Huridocs: Derfor fik NGO 1 million dollars fra Google

Sidste år opfordrede Google til forslag baseret på AI til at tackle sociale, miljømæssige og humanitære udfordringer. Impact Challenge, der blev lanceret som en del af Googles “AI for Social Good” -initiativ, var målrettet mod klubber, forskningsorganisationer og sociale virksomheder. Mere end 2.600 ansøgninger fra 119 lande blev modtaget af Google, hvoraf 40 procent kom fra virksomheder uden forudgående kendskab til AI.

Google testede ideerne til gennemførlighed, påvirkningspotentiale, skalerbarhed og ansvarlig brug af AI. Nu har teknologigiganten annonceret de 20 vindere, inklusive Genève-baserede NGO Huridocs – Human Rights Information and Documentation Systems.

LEAD talte med administrerende direktør Friedhelm Weinberg og med Natalie Widmann, projektleder og ekspert i maskinlæring.

udstilling

LEAD: Huridoc’s vision er, at menneskerettighedsbevægelser udnytter det fulde potentiale inden for information og teknologi …

Weinberg: Præcis. Vi blev grundlagt i 1982, hvor mere end 100 menneskerettighedsforkæmpere mødtes, fordi de så at sikre og bruge information som vigtig for beskyttelsen af ​​menneskerettighederne. Dette og det ofte vanskelige arbejde fra vores partnere rundt om i verden inspirerer os til i dag – selvom området med data og teknologi har ændret sig utroligt i næsten fire årtier.

LEAD: Og du vil støtte disse organisationer med tekniske innovationer?

Weinberg: Vi samarbejder med menneskerettighedsorganisationer over hele verden for at bruge information effektivt, smart og sikkert. Vores partnere repræsenterer ofre for krænkelser af menneskerettighederne i retten, deltager i normative forbedringer hos De Forenede Nationer og kører kampagner for at synliggøre situationer med truede grupper. Til dette har de brug for troværdige oplysninger, som de sikkert kan administrere, og hvorfra de kan få ny indsigt.

LEAD: Hvordan præcist kan din organisation hjælpe?

Widmann: Huridocs støtter menneskerettighedsorganisationer med rådgivning, teknologiudvikling og adgang til offentlig information. Vi bruger metoder til naturlig sprogbehandling og maskinlæring til at søge og analysere for eksempel De Forenede Nationers domme eller FN’s beslutninger om spørgsmål, de involverede stemmepraksis fra de enkelte lande eller dommere.

Du er måske også interesseret i dette: Kunstig intelligens i Tyskland

“Vi arbejder i en sektor, der er rig på engagement og lidenskab, men hvor farerne og strukturer er forskellige.”

FØR: Hvor er udfordringerne?

Weinberg: Det er vigtigt for os at arbejde tæt sammen med vores partnere, deres ideer, men også deres problemer er det, der driver os. Samtidig kræver de – med rette – at vi som eksperter på grænsefladen mellem menneskerettigheder og teknologi ikke kun stiller spørgsmål, men præsenterer løsninger. Hvordan vi virkelig skaber sammen er den mest spændende, men også den sværeste del af vores job.

LEAD: Nu er menneskerettighedsorganisationer ikke en del af det normale kundegrundlag …

Weinberg: Vi arbejder i en sektor, der er rig på engagement og lidenskab, men hvor farerne og strukturer er forskellige. Dette kræver empati, politisk følsomhed og undertiden tålmodighed – men på ingen måde en mindre professionel tilgang.

LEAD: Hvordan bruger Huridocs Googles kontante præmie på $ 1 million?

Weinberg: Især vil vi arbejde for maskinlæring med det formål at gøre offentligt tilgængelig information virkelig tilgængelig. Dette betyder, at vi vil læse data fra dokumenter – for eksempel fra internationale retsafgørelser – og gøre det lettere at finde.

BEGRUNDEL: Hvorfor er det nødvendigt?

Widmann: Nogle af vores partnere bruger timer på at kategorisere et dokument, udtrække relevant information fra det eller oprette forbindelser mellem domme og de love, de henviser til. Med “Google AI Impact Challenge” -projektet ønsker vi at bruge maskinlæringsteknikker til at lette dette arbejde for menneskerettighedsorganisationer. F.eks. Kan metadata udtrækkes automatisk, lignende og relevante dokumenter foreslået eller genkendte emner.

BEGRUNDELSE: I hvilket omfang er kunstig intelligens uundværlig?

Widmann: Algoritmerne hjælper ikke kun med at filtrere information fra dokumenter, men danner også det tekniske grundlag for samarbejde mellem organisationer. Vi samler internationale menneskerettighedsorganisationer og institutioner for at skabe nye muligheder og samarbejde til udveksling af viden og data.

Du er måske også interesseret i dette: Kunstig intelligens har brug for kreativ intelligens

Om Uwazi-projektet af Huridocs

Uwazi er et open source-værktøj, som Huridocs har arbejdet på i over tre år. Med AI Impact Challenge ønsker organisationen at udvikle teknikker, som de også ønsker at stille til rådighed som funktioner i Uwazi – især så ikke så teknisk-skøre menneskerettighedsforkæmpere kan udnytte potentialet.

Om Impact Challenge

Ud over $ 1 million til finansiering vil Huridocs også have mulighed for at udnytte Google Cloud-kredit og rådgivning og coaching fra Googles AI-eksperter. Derudover kan alle 20 vindere deltage i et seks-måneders program fra Google Developers Launchpad.

Ctab Cover Indholdsbillede

Fremtiden for at arbejde!

Alle kan udskiftes. Eller ikke? Virksomheder er nødt til at genoverveje. LEAD Bookazine 1/2019 viser tilfælde for succesfuld branding af arbejdsgivere og hvordan karriereretværk hjælper dem med at blive set på jobbet. Også i magasinet: en guide til succesfuld SEO og valg af den rigtige influencer.

Bestil nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *