Konstruktiv mod højreorienteret agitation

Deres retningslinje er den grundlæggende lov: Gruppen “#ichbinhier” diskuterer hovedsageligt i Facebook-kommentarsøjler under nyhedsindlæg fra mediesider. Dermed overholder de strengt principperne for fredelig sameksistens.

I # ichbinhier Facebook Group deles nye indlæg dagligt, hvilket giver medlemmer mulighed for at deltage i diskussionen. Grundlægger Hannes Ley opfordrer sammen med en moderationsgruppe på 20 medlemmer til at deltage i diskussionen. De vil vise, at der er mange mennesker, der modsætter sig højreorienterede ideer.

“Synes godt om, at faktiske kommentarer er en god start”

Public Relations Officer Susanne Tannert siger: “Vi modvejer hadekommentatorerne, mange af dem organiserede. Dette på den ene side bringer håbet om at vinde tavse læsere, der kan være blevet afskrækket af ensidig hadfyldt kommentar og andre Uden vores modtale i kommentarsøjlerne ville der blive tilbudt en fuldstændig forvrænget mening. Vi ønsker også at gå i dialog. Fra tid til anden er der faktisk lange ‘samtaler’. ”

udstilling

Arrangørerne blev inspireret af den ligesindede svenske søsterorganisation # jaghärhär, grundlagt af Mina og Magnus Dennert. I Sverige har initiativet omkring 60.000 medlemmer, i Tyskland er næsten 45.000 mennesker tilsluttet Facebook-gruppen.

For at deltage i diskussionerne tilbyder gruppen forskellige ofte stillede spørgsmål og andre ressourcer, såsom faktakontrol. “Det er altid en god start at lide godt og faktiske kommentarer. Men du behøver ikke at have baggrundsviden for at kommentere; det er nok at udtrykke sig blot menneskeligt og stå for grundlæggende værdier, ”siger pressemedarbejder Susanne Tannert.

Også interessant: initiativer mod højreorienteret tilskyndelse: Ingen forretning med nazister

Jan Böhmermann og “Reconquista Internet”

Sammen med “Institut for Strategisk Dialog” arbejdede gruppemedlemmerne for en undersøgelse, der analyserede det øgede had i sociale medier. Erkendelsen: Kun fem procent af kontiene er ansvarlige for 50 procent af dem, der holder af hadefulde kommentarer.

Dette betyder, at højreorienterede grupper organiserer sig online, for eksempel i “Reconquista Germanica” for at bestemme online-diskursen. Jo flere kommentarer, likes og dele de spreder, jo mere offentlig vil disse udtalelser være.

For den intetanende borger ser det ud til, at et flertal mener det, og han kan begynde at udvikle sin egen tendens i den retning. Moderator Jan Böhmermann opsummerede fænomenet i sit program “Neo Magazin Royale” og grundlagde en modbevægelse: “Reconquista Internet”.

Initiativet fra gruppen #ichbinhier viser, at initiativet fungerer: “Vi ser, at vi ændrer tonen i kommentarskolonner og skubber tilbage kommentarer, allerede mere end 1500 gange på Facebook-sider med en stor mediedækning. Derudover har vi bevist, at vi kan genvinde tavse medlesere gennem vores daglige arbejde i kommentarsøjlerne. “

Og Tannert tilføjer: “De fleste likes for #ichbinhier-kommentarer kommer fra mennesker eller Facebook-profiler, der ikke er en del af handlingsgruppen.” Til dette engagement er grundlægger Hannes Ley og hans team allerede blevet belønnet med Federal Cross of Merit og forskellige priser.

Andre initiativer mod hadetale

Initiativet “KÆRLIGHED-Storm” fremsætter også positive kommentarer mod højreorienteret tilskyndelse. Brugere kan sende kritiske online-indlæg via en webside-formular. Den tilsvarende handlingsplatform kaldes derefter til at kommentere disse indlæg.

Gruppen tilbyder også træning, der giver de interesserede mulighed for at lære at reagere ordentligt i sådanne samtaler. Målet med forlovelsen er at støtte ofre for lortestorme og cybermobning, så at sige civil mod i nettet.

Med “radikal høflighed” reagerer foreningen “skyldforpligtelse!” Reagerer også på den rette tanke. Initiativet træner interesserede parter til respektfuldt at føre opvarmede diskussioner. Det betyder: at anerkende uoverensstemmelser, søge fælles grund og derved bidrage ens egen demokratiske holdning. Deltagerne skal være forberedt på hverdagssituationer, meningsfulde til at svare på kritiske udsagn, både online og offline.

Initiativerne “Fearless Democracy e.V.”, “Hate Aid”, “Hate Helps!”, “Debate: Dehate” og netværkskontoret mod Hate Speech kæmper også mod organiseret massehat.

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter linjen, Alexa sekretæren. Den digitale verden er længe siden blevet en med den virkelige verden. Men alle ønsker ikke at tro på virkeligheden. Hvor bevidst bevæger du dig i netværkslivet?

Gør testen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *