med at optimere deres kampagne. Det er meget motiverende for mig, når udløste optimeringer fungerer, og de har en direkte positiv effekt på resultaterne. Derudover har jeg intet typisk kontorliv, fordi hver kampagne er unik og bringer nye krav og problemer med den. De platforme, vi bruger, innoverer og udvikler konstant produkter, der indgår i kampagneplanlægning og giver variation. Jeg lærer altid nye ting, og jeg er en af ​​de første til at se nyudviklede kampagner. Alt i alt er mit job meget mangfoldigt og spændende igen hver dag.

Mit job er uundværligt, fordi ….

… Jeg analyserer løbende kampagner og, baseret på læring, optimerer dem for at være opmærksomme på annoncørernes mål og kortlægge relevant indhold for den definerede målgruppe. Dette gavner begge sider. Forbrugerne får kun reklame, der er relevant for dem, og virksomheder opnår resultater, der betaler for deres markedsføringssucces ved nøjagtigt at vise kampagnen. Derudover er vi eksperter inden for digital reklame for vores kunder. De stoler på os og ved, at de kan stole på vores udsagn. Som et resultat, på trods af den hurtige branche, kan de være de første bevægelser i alle innovationer.

Hvis du ikke var Digital Campaign Expert, hvad ville du være?

Jeg ville bestemt også være aktiv inden for online marketing. Branchen skifter konstant, og der er nye muligheder, jeg kan godt lide denne sort og kontinuerlig udvikling. Jeg ville sandsynligvis også være i en position der, hvor jeg hurtigt kunne påtage mig et stort ansvar og foretage analyse, såvel som den meningsfulde sammenkobling af forskellige marketingkanaler og livslang læring hoveddelen af ​​det daglige arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *