Sådan kan autonom kørsel arbejde

Oprindeligt var eksperter sikre på at have fuldt udviklet autonome biler senest i 2021. Denne optimisme er nu forsvundet. En række ulykker, der desværre resulterede i dødsfald, har været en wake-up call for den stort set uregulerede sektor. Fremgangsmåden skal ændres. Fokus skifter fra den hurtigst mulige realisering af autonomi til langsigtet sikkerhed.

I praksis har dette resulteret i, at OEMs og Tier 1-udbydere omorganiserer deres autonome team til køreforskning og -udvikling. Bilproducenter overvejer i øjeblikket, om eksisterende teknologier skal bruges som avancerede driverassistentsystemer (ADAS). Kun et par udvalgte interessenter bestræber stadig på at kontrollere hele udviklingsprocessen og indsætte deres egne flåder. Hele industrien er nu i stigende grad åben for samarbejde.

Samarbejde fremmer standardisering

Årsagen er enkel: samarbejde er nøglen til overlevelse. Autonom kørsel er enormt kompleks og ressourceintensiv. Ingen vil kunne løse ethvert problem alene. Fremgangsmåden til at udvikle disse systemer skal dog ændres for at lette samarbejdet.

udstilling

Softwareløsninger skal i stigende grad bevæge sig hen imod hardware-uafhængig modulopbygget design for at lette distributionen, mens industristandarder er nødvendige for at muliggøre viden og dataudveksling.

HD-kortdata er et eksempel på de fremtidige udfordringer. Kortet er en årtusind gammel standard med det originale mål at dele geografisk information. Imidlertid tjener HD-kort ikke dette langsigtede mål så godt. Ofte er de for forældede til at kunne bruges sikkert. I andre tilfælde oprettes ordrebaserede kort efter anmodning fra branchepartnere. Der er ingen standard for udveksling af de oplysninger, der kræves for at disse kort skal opdateres korrekt og generelt findes til automatiserede køresystemer.

Standardisering opnås enten gennem samarbejde og selvregulering eller pålægges af tilsynsmyndigheder og industriregeringer. Et eksempel på dette ville være implementeringen af ​​obligatoriske “selvdrevstest” for autonome køretøjer.

Det globale forbud mod Boeing 737 Max 8 efter de tragiske begivenheder i de seneste måneder er et eksempel på, hvor meget regulatorerne kan begrænse nye teknologier, hvis deres respektive brancher ikke selvregulerer og standardiserer. Selvfølgelig skal den autonome køresektor bestræbe sig på at undgå sådanne vanskeligheder og arbejde for at gøre test og brug af autonome køretøjer så sikre som muligt. Vi har ofte anført, hvor vigtig simulering er i denne henseende.

Du er måske også interesseret i dette: Hvordan hackere kan kontrollere netværksbiler

Rationel teknologi fører til rationelle investeringer

Efterhånden som branchen ændrer sig og bliver mere rationel med disse udviklende teknologier, gør tilgangen til investorer det samme. Antallet af investeringsrunder i dette område er faldende – men deres volumen øges på grund af det faktum, at sene deltagere har brug for flere ressourcer til at påvirke industrien.

Ikke desto mindre falder finansieringsdynamikken omkring autonom kørsel, hvilket ikke kun berører nytilkomne men også eksisterende. Mindre investeringer i en branche, hovedsagelig ledet af lavindkomstvirksomheder – for ikke at nævne overskud – fører til konsolidering.
Ud over de mere generelle og økonomiske tendenser, der er skitseret ovenfor, såsom afmatningen i den globale økonomi og det krympende automarked, reviderer førende OEM’er og Tier1-virksomheder budgetterne for deres dyre og lange autonome forskningsprojekter. Derfor er det meget sandsynligt, at de fleste virksomheder, der driver autonom kørsel i løbet af de næste tre år, forsvinder.

Den næste store ting: At overleve på markedet

Så spørgsmålet er: hvem vil få succes på markedet? Svaret er enkelt: virksomheder, der er åbne og letter samarbejde. I et stafet opdeler et hold ruterne baseret på deres ressourcer og evner for at opnå den optimale tid. Præcis denne procedure er nødvendig for autonom kørsel.

Den næste store ting for virksomhederne er eksistensen på markedet. For at gøre dette skal de opbygge meningsfulde samarbejder, blive mere gennemsigtige og arbejde hen imod troværdige industristandarder.

Du er måske også interesseret i dette: Digitale biler: hvad sker der med ulykkesdata?

Lazlo Kishonti er administrerende direktør for AImotive og har været i teknologisektoren i over 20 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *